Kezdőoldal » Szépség és divat » Smink és kiegészítők » A double cleansing mit jelent...

A double cleansing mit jelent pontosan? 1 sminklemmosó + 1 arclemosó, vagy 2 smninklemosó + 1 arclemosó?

Figyelt kérdés
Ha én lemosom a sminkem egy normál, folyékony sminklemosóval (több vattakorongot is elhasználok, amíg minden le nem jön), és utána megmosom az arcom arclemosó géllel (ezt már nem vattakoronggal persze, hanem a kezeimmel, ahogy reggel is szoktam arcot mosni), ez már double cleansingnek számít?

2020. dec. 4. 07:53
 1/7 anonim ***** válasza:
94%

Két különböző lemosó használatát jelenti, egyiket a másik után.

Az első olajos bázisú lemosó ami leoldja a sminket teljesen. A második pedig vizes bázisú, ami a maradék szennyeződést távolítja el.

Erre nincs mindenkinek szüksége, attól függ milyen sminket használsz és milyen a bőrtípusod.

2020. dec. 4. 07:59
 2/7 A kérdező kommentje:
De akkor a sima Garnier sminklemosó és utána a normál arclemosó az nem double cleansing?
2020. dec. 4. 08:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Vagy ha annak számít, akkor nem igazán értem, mivel egyik lépést sem lehet kihagyni. Mármint a sminklemosó után mindenképp kell az arclemosó a rutinba, majd tonik és krém. Még akkor is, nem vízálló, egyszerű sminkről beszélünk.
2020. dec. 4. 08:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A sminklemosó, mint pl a micellás víz az nem tisztító, nem cleanser. Ugye nem is az a neve. A double cleanse dupla tisztítást jelent. Tehát nem sminklemosást és tisztítást, hanem dupla tisztítást.

Az első, az olajos szépen lebontja a fényvédőt, vízálló sminket, stb. A második pedig a maradék szennyeződést viszi le. Így itt megtörténik a smink lemosása tisztítás közben, bem egy külön lépés.

2020. dec. 4. 08:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Ja értem. Első lépésben egy olajos lemosó kell, de a második lépésnek jó a sima arclemosó gél?
2020. dec. 4. 08:45
 6/7 anonim ***** válasza:
A tisztító bázisán múlik, igen.
2020. dec. 4. 08:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, és ilyenkor az arclemosót úgy használom, ahogy szoktam, ugye? Tehát a kezeimmel viszem fel, nem kell hozzá vattakorong.
2020. dec. 12. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!