Kezdőoldal » Szépség és divat » Plasztikai műtétek » Mi a véleményetek az olasz/...

Mi a véleményetek az olasz/ német hiarulon savról?

Figyelt kérdés
Az orvosom azt használja de nem értek az ilyenekhez és tanakodom hogy ez jó fajta és tartós e. Köszi a válaszokat:)
2017. nov. 6. 19:28
 1/10 anonim válasza:

Sajnos, a kérdésed így túlzottan általános. Nem tudom, milyen célt szolgálna a kezelés. Ínybetegségekre, bőrhibák, ráncok eltüntetésére használjuk, de eredetileg szemműtétekhez fejlesztették ki, a hályog-műtétek utáni gyógyulási folyamat gyorsítására. És persze egyik fő alkalmazási területe az ízületek karbantartása. A német/olasz készítményekkel egyik területen sincs semmi baj, de nem tudom, Te melyik terápiás területen vagy érintett. A hialuronsav-készítmények, az általad kérdezettek is szinte kizárólag növényi eredetűek. Fermentált formában általában 100 mg-os tablettában kaphatók. A kor előrehaladtával hatóanyaguk gyorsabban ürül ki a szervezetből, szedésük ilyenkor kúraszerű, olykor rövidebb-hosszabb megszakításokkal javasolt. Ízületi panaszok esetén a nagyízületekbe (térdbe például) olykor javasoljuk a hiarulonsav közvetlenül injekció formájában történő befecskendezését, de ez is erősen korfüggő. Hozzáteszem: a természetes lebomlás miatt ez nem is tartós, a kezelést gyakran kell megismételni, ráadásul elég drága.

Mindezzel együtt, ha megírod a tényleges panaszodat, többet tudok segíteni, mert ismétlem: rendkívül széles az alkalmazási területe, és így általánosságban nehéz több konkrétummal szolgálni. De írj bővebben, és a válaszom is részletesebb lesz.

2017. nov. 10. 07:49
 2/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az eddigi választ. Szóval én a számat töltetem hiarulonsavval. Kérdeztem az orvosom hogy milyen fajtát használ és mondta hogy német/olasz hialuronnal dolgozik. A kérdésem az lenne hogy a sav hamarabb “megy” ki a szájból? Mert mondták nekem hogy minden sav más időn belül “távozik” a szájból.
2017. nov. 10. 11:57
 3/10 A kérdező kommentje:
Bocsi, hogy rosszul fogalmazok de Szlovákiából vagyok:D
2017. nov. 10. 12:03
 4/10 anonim ***** válasza:

szia, ha mesz dokihoz azt kerdezik, h tartósat szeretnel??az a szilikonolaj.

ha nem tartós(felszívódó) az a hiarulonsav.az par hónap.

a szilikonolaj, 4-5 évig tart kb

2017. nov. 19. 20:20
 5/10 A kérdező kommentje:

Igen olvastam már az olajról, és nem jókat szóval az ki lőve.

Viszont mondták nekem hogy némely hialuronsav fajta tartósabb mint a társai. Nem évekről beszélek de legalább ha már töltetek bírjon ki egy 6 hónapot :D

2017. nov. 19. 20:28
 6/10 anonim válasza:

Az első válaszadó vagyok megint, és a #4-es válaszadónak teljesen igazat kell adnom. Értem, tehát valamiért mégis hiarulonsav alkalmazását javasolták szájfeltöltéshez, nyilván orvosod (kozmetológusod) minden szempontot mérlegelt, amikor ezt a megoldást tanácsolta.

Ugyanakkor jó, ha tudod, hogy ez valóban nem tartós megoldás. Körülbelül fél év a lebomlási idő, és nagyjából egy év, mire az ajkaid az eredeti formájukra állnak vissza. Rendkívüli előnye ugyanakkor, hogy szinte sosem alakulnak ki úgynevezett granulómák, vagyis gyulladásos csomók, és amúgy is ritkábbak a mellékhatások.

Ha van választási lehetőséged, az injekció mellőzését javaslom. A tűmentes eljárás nem igényel előzetes érzéstelenítést, és körülbelül harmadáron hozzáférhető. Ilyenkor egy spatulával hordják föl az ajkaidra a hiarulonsavat, és hidegfényű UV-lámpával juttatják be a bőr mélyebb rétegeibe. Igaz, öt-hat alkalommal ismételni kell a kezelést, de jóval kíméletesebb az eljárás, még kevesebb a kockázat, és ismétlem: az öt-hat kezelés együttes ára is kb. harmada a hagyományos módszernek.

Légy körültekintő! Hacsak nincsenek súlyos esztétikai gondjai a betegeknek, inkább csak abban a korban szoktam javasolni az ajakfeltöltést, amikor már megjelennek és mélyülnek az ajak körüli ráncok.

Remélem, tudtam segíteni!

2017. nov. 20. 07:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :) és ezt a kezelést a szilikonolajosat mindehol csinálják? Nem igen hallottam még róla ( az előző válaszadónak meg elnézést de nem arra gondoltam amit ajánlott). Utánna nézek net-en akkor ha dúsabb ajkakat szeretnék inkább a szilikonolajos megoldást válasszam?
2017. nov. 20. 11:57
 8/10 anonim válasza:
Jaj, nagyon nehezet kérdezel! Szerintem fontos volna, hogy ne az Internetről tájékozódj! Ha nem lennék épp az ország másik, déli, Szlovákiával épp ellentétes végében, tanácsolnám, hogy gyere el hozzám, megvizsgállak, és megbeszéljük. De annyi kitűnő kozmetológus szakorvos van akár Budapesten, hogy bőven találsz megoldást ott is! A szlovák kollégákat nem ismerem, sajnos, de nincsenek kétségeim, hogy ott is lelsz megfelelő segítséget. A szilikonolajos feltöltésről sok rosszat is el tudok mondani. A kelleténél nagyobb a kockázata, okozhat esztétikai és/vagy egészségügyi problémát satöbbi. Látatlanba inkább nem tanácsolnám. Meg kéne vizsgálni Téged, és a helyzet biztos ismeretében javasolni megoldást. Menj el orvoshoz, kérlek, ismétlem, kozmetológus szakorvoshoz! Sokkal fontosabb döntés ez annál, sem hogy magadban gyötrődve határozz. Sok-sok tényező döntheti el a megoldást. Kor, állapot, érzékenységek és még sorolhatnám. Ha gondolod, privátban javasolhatok általam ismert budapesti kollégákat is.
2017. nov. 21. 06:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Én nekem már a szám van töltve hialuronsavval, nem tudom lehetne e szilikonolajjal. Majd meglátom mi lesz, lehet maradok a h.sav-nál, nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat és a felvilágosítást, kedves :)
2017. nov. 21. 19:16
 10/10 anonim válasza:
Hát, akkor már el is indultál ezen az úton, jól van! Nyilván megelőzte vizsgálat a beavatkozást, tehát ez is rendben lévőnek látszik. Ha megfogadod, azt tanácsolnám, hogy maradj is ennél a módszernél, ha úgy tapasztalod, hogy jó. Még egy javaslattal élnék, ha nem bánod: szoktuk javasolni kiegészítésképpen (tehát a feltöltés mellett) érdemes szájon át is szedni valamiféle hiarulon készítményt. Szépülj, légy jól!
2017. nov. 23. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!