Csak engem idegesít azon hölgyek videói a youtubon beauty tartalmakat gyártók köreiben "smink szelektáló" videóban az a menyiségű pazarlás,felhalmozás.. ami azokban van?
Ipari menyiségű smink amiből szerintem 3 smink stúdió is ellene egy évig, vagy 136 paletta. 10 alapozó, 2 doboznyi púder.
Egy átlagos nőnek minek enyi smink termék aki nem elismer sminkes és ebből él?
Régen nekem is sok volt a sminkem amióta tudatos vásárlásra és összetevőkben is szigurúan nézem miket tartalmaz rájöttem menyi pénz és környezet szenyezést csináltam én is, azóta már csak anyiból áll a kollekcióm amit el is fogok használni és változtattam.
Ezt látván csak engem idegesít ez a felhalmozás?
Szerintem ez már vásárlási függőség.
Hozzá teszem olyan videósoknál is látom, akiknek szerintem sminket is adni pazarlás a kezébe mert elég ügyetlenül csinálja és ők is ipari menyiségben halmozzák fel. :D
"3 smink stúdió is ellene egy évig"
Némi költői túlzás érzek a szavaidban.
"Egy átlagos nőnek minek enyi smink termék aki nem elismer sminkes és ebből él?
Régen nekem is sok volt a sminkem [...]"
Tehát te is ugyanez a kategória voltál, és téged is csak azóta zavar, mióta ideológiát fűztél hozzá.
Bocs, de ez kicsit kezd olyan lenni, mint az a magát vegánnak valló gyerek, aki 2 hete lett vegán, előtte két pofára zabálta a pörköltet, most meg alpári módon pocskondiáz mindenkit, aki akár csak életében ránézett valami hústermékre.
Szép dolog, ha az ember törődik a környezetével, de azért nem kell mindentől begőzölni. Ráadásul ha mondjuk valamiből többet vesz az ember, az tovább is kitart. Igazából tök mindegy, hogy egyszer veszed-e meg, és az kitart 5 évig, vagy évente veszed, mindig csak az egyötödét.
A másik dolog, és most tök mindegy, hogy sminkről, vagy akármi másról van szó, akik ennyire bőszen felháborodnak másokra, azok vajon más téren is tesznek a környezetért? Csak mert azt tapasztalom, hogy akik ennyire képesek felháborodni valamin (aminél ráadásul jóval környezetkárosítóbb dolgok is vannak), más területen meg totálisan tojnak a környezetvédelemre, és az ökológiai lábnyom csökkentésére.
Érdekelne, hogy például szoktál-e személygépjárművel utazni olyan helyekre, ahová tömegközlekedéssel, vagy biciklivel is el tudnál jutni? Vagy érdekelne, hogy cserélted-e már le működőképes mobiltelefonodat csak azért, hogy egy újabb, neked jobban tetsző, vagy divatosabb modellre cseréld? Vettél-e meg csak azért ruhát, mert megtetszett, és nem azért, mert épp ténylegesen szükséged lett volna rá? Hosszan sorolhatnám még. Nem az a baj, ha valakit valami zavar. Az meg különösen erényes, ha az ember gondol a környezetére. Csak az nem tetszik, amikor valaki az egyik dologból szent ügyet csinál, másokat szidalmaz, közben meg más területen ő maga sem fogja vissza magát.
Kedves 3-as hűha :D te álltál belém, nem ilyenek szántam ha neked ez jött le szerintem te vagy kritizálóbb.
Igen régen sokkal több sminkem volt de akkor se voltak ilyen ipari menyiségek.
Képzeld lassan 11 éve ugyanaz a telefomon van.
Ruhákból csak akkor veszek ha már valamit nagyon elnyűdtem inkább veszek minőségit és arra vigyázzok, mára igyekszem inkább a minőség mint menyiség :)
Persze én se vagyok tökéletes, de törekszem a tudatosságra, autóm nincs nem szenyezem, tömeg közlekedéssel járok, ha lenne biciklim használnám de sajnos nincs meg egy nagyon zsúfolt ausztriai belvárosba megnézném pl te hogyan bringázol :) max ilyen kellemes nyugodt helyen ahol kevés az ember.
Hogy jön ide a vegánság? Nem erről a témáról volt szó, szép napot kivánok neked.💋
Mi közöd hozzá?
Azt csinál, amit akar.
Különben, ha beauty vlogger, akkor ez a munkája, hetente több terméket be kell mutatnia, persze, hogy összegyűlik ennyi.
Gondolom ők is ebből élnek, egyrészt a nézettségből másrészt a szponzorokból.
Ez "anyagköltség".
Akkor miről videóznának, ha nem vennének új termékeket kipróbálásra?
Fogadok ha te ilyen beauty videós lennél akkor 3 évig a filléres catrice alapozódról beszélnél. Lehet téged ez érdekel, de mást nem.
Senki nem nézné a videókat, nem lenne pénz, népszerűség. Érted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!