Érdemes magánorvosnál/magánkórházban szülni?
Sok helyen hallottam, hogy sokkal jobb egy kicsit többet rászánni a szülésre, és elmenni egy magánkórházba, mert ott saját szobát kapunk a babával, ahol az apuka is bent alhat ha akar, így családiasabb a környezet és kevesebb a fertőzésveszély, illetve lényegesen jobbak a körülmények (WC, ágy, ellátás, stb.).
Illetve ott az orvosnak és a nővéreknek sokkal több ideje van az anyukákra és a babákra, ami szintén előnyös.
Mit gondoltok?
Ha valakinek van pénze ilyesmire, akkor menjen.
Szerintem nem kicsit többet kell rászánni, hanem a 3-4-5-szörösét vagy még többet.
Én nem engedhetem meg magamnak (ha nagyon megpróbálnánk, akkor sikerülne), és úgyis inkább a babára szeretnék költeni. Azt a pár napot, amit bent kell tölteni, azt kibírom valahogy.
én is ragaszkodtam ahhoz, hogy apuka ne csak üvegen keresztül láthassa a gyereket. ezért olyan kórházat választottam, ahol szabad a látogatás. és mindenhol lehet kérni a VIP szobát, ha szabad. ez kb 7-20 e ft/ nap.
A nővéreknek valószínűleg tényleg több az ideje.
EGyszer én is megnéztem kíváncsiságból és 300e ft-tól indult a magánkórház.
de ha telik rá és szeretnéd, akkor miért ne?
Köszönöm a válaszokat, nagy segítség volt.
Idő közben én is nézegettem az árakat, és a legdrágább amit találtam az a Dr. Rose (nagyjából egy 5*-os szállodával egyezik meg küllemileg), ott 880.000 Ft volt a komplett csomag, amiben benne volt 3 ultrahang, előzetes orvosi vizsgálatok, 4 nap saját fürdőszobás szobában (2 ágyas, egyik ágyon apuka), napi 3x étkezés az apukának is, kontrollvizsgálat, és a baba vizsgálata 2x.
Ez iszonyatosan drágának tűnik, de ha belegondolunk, hogy az ultraghang, kontroll, vérvétel, kontrollok és szűrések is benne vannak, amiért egyébként is fizetnénk, akkor már nem tűnik annyira vészesnek. A legolcsóbb helyen egyébként a komplett csomag 400.000 Ft körül van, ami szerintem még ki is fizethető, úgyhogy most spórolunk rá, szerintem 5 hónap alatt össze tudjuk szedni ha nem költünk extra dolgokra, nem megyünk étterembe, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!