Elvesztettem a fonalat... Mi is az a holdkő?
Csináltattam magamnak holdkő karkötőt, tigrisszemmel van kombinálva. Képet mellékelek.
Találtam két nagyon jó cikket, az egyik angol nyelvű (végig sem olvastam, nekem túl bonyolult), a másik magyar. Ezekben a cikkekben egy szóval nem említik, hogy ilyen barnás, drappos, szürkés, sőt, rózsaszínes lehetne.
Akkor miből is van a karkötőm?
Pont ezért linkeltem a magyar és angol nyelvű oldalakat. Ott nem írnak sok féle színről.
"A természetes holdkő általában nem átlátszó, szürkésfehér-krémfehér színnel rendelkező földpát ásvány, az indiai típus itt-ott fekete foltokkal rendelkezik. A követ forgatva (főleg drágakőben) kékes-színes szivárvány színű csillogás fedezhető fel. Ezt hívják sokszor szivárvány holdkőnek."
"A természetes holdkövet nehéz csiszolni a puhasága miatt, és ezért igen drága (ezüsttel készült holdkő karkötőkkel árban 10ezres nagyságrendeben lehet találkozni.)"
8
Köszi, közben már írtam egy ásványokkal foglalkozó hölgynek és elmagyarázta részletesen egy blogbejegyzésben és egy videóban (nem nekem), hogy milyen holdkő változatok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!