Orrpiercinghez szeretnék tanácsokat kérni! (? )
Pár dologra kíváncsi lennék, mielőtt megcsináltatom.
- kampós vagy bogyós végű piercinget célszerűbb belerakatni?
- Lövetni vagy szúratni érdemesebb?
- Egy kozmetikus, aki nincs piercingekre 'szakosodva' kilőheti-e?
- Mennyi idő alatt gyógyul be?
- Ha kiveszem, mennyi idő alatt forrik be a helye?
Előre is köszönöm a válaszokat!
16/L
kampó
szúrni
piercingekre szakosodott..azaz piercer és szúrni fogja
függ,van akinek egyáltalán nem fáj,van aki 2hete is szenved vele
nem biztos,hogy beforr..attól függ,hogy milyen a bőröd..de lehet akár pár nap alatt is.. és attól is függ,hogy mennyit volt benne
:D
- kampós vagy bogyós végű piercinget célszerűbb belerakatni?
válasz: bogyós, mert a kampósat az életben nem szeded ki az orrodból, ha meg mégis sikerül, állatira fáj
- Lövetni vagy szúratni érdemesebb?
válasz: sehol sem lövik, csak is kizárólag szúrják
- Egy kozmetikus, aki nincs piercingekre 'szakosodva' kilőheti-e?
válasz: igen ki, de én nem bíznék meg benne, az orvos műtsön, a fodrász csinálja a hajad, és a piercingedet a Pierce-r csinálja, ezért ez a szakmája!
- Mennyi idő alatt gyógyul be?
válasz:körülbelül egy hét, vagy másfél hét, de ezt a Pierce-r elmondja neked, mielőtt megcsinálná az orr pc-t
- Ha kiveszem, mennyi idő alatt forrik be a helye?
válasz: soha nem forr be, a lyuk elkezd összeszűkülni, de végleg soha nem forr be, én négy éve kivettem már az orromból, de még mindíg bele tudom tenni a karikát. És a helye írtó ronda, nagyon megbántam, hogy megcsináltattam, mert itt éktelenkedik az orromon a nyoma, ami úgy néz ki, mint egy kur*va nagy miteszer. :S
Az én véleményem: csakis szúratni, kampós végűt, frissen félóra, mire beforr, régi pirszing helye hetek alatt forr be, kozmetikussal nem csináltatnám meg, csakis tetoválószalonban vagy piercernél.
Nekem szúrták (a lövés roncsolja a szövetet és nem mindig olyan pontos, mint a szúrás), kampós végű van hét éve (a bogyósat mindig kirántottam zsepivel, ruhával, törölközővel), szalonban szúrták. 23L
Ha lövik akkor nem piercinget raknak bele,hanem fülbevalót. Amikor szúrják akkor raknak bele piercinget én úgy tudom, mivel a lövés az fülbelövővel történik. Legalábbis nálunk így van. Meg a lövés olcsóbb is. Amikor én piercingre váltottam próbáltam bogyós végűt, de kiesett ezért szerintem a kampós a célszerűbb. Nekem pár nap alatt begyógyult, de utána még 1-2hétig érzékeny. Addig szerintem nem is célszerű cserélgetni. Nekem mostmár nincs az orromba, szépségpöttyöm van és amikor kivettem pár nap alatt el is tűnt a helye, már észre sem lehet venni:)
Remélem tudtam segíteni:)
Ne lövesd kozmetikussal,menj el szalonba és ott csináltasd meg,gondolj bele,a tű nem roncsolja a szöveteket viszont ha löveted,akkor tulajdonképpen átszakítja a piercing vége az orrodat és az még fáj is.
Szóval szúratni kéne,a gyógyulás idő akár 1 hónap is lehet,tetran kenőccsel érdemes kenegetni.
Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek! :)
Tényleg nem lehet a kampós végűt kiszedni? Én úgy hallottam , hogy a bogyós tud beleragadni vagy hogy mondjam..
És lenne még egy kérdésem:
Miert érdemes belerakatni? orvosi fémet, ezüstöt..
23:23-as válaszoló vagyok.
Én kitudtam szedni a kampós végűt, kicsit kellemetlen, de nem vészes. Azért érdemes azt belerakatni, mert nem löki ki a szervezet.
Az egyik válaszoló nem tudom hogy gondolta, de igen pont a bogyós végűt fájdalmas kiszedni: ezt a piercinges mondta!
Nekem ilyen piercingem van: [link]
Mindenképpen szúrasd és csak piercingessel. Még pedig azért, mert a szúrásnál nem roncsolódik annyira a porc, hamarabb gyógyul és a végleges ékszer megy bele, ellenben ha löveted egy fülbevalót lőnek be, amit majd ki kell cserélned!
Nekem már másnap se volt vele gond, de kb. 2 hét volt mire egyáltalán nem éreztem, hogy benne van.
Az hogy mennyi idő után gyógyul be... az attól függ mennyi ideig volt ott piercing. Ha pár hónap után kiveszed szinte egyből összenő, ha évekig akkor nem tudom... De megint csak azt tudom mondani, hogy ami szúrva van az szebben gyógyul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!