Tudtok olyan orvost, aki orrplasztikát orrsövényműtéttel együtt is végez?
Hú, nekem ugyanez a gondom, ne haragudj, hogy nem tudok válaszolni, de engem is nagyon érdekelne!
Azt tudom, hogy ami egészségügyi szempontból fontos, azt támogatja, csak kérdés, ha ezzel együtt "szépít" is, akkor mi van? Szerintem ilyenkor is egy beavatkozásról van szó, elég nehéz lenne különválasztani...
Első vagyok.
Igazából lehet, hogy simán az orrsövény műtéttel is kisebb/szebb lesz az ember orra, hiszen végül is ez a probléma oka.
Én évek óta orrcseppel tudok csak meglenni, de mostanában egyre rosszabb, már naponta többször is kell - ami ugyebár nem jó, mert tönkreteheti a szaglásomat hosszútávon. :(
Nekem mindkét problémám megvolt, így elég sok mindent tudok erről. Az orrsövényműtétet támogatja a TB viszont a másikat nem! Még csak kedvezmény sem jár rá! Én külön-külön műttettem meg, de ajánlatosabb egybe (engem a sebész le is szólt, amiért nem egyszerre végeztettem). Olyan dokit érdemes keresni, aki fül-orr gégész és plasztikai sebész is. Külön azért nem jó a dokim szerint (pláne ha más- más orvos végzi), mert mindenki más technikát használ. A fül-orr gégész megbolygatja a csontot majd utána a plasztikai sebész is...és előfordulhat, hogy a felső csontos rész beszakad a plasztika után. Elég rémesen hangzik, én is megijedtem, mikor közölte velem az orvos.
Egyébként sövényműtét után nem változik meg az orr formája! Az lehet, hogy picivel kisebb lesz, mert lemegy róla a duzzanat, de ha pl. volt az orrnyergeden egy púp akkor az sajnos ott is marad, amíg a plasztikai sebész meg nem oldja a problémát.
Remélem tudtam segíteni!!
Dr. Kárász Tamás
Dr. Rezek Ödön
Dr. Kathó Jenő
Dr. Varga Klára
Ők négyen plasztikai sebészek és fül orr gégészek is egyben.
Dr. Varga Klárát én is ajánlom, nagyon jó orvos.
Az altatásért szerintem nem külön kell fizetni, az benne van a plasztika árában (azért olcsóbb állami kórházban mert ott az altatást állja a TB). Szóval mindegy hol műtteted meg, magánklinikán az orrsövényműtétért is fizetni kell, állami kórházban meg az altatásért egyik esetben sem. Így ugyanaz marad az ár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!