Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Műkörömépítő - és lábápoló...

Klotilda kérdése:

Műkörömépítő - és lábápoló tanfolyamra szeretnék jelentkezni, megéri-, meg fogok élni belőle?

Figyelt kérdés
Nagyon sokba kerül, ezért a bizonytalanság, viszont vonz a szakma, érzek magamban lelkesedést és kézügyességem is lenne hozzá, de félek, hogy sokan vannak már és nem fogok tudni megélni belőle. Hálás lennék, ha tapasztalataitokat megosztanátok és tanácsot adnátok: érdemes e belevágni, mi az, amit tudnom kell, hogyan tudnék a szakmában talpon maradni?
2012. márc. 12. 15:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
37%
Mivel nagyon felhígult a szakma, szinte lehetetlen megélni belőle. Akik régebb óta csinálják, és megvan a kialakult vendégkörük, nekik valamennyire megéri, de ma már kétszer meg kell gondolni. Ha főállásban, vállalkozásban szeretnéd csinálni, számolnod kell azzal, hogy havonta kb. 80-90 ezret ki kell fizetned adóba, plusz ha bérelt üzleted van, annak a havidíja (15-50E helységfüggően), anyagok, eszközök (munkától függően havi 15-20E), saját kiadásaid (telefonszámla, utazási költség, kaja), és magadra még nem is költöttél semmit (pl. ruha, egyéb kiegészítők, amit nem munka miatt veszel).
2012. márc. 12. 15:44
 2/12 A kérdező kommentje:
...hát ez így elég lelombozó, ettől féltem. Ismerek olyat, aki elvégezte és nem csinálja. Nekem nincs kidobnivaló 200ezrem, ha belevágnék, tudnom kéne, hogy megéri e. Amit írtál, elég hervasztó...de azért köszönöm, hogy írtál.
2012. márc. 12. 18:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
LEtti, látom minden körmös kérdésen ott a válaszod. Biztos hatalmas élettapasztalatod és nagyon okos vagy, de azért elég nagy felelőtlenség mást ilyen irányban lebeszélni, arról, amit szeretne csinálni. Honnan gondolod, hogy ő nem fog belőle megélni? Azért mert Te esetleg, nem élsz meg belőle vidéken, nem biztos, hogy más nem fog. Pont azért, mert felhígult a szakma és kevés ügyes körmös van. Ha valaki szépen dolgozik, annak híre megy és előbb utóbb kialakul egy jó kis vendégkör. Persze nem az első hónapban. Úgyhogy, ha kedvet érzel hozzá vágj csak bele nyugodtan!PErsze, jó tanfolyamra menj! ÉS vannak más megoldások, nemcsak a vállalkozói, Letti bővítsd ki az ismereteidet! Nehogy már egy vadidegen mondja meg, mik legyenek a céljaid!
2012. márc. 28. 08:02
 4/12 anonim ***** válasza:
30%

Látom utolsó, te aztán értesz hozzá! Ha elhiszed, ha nem, a vendégek nem mindig azt nézik, ki milyen jól dolgozik, hanem, hogy ki a legolcsóbb. Lehet, hogy az olcsó körmös 2000-ért dolgozik, de hetente kell visszajárni hozzá, mert addigra egy köröm sem marad fent, vagy már aznap letörik, stb. Az oké, hogy előre nem lehet tudni, hogy meg fog-e élni belőle vagy sem. De ha nekem nem hisz (ahogy te sem), akkor látogasson el több körmös fórumra, mindenhol ezt fogják írni.

Egyébként nem lebeszéltem a kérdezőt, hanem a feltett kérdésére válaszoltam. Ha akar, dolgozzon feketén, ha elég bátor hozzá. Alkalmazottként meg szinte lehetetlen elhelyezkedni, mert majdnem mindenhol vállalkozókat keresnek, akik a helyet bérlik, és befizetik a rezsit, esetleg az asztaldíjat.

