A turiban kapható ruhák általanossagban mennyi ideig
voltak használva, mielőtt oda kerültek? N
Munkatárs anyja hetente vész egy rakás ruha, csomót úgy visz el pár hónappal később a turkálóba, hogy egyszer se volt rajta...de azért szerintem nem ez jellemző.
2019. máj. 9. 23:11
A minőségi állapotán látszik. Ami újszerűnek tűnik az max 1-2 szezont és csak alkalmanként volt viselve. Kint a h&m pl olcsónak számít rengeteg cucc van turikban tőlük, az áraik hasonlóak mint itthon, csak kint kicsit jobbak a fizuk. A középosztály megteheti, hogy tucatszámra dobálja ki a ruhákat.
[link] 3995ft minimálbér: 850ft
[link] 13font átváltva kb 4900ft minimálbér 25 éves kor fölött 8 font
A magyar több mint fél napot, az angol másfél órát dolgozik ugyanazért a ruháért.
2019. máj. 10. 03:38
Ha jobban megnézed a ruhákat, látni rajtuk. Ami kinyúlt, laza a gumija, kopott, bolyhos, foltos a hónalja az nyilván sokat volt használva. Amin nincsenek bolyhok, nincs kinyúlva, kiszakadva a varrás azt keveset vagy egyáltalán nem hordták, vagy ügyesen mosták:)
2019. máj. 10. 06:51
Vegyél inkább újat!
Ez a turi gusztustalan és taszító dolog, sosem tudod meg milyen bőrbetegséges horda melyik más országban.
2019. máj. 10. 11:06
4es adhatnál akkor pénzt új ruhákra. Nem mindenki teheti meg hogy butikokban vásárol. Egyébként meg nem a legutolsó indiai kisfaluból hozzák ahol tényleg vannak fertőző bőrbetegségek. Fertőtlenítik a ruhákat meg normális ember kimossa otthon
2019. máj. 10. 11:20
6/14 A kérdező kommentje:
Én vegyesen vásárolok, újonnan is és turibol is. Ennek az az oka, hogy néha találok olyan dolgokat a turiban, amihez a boltokban itt nem féhetek hozzá sajnos, mert nincs olyan márka. Szeretem a marks&spencert, pl, de Szegeden voltak szívesek Meg szüntetni a boltot és egy ócska lengyel márkát rakni a helyére. Szívesebben veszek még inkább egy márkás jo minőségű ruhát amit használtak 4-5 alkalommal, mint egy kínai ocskat aminek rosszul vagyok az anyagtól vagy a farmer ami újonnan 5 ezer Ft pár használt után kinyulik rajtam. Most a turiban vettem egy nadrágot, ami eredeti áron 35 ezer Ft. Itt 2700 ért vettem, egyáltalán nem látszik rajta, hogy használták, nagyon alaposan átnezem, a címke sem kopott, és az ülepe sincs megnyulva. Szerintem többet ér mint egy kínai nadrág.
5!
Ha dolgoznál lenne...
Én kétkezű munkát végzek és megtudom tenni hogy új ruhákat cipőket vásárolok.
2019. máj. 10. 13:23
Tudod más is dolgozik éjjel nappal, belét kiköpi és mégis örül ha a legfontosabbakra jut neki. Nekem speciel van egy fontossági sorrendem, és nem vagyok hajlandó tízezreket kidobni egy olyan ruhára, amit turiban is meglehet venni pár száz ftért
2019. máj. 10. 14:32
Gyakrabban cserélik igen. De vannak, amik már nagyon kopottak, ezerszer mosottak, a belső címke is tök halvány, és van olyan is, amiben még benne a gomb, a címke, mert boltok leselejtezett régi kollekciója és nem hordták még. Sőt talán Angliában élő magyarok cuccai is visszavándorolnak, mert láttam már "Magyarország" pólót is a Hádában. :D
Vettem már sok címkés, még nem hordott dolgot, de láttam véres belsejű cipőt is és olyan gatyát, aminek angol csokipapír volt a zsebében. Meg kell nézni az adott göncöt.
2019. máj. 11. 23:56
4es, buta vagy, mint a föld. Egyrészt vannak ott sose hordott ruhák, másrészt fertőlefertőtlenítik őket...
A butikban vettről se tudod, hogy hány bőrbetegségben szenvedő próbálta fel előtted.
2019. máj. 12. 09:16
Kapcsolódó kérdések: