Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » A sminkcuccokat tényleg...

A sminkcuccokat tényleg alkohollal kell fertőtleníteni?

Figyelt kérdés

Milyen alkohollal?

Hol szerezhetem be?

És pontosan hogyan kell alkalmazni?

Rá vattapamacsra és akkor áttörölni vele a szemceruzát pl?

Meg mindent töröljek át vele?

Egy sminkestől hallottam, hogy alkohollal kell fertőtleníteni a sminkszereket de nem fejtette ki bővebben.

Előre is köszönöm a válaszokat.

2008. dec. 9. 07:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyógyszerészeti alkohollal, gyógyszertátakban lehet venni. Vattapamacsra is ráteheted, de az a legjibb, ha belemártad kicsit, csak mivel elég drága az alkohol, ez nem túl előnyös megoldás, mert hamar elfogy.

Igazából nem mindnet kell fertőtleníteni, csak ami normál használat során felsértheti a bőrt, pl borotvapenge.

2008. dec. 9. 09:26
 2/5 anonim ***** válasza:
amúgy hogyha megfelelően használsz egy sminkcuccot, nem feltétlenül kell fertőtleníteni, lehet kapni kiegészítőket, plusz ecset, plusz pamacs... ha minden arcra más ecsetet használsz, akkor nem szennyeződik el a sminkcuccod :)
2008. dec. 9. 10:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én a gyógyszertárban kapható 70%-os alkohollal a fémet, műanyagot, üveget szoktam fertőtleníteni vattapamacsos áttörléssel.Otthoni használatnál felesleges alkoholba áztatni (és nem is szokás áztatni semmibe, mert tönkremegy)pl. az ecseteket, applikátorokat.Elég ha szappanos vízzel óvatosan kiöblíted őket, (persze ha kizárólag te használod a sminkkészletedet és szembetegséged sincs)törülközővel az ecset fejéből kinyomkodod a vizet és hagyod megszáradni.A szemceruzát, szempillaspirált fél évenként ajánlják cserélni.Lehet kapni speciális tisztítószereket is, de szerintem az csak a professzionális felhasználásnál indokolt.(Jó drágák.)A szivacsokat továbbá én neomagnolos vízbe is áztatom, azokat tényleg nem árt komolyabban fertőtleníteni.Lehet kapni egy Claraszept nevű folyékony szappant szintén patikában, amiből csinálhatsz enyhe antiszeptikus oldatot, ezzel is át lehet mosni őket.:) A sminkcuccok tisztítását 4-6 hetente érdemes megtenni.

Ajánlom ezeket az oldalakat megnézni mindenkinek aki sminkelget..:))

[link]

[link]

2008. dec. 12. 17:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Az ecseteket erdemes ecsettisztio folyadekkal tisztitani hasznalat utan, hogy a szinek ne keveredjenek. Ebbol egy keveset az ecsetre teszel es egy torolkozon amit nem sajnalsz oda vissza mozgatod.. addig ismetled amig nem hagy nyomot az ecset. Es idonkent kimosni oket pl samponnal, szappannal.

Tisztito folyadekot lehet keszen is venni, de nem tul bonyolult csinalni se.

Kell hozza egy edeny amiben osszekevered, valami amivel ossze tudod keverni, viz, alkohol, sampon, mosogatoszer, kondicionalo... amit a hajon lehet hagyni nem a balzsam amit ki kell obliteni

Szoval.. fogsz egy poharar vizet (pohar 2-2,5dl) lehet desztillalt viz, szensavmentes asvanyviz, vagy sima forralt csapviz kihutve, negyed pohar alkoholt, evokanalnyi sampont, evokanalnyi mosogatoszert, fel evokanalnyi ilyen hajon hagyhato kondicionalot. Osszekevered, nem kell habosra keverni.

2009. jan. 14. 11:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek :)
2009. jan. 15. 01:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!