Szemüveges vagyok elég régóta, és eléggé beesett a szemem, karikás, ami a szemüveg nélkül eléggé látszik. Szeretnék kontaktlencsére váltani, de így nem. Mennyi idő mire eltűnik? Műtéttel megoldható, ha igen, mennyi?
Figyelt kérdés
2012. okt. 6. 18:53
1/7 anonim válasza:
micsoda? nem a szemüvegtől lett karikás gondolom, és ha nem csinálsz vele, nem is fog eltűnni. használj alapozót, aztán máris jobb lesz. amúgy én inkább eltűrném a karikás szemet, mint a szemüveget. meg én amúgy is kontaktlencsés vagyok.
2/7 A kérdező kommentje:
Szerintem meg pont a szemüvegtől nagyrészt. 17 éves vagyok, 15,5 éve csak lefekvésre tettem le szinte. Elég gyenge is a szemem sajna.:\
Én nem biztos hogy kontaktlencsés leszek, most olvastam, hogy a próbakontaktlencse ingyenes, szerintem kipróbálom azt először, aztán majd elválik.:)
2012. okt. 6. 19:11
3/7 anonim válasza:
én is 17 vagyok, kb 4 éve lettem "szemüveges" de én olyan szinten utálom a szemüvegemet hogy még csak itthon sem hordom, hanem csakis a kontaktlencsét vagyok képes viselni. :) amúgymeg elég hülyén néz ki, és ráadásul kényelmetlen is, és szerintem a lencse minden szempontból jobb, egyszerű kivenni és betenni. az első kontaktlencse pedig tényleg ingyenes, és az optikába be is tanítják, hogy hogyan kell betenni meg kivenni. :)
4/7 anonim válasza:
A szem karikái a kevés alvástól, a vízhiánytól és a vitaminhiánytól is kialakulhatnak. Műtéttel nem lehet eltüntetni. Élj egészségesebben, ameddig meg nem javul, addig korrektor+alapozó.
5/7 A kérdező kommentje:
Konkrétan ott az orromnál lévő rész zavar. És kialakulhat úgy is, ha valami gátolja a vérkeringés, ez esetben pedig a szemüveg tappancsa lehet az oka.
2012. okt. 7. 14:41
6/7 anonim válasza:
Amiről beszélsz az nekem is van ott, az orromnál, elég régóta pedig én nem vagyok szemüveges hanem kontaktlencsés ergo nem azért alakult ki, ja és nem fog elmúlni...
7/7 anonim válasza:
Hát pedig ha megfigyelitek, akik régóta szemüvegesek azoknak kicsit be van esve a szemük. De sajnos a kérdésre nem tudom a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!