Mit hívnak köznyelvben műkörömnek?
Magamnak csinálom a körmöm. Saját körömhosszra, tehát a hosszhoz nem építek hozzá, de "builder in a bottle" alaplakkal megépítem az ívét.
Az elitnails honlapján ezt írják:
"Mi a különbség gél lakk és műköröm között?
A gél lakk a saját körmödre festett, erősebb és tartósabb lakk, a műköröm ezzel szemben egy épített réteg, ami építés után formázható és festhető. A lényegi különbség tehát az, hogy a gél lakk közvetlenül a körmön található lakk, míg a műköröm a körmödre van építve, ezáltal a körmöd hossza és a formája is változtatható általa."
A szakma így használja, de észrevettem, hogy a köznyelv mintha a hosszabb, feltűnőbb körmöket hívná műnek. A fenti definíció szerint viszont az erősített géllakk is műköröm.
Meg szokták kérdezni, hogy műkörmöm van-e, és én azt mondom, nem, géllakk. De lehet ezzel hazudok.
Ha nektek géllakkotok van, főleg erősített saját hosszon, akkor mit feleltek arra, hogy mű-e?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!