Ha egy magánorvos (magánkórházban) egyben oktató is, és a tanítványa is jelen van a műtétnél, végezhet a páciensen valamilyen műveletet?
Oktató kórházban végezhet, nyilván úgy tanulja meg. De eddig nem hallottam magán oktató kórházról.
Mindenesetre magán kórház esetén szerintem kérheted, hogy ha medikus - nem szakorvos - is jelen lesz, ő ne végezzen beavatkozást. De nem vagyok jogász, legjobb ha a kórházat magát megkérdezed erről.
Azért ezt ne úgy képzeld el, hogy a másodéves orvostanhallgatót odaállítják, hogy tessék, ez itt a vakbél, szíveskedjen kivenni. Eleinte csak ott vannak, figyelnek és semmihez nem nyúlnak, aztán apró lépésekkel jutnak el a sebvarrástól a szívműtétig.
Ráadásul a szakosodásig is jó pár év van már mögöttük.
6.-ra. 1. vagyok.
Miért is kellett volna elmondani? OKTATÓ kórház. Semmi szabályt nem szegett meg a kolléga. Ha perelsz, bíróságra sem jut el az ügy, hacsak nem akar lehúzni az ügyvéded.
Általában ha egy rezidens vagy szakorvos jelölt jelen van egy-egy műtétnél és nem csak megfigyelnek (illetve esetleg az oktató számot kér a tudásukról), akkor is csak kisebb dolgokban segédkeznek legtöbbször pl. varrás.
Plusz attól még, hogy valaki frissdiplomás orvos, 4.évétől már klinikán dolgozott, gyakorlatra tett szert, szóval ne teljesen nullának képzelj el egy ilyen orvost. (Persze nem azt mondom, hogy műtött stb., csak annyi hogy a jelenléte nem fog ártani semmilyen módon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!