Alapozó, púder, korrektor. Melyik jobb ezek közül? Mi alapján tudom kiválasztani, hogy melyikre lenne szükségem?
Ez 3 teljesen különböző dolog!
Alapozó: ez a smink alapja. Az egész arcodat (szemhéjadat is) lealapozod vele, fontos, hogy egyenletesen oszlasd el! És ha szükséges, a nyakadra is tehetsz. Olyan színt válassz, ami a legközelebb áll az arcodhoz.
Púder: ezzel fixálod az alapozót, illetve ha néhány óra múlva kezdene csillogni a bőröd, teszel rá egy leheletvékony réteget. (nem kötelező használni, én pl. nem nagyon szeretem)
Korrektor: bőrhibák elfedésére szolgál, valaki azt mondja, hogy alapozó alá, valaki azt, hogy fölé kell tenni. Kinek mi válik be.
Én szeretem: essence habállagú alapozója (zsírosabb bőrökre való inkább a habállagú), maybellinne affinitone, astor mattitude. Púderem avonos, de nagyon ritkán használom. Korrektor helyett pedig egy világosabb alapozót használok.
Az alapozó a bőr egységesítésére szolgál, a korrektor az apróbb bőrhibák eltüntetésére, kijavítására, szem alatti karikák eltüntetésére, a púder a smink fixálására szolgál. Ha egyik sem volt még, akkor szerintem egy porpúder, és egy korrektor lehet hogy elég, bár nagyon sok múlik azon, hogy milyen a bőrtípusod(normál, száraz,zsíros..) milyen alapjáraton a bőröd, vagyis mennyit kell korrigálni(pirosabb foltok, pici pattik, esetleg egyenletlenségek...)
Alapjáraton egy smink elkészítése így folyik: arctisztítás, hidratáló/pórus összehúzó/(make up base-smink alap), korrigálás : apróbb bőrhibák, szem alatti karikák eltüntetése, alapozó(kinek milyenek a cuccai, én ezt néha felcserélem), 'smink': szemsmink, pirosítás, száj: alapozás, kontúr, rúzs(pzs, újabb rúzsréteg) highlight-ok, majd púderrel fixálás.
Nem tudom mennyi smink-cuccod van, de szerintem ami elhagyható az egyszeri sminknél, az az alapozó(ha szép a bőröd), elég egy korrektor, és az arc mattosítására, vagy egységesítésre egy vékony réted púder. Ha nagyon száraz a bőröd, akkor előtte hidratálás(ez azért van mindenkinek, főleg télen:).
Az alapozót most azért zártam ki, mert azt az egyet nagyon nehéz belőni, évekbe telik megtalálni a bőrünknek legmegfelelőbb összetételű, színű, minőségű terméket, egy jól megválasztott púder és a korrektor színe talán nem annyira üt el, mint egy rosszul megválasztott alapozóé(mondjuk borsosabb áron), + aki nem szokott alapozót használni, annak pedig felesleges egy egyszeri alkalom miatt vagyonokat költenie egy egyébként használaton kívüli kozmetikumra.:)
Első és hatos vagyok
Ha szeretnéd még feldobni a sminked ünnepekkor, akkor vegyél egy jó szempillaspirált (személyes kedvenc: essence maximum difinition), és arany vagy ezüst csillámport, és amikor még nem száradt meg a festék a pilláidon, tegyél rá egy pici csillámport. De ha úgy jobban szeretnéd, a szempillák vonalába is teheted, úgyis nagyon szép.
Kozmetikus vagyok, szóval nyugodtan kérdezhetsz, akár privátban is :)
Jaj, bocs most láttam, hogy írtál közben! :)
Akkor mindenképpen pórusösszehúzó sminkalapnak(szerintem erre a Pure A nagyon alkalmas, problémás bőrre van, hidratáló, szalicilsavval... minden rajta van(meg benne) ami kell..) Egy 3 színű korrektor, amiben van zöld szín is( pl. : [link] )
. akkor viszont lehet, hogy kellene egy alapozó, szerintem az Astor Mattitude HD egy elég jó alapozó, közepes fedésű, nem annyira borsos áron, elég tartós is,és elég jó a színválasztéka, én púdernek porpúder mondanék(nem kompakt, és nem is kőpúdert..), ha van egy jó ecseted, akkor nagyon szépen lehet felvinni, ebből szerintem találsz jó terméket olcsóban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!