Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Az középiskolai házirend...

Az középiskolai házirend megtilthatja a piercing viselését?

Figyelt kérdés
Nekem septum piercingem van és az igazgató azzal fenyegetőzik hogy ha nemvesezm ki akor kitesz a sulibol . De én ugytudom hogy erre van egy szabáj könyv amibe bennevan hogy ojan ékszert viselek amijet akarok csak tesi vagy technika órán vetethetik ki mer ott balesetveszélyes ez igaz ? És mi a könyv neve ? Vagy interneten van valami a könyvböl ilyen oldal ?
2010. okt. 22. 13:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

de, kirúghatnak. de a septumot a legegyszerűbb elrejteni. csak nyomd be az orrlukadba :D vagy hogy..

http://www.youtube.com/watch?v=G5m2_GJWKlg

2010. okt. 22. 18:32
 12/20 anonim ***** válasza:

Ha patkó,akkor egyszerüen csak hajtsd föl,és olyan mint ha ott se lenne! :D

Ha nem tudod fölhajtani,akkor tágitsd kicsit kijjeb a szárát,és ugy tedd be,ugy már biztosan fel tudod hajtani! :)

2010. okt. 22. 19:01
 13/20 anonim ***** válasza:

Ha nem szakmunkásba jársz akk örökké fognak basztatni miatta. Nekem csak ez a szerencsém 1ik legjobb szakmát készülök megszerezni. És a leendő vizsgáztató tanárom is szólt érte: Ha én lennék az oszt. főnököd már biztos kivetettem volna. De mivel az oszt. főnököm nem maradi így nem szólt semmit rá.

Az a nevetséges h a 60+ éves gyakszi oktatóm jobban dícséri mint a 50körüli idióta nő.

Ha református suliba jársz jobb ha eljössz onnan mert pc-vel nem lehet érvényesülni. Ez sajna erősebb szakközepekben is ígyvan.

Még a művészeti sulik toleráljak az extrém embereket. Én el is mentem 1 látogatásra óriási emberek voltak ott akiket nagyra tartok h felmerik vállalni magukat és kötöttségek nélkül élnek ahogy én is.

Nézz utána a sulidban h mit engednek viselni. azt aszerint cselekedj. De ha most vagy 9.es én lelépnék inkább másik helyre.

18/F

2010. okt. 22. 19:18
 14/20 anonim ***** válasza:
A suli a saját házirendjében kb. mindenféle szabályt hozhat-ebbe nem lehet beleszólni (egyik bnőm gimijében pl. nem lehetett olyan felsőt felvenni, amin pl. utalás volt akármilyen élvezeti cikkre-ergo egy "Ne dohányozz!" felsőt sem lehetett felvenni). Ha ott le van írva, hogy nem hordhatsz piercinget, akkor ez van-vagy nem hordod, vagy lázadozol, és akkor megkockáztatod a kirúgást vagy legalábbis egy halom szekálást. Olyan szabálykönyv/általános házirend, ami minden sulira érvényes, olyan nincs. Ha viszont nincs a sulid házirendjében ilyen szabály, akkor igenis mondd meg az igazgatónak (vagy még jobb, ha esetleg eldurvulna a dolog, akkor a szüleid is mehetnek), hogy jogod van hozzá, és a semmiért/jogtalanul nem tehet ki.
2010. okt. 22. 21:33
 15/20 A kérdező kommentje:
De ha kirúg akor köteles másik középiskolát keresni ugye ? Mer még nemvagyok 18
2010. okt. 23. 07:43
 16/20 anonim ***** válasza:
SZARD MÁR LE! az mi h egy nyomrult igazgató beleszól a te testedbe? lófa.sz köze nincs hozzá...!
2010. okt. 23. 10:58
 17/20 anonim ***** válasza:

Míg tanköteles vagy keresnie "kell" ezt hívják áthelyeztetésnek. ír 1 befogadó nyilatkozatot neked. te elviszed a másik helyre megmutatni h ezért vagy itt stb.

Szar helyzet ez. ugyanis ha megteszi mehetsz a bizonytalanságnak neki. mert lehet ott be se engednek addig míg nem veszed ki :/

18/F

2010. okt. 23. 13:43
 18/20 A kérdező kommentje:
Én soha nemfogom kiveni . És ha nemvesznek be akor köteles visszafogadni a suliba
2010. okt. 23. 16:31
 19/20 anonim válasza:

A rendszerváltás előtt még voltak ilyen hülye szabályok. De már NINCSENEK:

Semmiféle iskola házirendjébe nem lehet beletenni olyan szabályokat amivel beleszólnak abba, hogy ki, hogyan öltözik és , hogy alakítja a megjelenését. Se a tanár se az igazgató nem teheti meg azt, hogy az ő egyéni ízlését rádkényszerítse.

Jogod van úgy öltözni ahogy akarsz, olyan ékszert hordani amit akarsz,olyan színűre fested a hajad amilyenre akarod, úgy sminkeled magad ahogy akarod,úgy tetoválod magad ahogy akarod.....stb

Nekem pl nem tetszik se a pirszing se a zöl-kék punk viselet....de ez lényegtelen! Nem az számít, hogy NEKEM mi tetszik, az számít, hogy NEKI (az illetőnek tetszik-e) és ha neki tetszik és ő ugy érzi jól magát akkor JOGA van úgy alakítani a megjelenését ahogy ő akarja!

Ha feljelentenéd az igzgatódat ő VESZÍTENE :)))) Szemilyiségi jogok megsértése miatt :)

Az ügyvéd barátomnak voltak már ilyen esetei :))

Szal nyugi :) Nem kötelezhet ilyenre, hogy vetesd ki :)

2011. jan. 25. 18:10
 20/20 anonim válasza:
Így van, a házirend NEM szólhat bele, hogy ki milyen ruhát visel, és milyen piercingje van. Sajnos.
2011. ápr. 12. 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!