A gimnazista/középiskolás lányok vajon miért járnak egyre kisebb táskákkal iskolába?
Igen, a suliban levő szekrényekben hagyják a tankönyveket, füzeteket. Az én lányom a szünetekben meg szokta írni az írásbeli házifeladatot, és csak azt hozza haza, amiből elméletet kell tanulni. És a tankönyvek is egyre kisebbek, ahogy telnek az évek, évfolyamok.
Az általános iskolásokat sajnálom, az A/4 méretű, keményfedeles könyvek, és a zárható sulis szekrények hiánya miatt. Volt 8-9 kilós is az iskolatáska, most meg tolltartó, egy pár puhakötésű tankönyv, az is kis méretű, tízórai, 0,5 l ásványvíz, és kész.
Én mindig csak azt viszem haza amiből tanulni kell másnapra és nekem sincs kedvem a buszmegállóból haza meg a suliba fölöslegesen cipelni a könyveket így otthagyom a suliban és NEM sminkelek az iskolában, nem is hordok magammal smink cuccot viszont szendvicset meg innivalót viszek mindig és mégis legtöbbször elférek, viszont néha van olyan hogy a rendes hátizsákot kell vinnem mert annyi könyv van.
19/L
bocsi, de ti milyen sulikba jártok, hogy van szekrényetek?:O
nekünk minden cuccot vinni kellett anno
én 11.-12.ben tankönyveket sose hordtam.ha egy tanár rigolyás volt h neki kell a könyv órára,akkor kivettem addig a könyvtárból. egy füzetbe írtam mindent,kivéve a matekot.
így a kézitáskámban mindig csak egy A4es füzet volt,tolltartó amiben a sminkes cuccaim is benne voltak kaja meg víz. bőven elég volt :D
19L
Ehh, bezzeg nekem 12-ben is majd leszakadt a hátam meg a vállam. :S
Gondolom néhány suliban normálisabb volt a rendszer és kitalálták, hogy nem kell atlaszokat felesleges tankönyveket cipeltetni.
Nekünk anno sajnos mindig feladták a leckéket a könyvekből és kénytelenek voltunk hazavinni. De azzal tényleg nem értek egyet, hogy a 15-16 évesek retiküllel járjanak suliba.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!