Szerintetek ez a Seiko megér közel 2 millát?
Iszonyatosan tetszik ez a Seiko LX Line Prospex, de nem tudom, hogy megér e 2 millát. Elvileg Grand Seiko szerkezet van benne ami ráadásul Spring Drive szóval nem egy hétköznapi Seiko, de szerintetek ennyit megéri ki adni érte?
Tudom volt itt egy kérdező, aki állandóan a Seikot szapulta, hogy gagyi Rolex koppintás meg ilyesmi, de szerintem ez egy eszméletlen gyönyörű búvár óra. Bevallom őszintén én eddig csak a svájci órákkal foglalkoztam, de egyre jobban kezdenek tetszeni a GS, meg a Seiko órák. Sokan lenézik ezt a márkát, de szerintem méltatlanul, mert szerintem olyan szerkezetet fejlesztettek ki, (gondolok pl a Spring Drive-ra), na meg a tokok megmunkálására mint pl a (Zaratsu polírozás, ami szinte a sajátja a márkának), hogy szerintem messze felül múlja a svájci óra gyártást. Már már szinte le is körözi.
Ne értsetek félre, imádom a svájci órákat, örök szerelem, de mostanában nagyon rákattantam a japán óragyártásra, és itt most a Seiko-ra meg GS-ra gondolok. Bementem a Bajcsy Zsilinszky úti Seiko butikba, és ott az eladó úgy jellemezte a 2 márkát, hogy a Seiko a Toyota, a GS meg a Lexus. Szerintem maximálisan jó hasonlatot mondott, és egyet értek vele.
Na de szóval a kérdésem az, hogy szerintetek ez a Seiko megér közel 2 millát, vagy ennyiért inkább vegyek egy GS-kot?
A válaszokat előre is köszönöm!
19
Csak ha már valaki erre rázza a bohócot hogy ISO minősítésű diver akkor gondoltam megjegyzem hogy rendes búvárórákra amiket tényleg használtak ilyen célokra, nem a spórolásból raknak krisztályüveget.
13
Azért jó ha tudod hogy a Diver's 200m meg 300m egy az egyben ugyazon a tesztsorozaton megy át. 10 baron tesztelik és annyi. Tehát kb beletörölheted.
Pontosan ismerem a spring drive mukodesét, nem kell utánanéznem. Attól még mechanikus, nem elemes quartz. Nem egy kategória egy mechanikus meg egy elemes óra. De igazad van, pontatlanul fogalmaztam. "Kvarc" alatt a hagyományos elemeset értettem. De szerintem pontosan értetted, csak elemed a kötekedés :p
24
Gőzöd sincs neked az egyikről sem.
Már megint kezded? Egy másik kérdésnél is eljátszottad ugyanezt a passzív agresszív beszóläst. Bántanak otthon, hogy online anonim módon kell levezetned a feszültséget? Remélem, nem. 112-t hívd, ha ver a feleséged vagy az édesapád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!