Kezdőoldal » Szépség és divat » Plasztikai műtétek » Egy mellplasztikai mutet utan...

Egy mellplasztikai mutet utan hogy mehetek vissza fizikai munkara? Vagy a mutet utan el kell mennem a háziorvosomhoz es kiir betegnek? Hogy kellene ezt elképzelni?

Figyelt kérdés
Szeretnem megcsinaltatni a melleimet. Viszont nem tudom, hogy a mutet utan mire szamitsak. Egybol vissza lehet menni dolgozni mutet utan? Fizikai munkat vegzek.
2021. szept. 9. 01:53
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogsz tudni dolgozni, mert emelni se bírsz majd, de azt hiszem 1-2 kilonal nehezebbet nem is lehet közvetlenül a műtét után. Egyik kolléganőm az ajtót nem bírta kinyitni(volt rajta csapodas gátló vagy minek hívják).
2021. szept. 9. 07:40
 2/2 anonim ***** válasza:
67%

Nem fogsz tudni dolgozni és nem is szabad!

Én műkörmös vagyok és 3 hét után tudtam csak dolgozni.

6 hetet mondanak az orvosok, hogy addig fokozottan vigyázni kell.

Az első pár hétben nem lehet emelni. A kezedet nem emelheted a fejed fölé.

Én a nadrágomat sem tudtam segítség nélkül felhúzni az első héten. Nem tudtam letekerni az ásványvizes palackról a kupakot. Az ajó kilincset nem bírtam lenyomni.

De ha fizikailag jól is van az ember, nincs már fájdalma, akkor is nagyon kell rá vigyázni, sőt, akkor még jobban, hiszen nem érzed, hogy fáj vagy nehezedre esik egy bizonyos mozdulat. Egyik ismerősöm például két hetes mellekkel felporszívózott, merthogy nem fáj neki kicsit sem, nem is érzi már, hogy vannak. Aztán le is csúsztak az implantok, újra kellett műteni 3 hónappal az első műtét után.

Én is az első hét után tök jól voltam, fájdalmam nulla volt, de nagyon vigyáztam rájuk. Varratszedés nekem 5 hetesen volt. Addig nagyon sokminden tilos volt.

Viszont nem biztos, hogy ezzel kiír a háziorvos táppénzre, vagy legalábbis ennyi időre. Inkább szabadságot kellene kivenned pluszban.

2021. szept. 9. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!