Veled ellentétben én segítettem a kérdezőnek, leírtam a szomorú valóságot. Persze írhattam volna azt is, hogy persze, nyugodtan végezd el a több százezres tanfolyamot, hisz ha elkezdesz dolgozni, ez egy hét alatt megtérül, és milliókat lehet keresni egy hónapban. Vajon melyik válasz hihetőbb? (azt csak zárójelben megsúgom, hogy ha értelmezted volna a kérdést, akkor szegény kérdező tapasztalatokat és tanácsokat várt, amit tőlem megkapott, az már más dolog, hogy valaki elfogadja a valóságot vagy nem)

És nehogy már az legyen a legnagyobb bajod, hogy olyan kérdésekre merek válaszolni, amihez esetleg közöm is van.

2012. márc. 28. 11:06
 5/12 anonim válasza:
Tesóm 5 éve kezdte el csinálni. Egy kisvárosban él, ahol nem ő (volt) az egyetlen körmös. Jól megy neki, olyan sűrű a napja, hogy nekem és a lányinak is előre 3 hétre kell szólni.
2012. márc. 28. 11:58
 6/12 anonim ***** válasza:
Azt hiszem még nem vagyok olyan hülye, hogy ne értelmezzek egy kérdést. Legalábbis a főiskolán nem volt ezzel probléma. :)Te kategorikusan kijelentetted neki, hogy NEM fog megélni, gyakorlatilag lebeszélted szerencsétlent. Én is műkörmös vagyok és egy nagyvárosban dolgozom, úgy vágtam bele, hogy vagy sikerül vagy nem, én is puhatolóztam mik a lehetőségek, megéri vagy nem, de ezt Senki nem tudhatja előre! Nem mindenki kér vállalkozóit, engem a férjem jelent be, plusz itthon is dolgozom. Ha van elég akaraterőd és kitartásod igenis semmi nem lehetetlen! És hiú nők mindig lesznek, egyre többen. Egyszóval eldöntötted helyette,hogy ne is kezdje el mert úgysem fog menni, az első mondatod ez volt. Sokan megélnek belőle, sokan nem, de ez minden szakmával így van! Meg kell próbálni, mert csak az nem tanulja meg aki nem akarja...
2012. márc. 28. 12:33
 7/12 anonim ***** válasza:
Egyébként meg leírtad a saját véleményed, oké, én meg leírtam az enyémet...ha nem haragszol! Nekem a főiskola előtt mindenki az mondta, juj dejó végezd el, aranyéletem lesz ezzel a szakkal....és nem tudtam benne sosem elhelyezkedni...na?Ennyit, hogy ki mit mond előre és abban aztán tényleg benne van 2 millám! Egyébként aki kétezerért dolgozik, nem biztos hogy egy hét múlva leesik a körme...az az előkészítéstől függ, kedveském nem az ártól. Én ismerőseimnek ingyen csinálom, nekik már ezek szerint aznap le kéne essen a körmük, érdekes 4edik hete semmi bajuk. :) És hogy hogy maradjon talpon a kérdező? Úgy hogy, időnként elmegy továbbképzésre egy nagyon profi körmöshöz, akitől vehet órákat pluszban.
2012. márc. 28. 12:41
 8/12 A kérdező kommentje:
Na...felpaprikásodott a hangulat, de mindenesetre köszönöm a válaszokat. Én elkezdem ezt a tanfolyamot, mert "ami tudást megszerzel az a Tied, senki nem veheti el és csak rajtad múlik, hogy hogyan élsz vele". Persze vannak aggályaim, tisztában vagyok azzal, hogy akadályokat kell leküzdeni, de sokat segít egy olyan válasz, ahol lelket öntenek belém és buzdítanak :-)Minden tanácsot megfogadok és próbálok pozitív dolgokat belőle kiragadni. Nem is sejtettem, hogy ennyi választ kapok, de tényleg nagyon örülök. ...és a továbbiakban is megköszönök mindenfajta "segítséget", információt, jótanácsot:-) Puszi
2012. márc. 29. 19:11
 9/12 anonim ***** válasza:
Pedikűrt is tanulsz?
2012. márc. 29. 19:45
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen, egyben lesz a kettő, aminek azért örülök, mert saját tapasztalatból tudom, hogy kell és szükség van erre is ( legalábbis nagyon remélem ) :-)
2012. márc. 29. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!