Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » Szerintetek ez a Seiko megér...

Szerintetek ez a Seiko megér közel 2 millát?

Figyelt kérdés

[link]

Iszonyatosan tetszik ez a Seiko LX Line Prospex, de nem tudom, hogy megér e 2 millát. Elvileg Grand Seiko szerkezet van benne ami ráadásul Spring Drive szóval nem egy hétköznapi Seiko, de szerintetek ennyit megéri ki adni érte?

Tudom volt itt egy kérdező, aki állandóan a Seikot szapulta, hogy gagyi Rolex koppintás meg ilyesmi, de szerintem ez egy eszméletlen gyönyörű búvár óra. Bevallom őszintén én eddig csak a svájci órákkal foglalkoztam, de egyre jobban kezdenek tetszeni a GS, meg a Seiko órák. Sokan lenézik ezt a márkát, de szerintem méltatlanul, mert szerintem olyan szerkezetet fejlesztettek ki, (gondolok pl a Spring Drive-ra), na meg a tokok megmunkálására mint pl a (Zaratsu polírozás, ami szinte a sajátja a márkának), hogy szerintem messze felül múlja a svájci óra gyártást. Már már szinte le is körözi.

Ne értsetek félre, imádom a svájci órákat, örök szerelem, de mostanában nagyon rákattantam a japán óragyártásra, és itt most a Seiko-ra meg GS-ra gondolok. Bementem a Bajcsy Zsilinszky úti Seiko butikba, és ott az eladó úgy jellemezte a 2 márkát, hogy a Seiko a Toyota, a GS meg a Lexus. Szerintem maximálisan jó hasonlatot mondott, és egyet értek vele.

Na de szóval a kérdésem az, hogy szerintetek ez a Seiko megér közel 2 millát, vagy ennyiért inkább vegyek egy GS-kot?

A válaszokat előre is köszönöm!

2022. febr. 21. 20:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
50 ezerért ISO Diver's certificated búvárt? Pedig azt hittem, te nagyon érted a dolgokat, hiszen neked a belépő meg alsó kategória nem ugyanaz és szeretsz gatekeeper lenni :) De akkor lehet, mégse értesz hozzá annyira és lehet jobban benne vagyok a hobbiban, mint te? Hmmmm...
2022. febr. 22. 12:26
 12/27 anonim ***** válasza:
Citizen Promaster a barátod.
2022. febr. 22. 12:41
 13/27 anonim ***** válasza:
Az 20 baros. Nem 30ról beszéltünk? Meg mechanikusról? De akkor lehet, félreértettük egymást :)
2022. febr. 22. 12:59
 14/27 anonim ***** válasza:

13

Oké utánanéztem már kivezették az olcsó 30 baros modellt. Rá kell fizetni kőkemény 25 ezret egy eco-zillára sőt akkor már mit szarakodunk azon a pár forinton tényleg a 2 milliós seiko a best buy evőr 🤣🤣🤣

2022. febr. 22. 13:26
 15/27 anonim ***** válasza:
Megéri. Kiváló szerkezet, nagyszerű kidolgozás, tetszetős dizájn. Ez egy teljesen jó óra. A "Rolex koppintás" témakörhöz annyit azért hozzátennék, hogy az első Submarinert a Blanchpain búvárórái alapján fejlesztették ki a svájciak, szóval nem ők találták fel a spanyol viaszt, csak ők vitték sikerre. Aki azt írja, hogy ugyan úgy néz ki mint egy 150ezres Seiko, szerintem az életben nem fogott még ilyet a kezébe. Az összeszerelés minősége köröket ver például egy alsó kategóriás Samuraira. Szóval ha tetszik és van rá, simán vedd meg. :)
2022. febr. 22. 14:51
 16/27 anonim ***** válasza:
88%
Ez mind quartz, amiről te beszélsz, a posztoló meg mechanikusról. Nem egy kategória a kettő. Továbbá nem ugyanaz, mint egy sima Prospex, nem is ugyanúgy néz ki, mivel nem sima nemesacél, hanem bevonatos titán. Itt van még egy különbség, ami miatt drágább. És még nem volt a kezemben, de fogadni mernék, hogy minimális nagyítóval már látszódik a "2 milliós" Seikoban kidolgozottság között is különbség. Soroljam még a különbségeket, amitől nem ugyanúgy néz ki/nem ugyanaz, mint egy 150 ezres Prospex? Nem csak a spring drive, amiben eltér. Nyilván van rajta haszon, de valószínűleg kevesebb, mint egy 7 milliós Rolex Submarineren.
2022. febr. 22. 14:56
 17/27 anonim ***** válasza:
A vízállóság témaköréhöz annyit hozzátennék, hogy egy 200m mélységik nyomásálló óra bőven megfelel a búvárkodáshoz szükséges követelményeknek... Egyébként a 24ezres Vostok Amphibiák, amik papíron 200m-ig vízállóak nyomáspróbák alapján még 600méter környékén is maradandó torzulás nélkül elketyegnek.
2022. febr. 22. 14:58
 18/27 anonim ***** válasza:

17

A promasterek is. Ezek rendesen túl vannak tervezve. Továbbá amin zafír van az nem igazi búváróra mert a zafír ha törik az tényleg törik és beázik az óra, a kristályüveg meg csak reped/pókhálósodik.

2022. febr. 22. 15:11
 19/27 anonim ***** válasza:
#18 Az üveg miatt nem kell aggódni. Ezzel a Seikóval az életben nem fognak merülni. Láttál már olyat, hogy valaki a 2millás órájával gondol egyet, és elmegy az Adriára "Zsákkusztót" játszani? Búvárórához a legjobb üveg egyébként a plexi. Karcolódik mint az állat, de marha nehéz betörni. Minél mélyebbre mész, annál jobban szorul a tokra, így ellehetetlenítve azt, hogy beázzon. A Promasterek is jó órák. Az egyik első búvárom egy Citizen FuGu volt. Mai napig megvan.
2022. febr. 22. 15:25
 20/27 anonim ***** válasza:

16

Azért nézz már utána a spring drive működésének mielőtt okoskodsz. Meg Promasterből is van mechanikus. Ha már itt tartunk.

2022. febr. 22. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!