Csináltassak Piercinget ha a sulim házirendje tiltja de a törvények nem tiltják?
A neten ezt olvastam:
''Az iskolának tiszteletben kell tartania a diák személyiségének szabad kibontakoztatásához való jogát, cselekvési szabadságát, a családi élethez és magánélethez való jogát. Nem lehet tehát büntetni, vagy hátrányosan megkülönböztetni amiatt, hogy hogyan öltözködik, milyen a hajviselete, hova jár szórakozni. Ebből a szabályból következik, hogy ezeket a dolgokat a házirend sem szabályozhatja.''
És most nem tudom eldönteni hogy mit csináljak...berakassam a piercinget vagy ne?:S
Ombudsman ha cseszegetnek. Volt egy ilyen eset a gyerekkel a haját akarta levágatni az igazgató. Az obudsman meg kiment vizsgálódni, az első amit látott belépve az iskolába az Rákóczi portréja természetesen hosszú hajjal. :D
Amúgy itt van benne, hogy nem tilthatják meg a piercinget, csak tesi-technika órára vetetheti ki a balesetek elkerülése miatt.
tudom olvastam eztis :D csak az a gáz hogy az ofőm meg ott mondta hogy a Fóti (Itt lakom) Önkormányzat vagy mittomén mi
Beleeggyezett ebbe a házirendbe:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!