"Szerintem vannak alkalmak amikor igenis erőt kell vennünk magunkon, főleg felnőttként és megadni a módját. A hagyományok szerint ilyenkor illik kicsit kiöltözni, és kész. Nem szabad mindig a kényelem mellett voksolni, ezzel tiszteled meg az illető emlékét hogy sötét ruhában jelensz meg, alkalmian."
Te mi a @arról beszélsz ember??? Megadni a módját?? Erőt venni??? Mi közöd van hozzá, hogy ki hogyan öltözik fel egy temetésen? Meg bárkinek mi köze hozzá???Az apámat 24 évesen temettem el, egy kabátom volt PIROS!!! Akkor olyan mélyre voltam zuhanva,hogy pont leszartam, hogy ki mit gondolhat, egy nő kérdezte meg roppant "tapintatosan" hogy nem gyászolok? Elküldtem mindenki előtt a jó ku.rva anyjába... Mindenkinek kb ennyi köze van az "Illemhez, meg az alkalomhoz, meg a módhoz"... Azt sem tudjátok ba@ki, hogy mit jelentenek ezek a szavak, és hogy egyáltalán hogy "illenek" egy temetéshez!...
Utolsó, részvétem.
Felénk megszokott, hogy egyesek azt figyelik a temetéseken, hogy ki mennyire sírt. Aztán ebből még pletykát is generálnak. Szavak nincsenek rá, hogy sokan mennyire aljadék szinten vannak.
Részvétem, azonban ez csak kifogás a részedről. 24 évesen illene tudni, hogy ha temetésre mész, akkor feketébe öltözöl! Kész és pont. Nincs hozzá ruhád? Akkor veszel.
Apukámnak se volt fekete ingje, mikor 2 éve temettük anyukámat, aki 56 éves volt, mégis vett. (Anyukám 12 évig küzdött a daganattal.) Én két éve 25 és fél éves voltam anya temetésén.
És még te voltál megsértődve, mert valaki, joggal!, feltett neked erről egy kérdést! És te milyen jogon nem vettél fekete kabátot? Ja, mert lesz..rtál mindent?
Illik az alkalomhoz kiöltözni.
Pl. ha lesz esküvőd akkor meg tréning nadrágot fogsz felvenni sportcipővel?
Vannak írott és íratlan szabályok, amiket, ha érett felnőtt és jól nevelt vagy, kötelességed betartani! De gondolom a közlekedési szabályokat se tartod be, ilyen mentalitással.
Nem is az a gond, hogy nem tartja be, hanem, hogy még ő van felháborodva, hogy ezek az íratlan szabályok léteznek és mások furcsa módon követni is bírják őket hattyúhalála nélkül.
Temetésen mást megszólni szerintem is bunkóság, én nem is tenném, mert a magam lelkével lennék elfoglalva, de azért nehogy már az legyen a normális, ha valaki egy holdjáró patacipőben állít be és az a sznob hülye, aki meg alkalmiban.
Kedves válaszoló, undorító vagy és itt, ebben az esetben nem érdekel, hogy meghalt a szeretted, mert ez nem jogosít fel az ilyen hangnemre másokkal szemben. Bicskanyitogató stílusban mocskolsz számodra totál ismeretlen embereket, akik közül nem egy teljesen kulturáltan válaszolt a kérdezőnek. Van egy olyan érzésem, hogy nem feltétlenül a piros kabátod miatt szóltak be neked...
Attól is függ mennyire közeli rokon, ha leghátul kullogsz és a ruha többi része elegeáns fekete vééééééégülis nagy nyögvenyelősen nem szólok bele.
De most... nem azért... najó, de, azért. Amikor nagybátyám temetésén voltam, mivel én voltam a 3. legközelebbi hozzátartozó, leégett volna a pofámról a bőr ha az anyja elé ebben állok.
Temetésen igenis van egy etikett ami annyi hogy FEKETE, ha ennyit nem tudsz (pardon, nem akarsz) betartani akkor paraszt vagy. A barátnőd esküvőjére mennél hófehér estélyiben mert "csak az van"?
„Pl. ha lesz esküvőd akkor meg tréning nadrágot fogsz felvenni sportcipővel?”
Ha nyáron, vagy meleg helyen lesz akkor rövidnadrág. De a sportcipő stimmel igen.
Nyárspolgárok...
Köszi mihi! Igen, nagyon aljadék emberek vannak, a gyomrom kifordul az ilyen külsőségeken csámcsogó látszat illendőség, etikett, erkölcsösség :D tisztesség mögé bújó bigottoktól.
No, de én be is fejeztem, nem vitatkozom hül.yékkel, csak a véleményemet írtam le :D
Persze, mindenki h..lye rajtad kívül és tudjuk nagyon jól, hogy te vagy a szent, az okos. Mégis te voltál képes apád temetésére rikító piros kabátot felvenni, mert még annyi gerincség se volt benned, hogy egy sötét színű vagy fekete kabátot beszerezz!
De azért, mi vagyunk a h..lyék, mert az alkalomhoz illően fel tudunk öltözködni.
Tudod mit, akkor ilyen h..lye akarok lenni egész életemben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!