Szerintetek ez a Seiko megér közel 2 millát?
Iszonyatosan tetszik ez a Seiko LX Line Prospex, de nem tudom, hogy megér e 2 millát. Elvileg Grand Seiko szerkezet van benne ami ráadásul Spring Drive szóval nem egy hétköznapi Seiko, de szerintetek ennyit megéri ki adni érte?
Tudom volt itt egy kérdező, aki állandóan a Seikot szapulta, hogy gagyi Rolex koppintás meg ilyesmi, de szerintem ez egy eszméletlen gyönyörű búvár óra. Bevallom őszintén én eddig csak a svájci órákkal foglalkoztam, de egyre jobban kezdenek tetszeni a GS, meg a Seiko órák. Sokan lenézik ezt a márkát, de szerintem méltatlanul, mert szerintem olyan szerkezetet fejlesztettek ki, (gondolok pl a Spring Drive-ra), na meg a tokok megmunkálására mint pl a (Zaratsu polírozás, ami szinte a sajátja a márkának), hogy szerintem messze felül múlja a svájci óra gyártást. Már már szinte le is körözi.
Ne értsetek félre, imádom a svájci órákat, örök szerelem, de mostanában nagyon rákattantam a japán óragyártásra, és itt most a Seiko-ra meg GS-ra gondolok. Bementem a Bajcsy Zsilinszky úti Seiko butikba, és ott az eladó úgy jellemezte a 2 márkát, hogy a Seiko a Toyota, a GS meg a Lexus. Szerintem maximálisan jó hasonlatot mondott, és egyet értek vele.
Na de szóval a kérdésem az, hogy szerintetek ez a Seiko megér közel 2 millát, vagy ennyiért inkább vegyek egy GS-kot?
A válaszokat előre is köszönöm!
Technikailag: IGEN.
Befektetésnek: IGEN.
Villantani, csajozni: Nagyon NEM.
Tisztelem a Seiko-t. Van is olcsóbb búvárom tőlük. De ennyiért, inkább Breitling vagy Omega.
Nézegettem a GS búvárórákat is. Azok is szépek, csak egy a bajom, hogy csak 200m-ig vízállóak. Nem mintha ez olyan nagyot számítana, nekem egy búváróra az minimum legyen 300m-ig vízálló. Lehet ez csak az én hülyeségem.
Amúgy 3-as amit a szépszámlapos GS-ot illeti. Van egy ami nagyon teszik. 2022-es most jött ki. Ilyen különleges ezüst fa erezetes a számlapja. Szintén Spring Drive szerkezetes és 5 napos járástartalékkal bír. Itt a linkje:
https://www.youtube.com/watch?v=hxz_2qe3npE
Szerintem ez iszonyatosan szépen megmunkált és komoly szerkezettel bíró óra! Lehet hogy inkább ezt venném. Sokan oda vannak, hogy Rolex meg stb. Persze egyik kedvencem a Rolex meg van sok svájci kedvencem, de szerintem ez a GS messze veri a Rolexet vagy más svájci márkát, tudásban, szépségben és kialakításban! :)
Na igen, ilyesmire gondoltam :) Örülök, hogy értetted, a "szépszámlapos" kifejezést :D Csak most találtam, jobb híján.
Ja, hogy ez rendes certifikált 30 bar Professional Diver's. Akkor a 2 millió forint részben meg is van. Ezeket a tokokat EGYENKÉNT tesztelik. Egy simánál, amire nincs rányomva, hogy "diver's", csak szúrópróbaszerűen, néhányat kiemelve a batchből.
Másrészt szerintem az már teljesen mindegy, hogy egy óra 20 vagy 30 baros. Ha jól gondolom, attól "professional", hogy van rajta egy gáztágulási szelep (vagy valami egyén hasonló megoldás), illetve marketingcucc. Szoktál harangban merülni, ahol hélium kerülhet az órádba...? Tudniillik egy ilyen szelepnek az a funkciója, hogy amikor emelkedsz és elkezd tágulni a hélium a karórád belsejében, ne nyomja ki az üveget, hanem a szelepen tudjon távozni.
Itt tudod megnézni, hogy egy ilyen ISO 6425-nek megfelelt óra mit tud (!új korában!).
Szerintem ezért kár extra pénzt adni, hacsak nem szoktál hetente merülni és használod merüléshez az óra funkcióit (pl tekerhető lünetta a dekompressziós állomásokhoz stb). Hétköznapi használathoz (úszás, zuhany, eső, ilyesmi), bőven jó bármi, ami legalább 10 barig vízálló.
9
A spring drive ez esetben nem épp előny. 30 barosat meg kapsz már 50 ezerért szóval nem akkora dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!