Miért támadják annyian a beauty bloggereket?
Mert támadhatóak. Azzal, hogy felteszik a fényképüket a netre, a nevüket, és az internetezők elé tárják a "haul" bejegyzéseket, támadási felületet adnak.
Én rendszeresen olvasom ezeket a blogokat, és meg kell mondanom, van olyan lány, akit bár ügyesnek tartok, iszonyatosan antipatikus. Főleg az, ahogyan páran támadásokra reagálnak.
Nem ezt mondtam.
Egy "sima" éblogger/gasztro blogger nem ad akkora támadási felületet, mint azok a "beauty bloggerek", akik arccal, névvel vállalják a blogjukat. Arról nem is beszélve, hogy a magyar népnek szokása mások pénztárcájában kutakodni... És kutakodnak is, mert sokan kíváncsiak arra, hogy az, aki nem dolgozik, miből rendelget minden héten új ecsetet/szemhéjpúderpalettát stb.
Azért támadják őket, mert valótlanságokat állítanak. Itt van pl. ez az ócska (már bocsi) L.A. Makeup (vagy la girl la color) termékei. Kinézték, hogy hány bloggernek van 1000 felett a lájkolója (ami köztudott, hogy alapból generálva van), vagy a csatlakozója és azoknak adtak 1-2 szemfestéket, ami igazából alig került 500,- Ft-ba és ettől ezek a kis butus lányok majdnem elájultak és összepisilték magukat. Ezután ezeket az egyáltalán nem pigmentált termékeket rákenték vagy 5x a kezükre, hogy valami látszódjon is, mert amúgy eladhatatlanok, majd csontig nyaltak és meghajoltak ezek előtt a kommersz sz*r cuccok előtt.
Persze, hogy hiteltelenekké válnak az idő során! Anno még a MUFE, NARS, SLEEK, CS, MAC, BENEFIT, KIKO, ELF stb. termékekről áradoztak, most meg már hatalmasat fordult a világ velük, mert 1-2 cég megkereste őket a gagyi BB krémmel és a még gagyibb LA makeup termékekkel.
Ha pedig van olyan cég, amelyik nem támogatja őket, akkor szándékosan lejáratják őket, vagy direkt meg sem említik őket, mint beszerzési forrás. Persze nagy a szájuk, hogy ők milyen hitelesek és teljes körű a tájékoztatásuk. Ja persze :-) Én már olvastam olyat, hogy ráfogtak egy cégre, hogy direkt törött cuccot küldtek neki, utána kiderült, hogy szándékosan járatták le a céget és a kedves blogger megütötte a bokáját. Meg is érdemelte.
Hát ezért támadják őket sokan. Egyébként tisztelet a kivételnek, mert vannak. De a nagyarcúak, akik olyan hibába esnek, hogy leírják buta aggyal, hogy egyenesen az amerikai BENEFIT cégtől rendeltek - miközben köztudott, hogy nem szállít Magyarországra -, szóval mit várhatunk az ilyen hiteltelen, beképzelt kislányoktól?
Szerintetek a többség erre alapozza a vásárlást? Na ne mán!
A púderfelhős csaj köztudott, hogy cenzúrázik. Csak olyanokat enged írni a blogjára, akik neki szimpig és csontig be.... Ha valakinek véletlen más a véleménye egy általa favorizált termékről, akkor vagy kitörli vagy megosztja a fejét. Egyszerűen nem tűri az ellentmondást. Ennél a blogoldalnál pl. sokszor találsz olyat, hogy cégeket fi káz, mert esetleg az ő érdeke így diktálja. Persze a kis tizenévesek ezt még nem fogják fel.
Amúgy szerintem vannak jó magyar blogoldalak, de a többsége nevetséges és inkább csak kinevettetik magukat. De majd ha lesz családjuk, meg valami elfoglaltságuk és nem tizen-huszon évesek lesznek, akkor majd abbamarad ez a nagy beauty blogger "mánia"-juk.
A kérdezőnek a "b.unkók"-ra a köv. a válaszom: nem azért bunkók, mert leírják a véleményüket. Bárki szabadon leírhatja. Azért b un kók, mert vannak olyanok, akik hazudnak a cél érdekében és cégeket járatnak le, amit a magyar törvény tilt - ezzel pedig félretájékoztatják az olvasókat - amit Magyaro-on szintén büntetnek. Bocs, amiért ezt kellett, hogy írjam, de mivel média jogásznak tanulok, ezért tudom.
Nem az a fő probléma, amit a kérdező kiírt. Itt az a gond, hogy ha van egy 100 forintos termék, akkor azt egy 5000 forintossal hasonlítják össze, ami egyáltalán nem reális és hülyeségeket írnak. A csomagolásról tök felesleges írni, hisz ezen lehet a legtöbbet spórolnia egy cégnek.
A másik dolog pedig, hogy cenzúrázzák valóban a hozzászólások többségét. Az a Púderfelhős Andika valóban egy h. pi csa, mert letöröl minden olyat, ami ellenkezik a véleményével, vagy nem azt a céget sztárolja, amit ő "kiválasztott" magának. Ez valóban jó meglátás! Ráadásul generálja a hozzászólásait, hogy menőbbnek tűnjön.
Na ezek a gondok. Meg még van 100 is ezen kívül :-)
Hogy miért támadják őket? Olvasd el egyszer a Púderfelő (as. Andi) oldalát, aki cenzúrázza a bejegyzéseit és ha valaki véletlen odaír olyat, ami neki nem tetszik lehurrogja, majd kitörli és álneveken generálja a saját hozzászólásait. Ráadásul lájkokat vásárol, vagy valahogy azt is generálja. Szánalmas és nevetséges. Hát ezért támadják pl. őt sokat. De ha ez nem elég, akkor a barátnője biztatására lehúz más cégeket és márkákat csak azért, hogy másokat versenyhelyzetbe hozzon.
Ő szerintem az egyik legpofátlanabb ilyen téren. A többi blogger meg vagy jó vagy nem. Kinek mi tetszik. Általában 1-2 év és kiderül melyik fogja csinálni komolyan és melyik morzsolódik le. Van aki kiírja, hogy "bocs, hogy eltűntem, de jövök hamarosan", majd 2 hónapig megint semmi :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!