Mennyi sminket engednél meg a 14 éves lányodnak? Te mennyi sminket használtál ebben a korban?
Emlékszem, 18 éve voltam 14 éves, akkor is már volt, aki sminkelt az osztályunkban. Gimi elsőben még többen. Engem nem engedtek a szüleim, még azt sem, hogy kiszedjem a szemöldököm (rém randa volt, ritkás, de hosszú szálú és formátlan vonalú).
Van egy kislányom, ugyan még pici, de biztosan nem fogom ennyire bekorlátozni. Ízléses határon belül engedni fogom neki 14 évesen a sminket. Egy korrektor szempillaspirállal nem nagy dolog.
Talán kicsit kilógok a sorból, mivel rocker/metalos lány voltam 14 évesen már viszonylag sokat sminkeltem. Szemhéjtus, szemfesték, sötét bordó rúzs, stb.
Persze manapság már nem ilyen a stílusom, de azért elég szabad felfogással állok hozzá az ilyesmihez.
Ami nem tesz rosszat a bőrének azt nyugodtan használhatja. Ezenkívül a kevesebb néha több elv alapján elmagyaráztam neki, hogy nem kell fél kiló vakolat, sőt, kifejezetten hülyén néz ki.
Korrektort használ és szempilla spirált is néha, néha szokott BB krémet használni, és ha valami esemény van (karácsony, iskolai buli stb) akkor szemhéjfesték, szájfény. Szereti a csillogós dolgokat, igazából most abban az időszakban van amikor már próbálom az ízlésességre és kifinomultabb sminkelésre is tanítani..
En 14 evesen csak szempillaspiralt hasznaltam. Semmi mast. A lanyomnak sem engedek tobbet egy szempillaspiralnal es egy kis korrektornal.
( bocsi,hogy nincs ekezet, Amerikaban elunk :( )
Én 14 évesen csak korrektort használtam meg színezett Labellót... szerettem volna picit többet, de nem mertem anyukámat megkérni, mert kb. mindent tiltott, amit akartam... a korrektort is ő adta, én meg örültem neki, meg Labello / ajakápoló miatt is unszolt, és akkor már színezettet választottam.
Sztem 14 évesen nem kell túlzásba vinni. Én nem szívesen engedném az alapozót - ha olyan rossz a bőre, inkább kozmetikushoz vinném. Engednék neki szempillaspirált, korrektort, púdert; ha nem egyenletes / szép a szemöldöke, arra vmit (attól függően, milyen téren kell a szemöldökére valami, szemöldökceruzát vagy spirált), szájfényt... pici halványrózsaszín/barack pirosítót, ha kell... alkalmakra meg mondjuk egy sötétebb szemceruzát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!