Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Szülők, ti megengednétek ezt...

Szülők, ti megengednétek ezt a lányotoknak?

Figyelt kérdés
Februárban tölti be a kisebbik lányom a 15. életévét. Tavaly nyár óta rágja a fülem, hogy ő már régóta szeretne egy tetoválást. Azt mondta, csak egy nagyon pici mintát csináltatna a kezére. A nagyobbik lányom, aki 24 éves lesz, azt mondja, engedjem meg, elvégre érettebb a koránál. És ezt én is így gondolom, de mégiscsak egy tetoválásról van szó...
2011. jan. 30. 15:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%
Gondolom, milyen régóta szeretne... 15 éves az még kislány, egy gyerek. A tetkóhoz meg igen is felnőttnek kell lenni, fizikailag és szellemileg is. Ha valóban érettebb lenne a koránál, akkor nem hisztizne, hanem szépen várna legalább 18 éves koráig. 15 évesen tetkó, hát azért ez még viccnek is rossz...
2011. jan. 30. 16:50
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
Előre is szólok, hogy nem akarlak megbántani, de én 24éves nő vagyok, számomra felháborító, hogy 14-15-16 éves kis csitri GYEREKEK milyenek mostanában...nálatok ki hordja a nadrágot, szerintem Te vagy az idősebb, az anyja...NE ENGEDD MEG NEKI! Nekem is van tetkóm, kettő, az elsőt 20évesen csináltattam a másodikat 22 évesen...és nem bántam meg...egy 15 éves gyerek még hiába érettebb a koránál másképp látja a dolgokat, hiszen hangsúlyozom még gyerek!!!! Pláne a kezére....belegondoltál??? Hiába vagyunk előre haladottak, egy munkahelyen sem szeretik ha látható helyen van tetoválása egy nőnek...pláne irodában...ha ennyiért megharagszik, akkor baj van a köztetek lévő kapcsolattal és durván elkényeztetted. Próbálj vele leülni beszélgetni, hogy ha majd nagyobb lesz, mondjuk 18-19 éves csináltathat, de addig semmiképp, még annyit változhat! Ezért van ennyi ócska szar tetoválás az embereken mert meggondolatlanul varratnak mindent...
2011. jan. 30. 16:52
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

15 évesen tetkó? Elég szabadelvű vagyok, de azért ez nekem is sok. Felnyalható rágóstetkó, esetleg... Na jó, egy henna igen, viszont egy igazi tetkó:S Annyira kiforratlan egy 15 éves lány személyisége, még legalább 5x megváltozik a világképe, az ízlése meg milliószor, lehet hogy amit ma magára tetováltat, az miatt holnap már telebőgné a párnáját.

Lehet mondani, hogy érett, de nem az. Ennyi idősen mindenki "nagyon érett", aztán pár év múlva rájön, hogy mennyire nem volt az.

Az aggodalmadról pedig, hogy esetleg megutál: 15 évesen én is éltem-haltam egy tetkóért, volt egy minta, amit mindenképpen magamra akartam varratni. Anya nem engedte, hisztiztem egy sort. Így, majdnem 3 év távlatából hálás vagyok neki, mert azóta megbántam volna.

2011. jan. 30. 17:12
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Az imént leültünk, és megbeszéltük. Egész hamar belenyugodott, hogy még nem engedem meg neki a tetoválást.
2011. jan. 30. 17:14
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Jól döntöttél szerintem,mert marhaság ilyen korban nyúlni fog még a bőre vagy netán megbánja később,én pont így jártam az orr piercingel is amit azóta bánok de nagyon, 13 éves koromba egyfeszt evvel idegesítettem anyut aztán egyszer belement s elmentünk tenni.Persze azóta már nincs ha két hetet ha volt de akkor is szörnyen bánom,hogy lehettem ilyen hülye.De legalább tanultam a hibámból :D
2011. jan. 30. 17:33
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem várjon legalább 16 éves koráig! :)
2011. jan. 30. 18:49
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Legalább a 17-et töltse be szerintem. Nekem is akkor lett meg az első.(ami még nincs kész) Anyu tud róla :D Tetszik is neki :D
2011. jan. 30. 18:54
 18/18 anonim ***** válasza:

Helyes. Ne az legyen a nevelésnél a döntő szempont, hogy megharagszik-e. Ha megharagszik, hát tegye, úgyis rájön később, hogy máshova nem tud majd menni.

Az meg ne legyen mérvadó, hogy egy nagyon okos 18éves lábán nem nyúlt meg a 17 évesen (azaz kerek egy éve! hú) csináltatott tetkó. xD

Kézre viszont később se hagyd, sok munkahelyen eleve kizáró ok, csakis eltakarható helyre, suliban sem veszik jó néven, még egyetemen is vannak olyan profok, akik ilyenek miatt is megvágják akár az embert.

2011. jan. 30. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!