Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A mostani fiataloknál abszolút...

A mostani fiataloknál abszolút nem szokás valamennyire "költözni" a munkahelyre?

Figyelt kérdés

Mi azért nem olyan ruhákban járunk be a cégbe, mint amikben otthon vagyunk.

3 fiatal fiú van most itt a cégnél, 19-20 év körüliek, tavaly érettségiztek.

2 informatikus és egy grafikus reklám felelős.

Kb ugyan úgy öltöznek, mint otthon vagy buliba, sima szűk farmer, póló, pulóver...

Mind a hárman egy irodában vannak, nincs túl sok munkájuk, reggel fél 9-re járnak és 5-kor van a munkaidő vége, általában 11 körül végeznek a munkájukkal, onnantól filmet vagy sorozatot néznek, szórakoznak, kávéznak, cigiznek.

Több vállalathoz is járnak ki ilyen informatikai dolgok végett, gépeket javítani meg hasonlók.

Van hogy mind a 3-an kimennek reggel a városba "szerelni", majd délután 3 körül visszajönnek, összeszedik a dolgaikat és mennek haza (mindezt úgy, hogy bent a főnök is, aki persze semmit nem szól nekik erre).

2019. jan. 26. 10:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem elég sokat mond el a cégről az ha a ruha alapján ítélik meg a jelentkezőt, nem szívesen mennék oda dolgozni, pedig a visszajelzések alapján jó munkaerő vagyok.

A srácok meg ha minden rájuk kiosztott feladatot elvégeznek akkor nem az ő hibájuk a szitu, hanem a főnöké.

2019. jan. 26. 18:25
 12/20 anonim ***** válasza:
sima szuk farmerrel nem ertem mi a problema. ha nem szakadt meg agyonkoptatott, meg nincs valami hulye szabasa szerintem teljesen okes. a polo is lehet egy teljesen egyszeru pamut polo, vagy egy kicsit csinosabb pike polo ha nem valami agyonkopott mintas vagy bena szoveges van rajtuk szerintem akkor sem gaz. pulover?? ebbol sem mindegy, hogy kotott vagy valami hulye mintas kenguruzsebes kapucnis pulcsi. a leirasod alapjan te olyan irodai dolgozo lehetsz, akinek van egy erettsegije vagy valami nem tul magas vegzettsege es zavar, hogy kevesebbet keresel idosebbkent, ameddig vegig gurized a napot, mint ok fiatal informatikuskent.
2019. jan. 26. 21:08
 13/20 anonim ***** válasza:

Ebben a munkakörben szerintem semmi gond nincs ezzel az öltözettel. A szerelő legyen olyan ruhában, ami a szereléshez kényelmes, az meg nem az ing. Irodában meg csak akkor számít, ha találkoznak külsőssel. Ha egész nap egymást bámulják csak, nemtökmindegy miben vannak?

Az meg nem teljesen tiszta, hogy most akkor nem kapnak elég munkát, vagy nem csinálják meg.

2019. jan. 26. 21:08
 14/20 A kérdező kommentje:
Minden rájuk kiosztott munkát elvégeznek gond nélkül.
2019. jan. 26. 21:21
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor igazából nem értem a problémát.
2019. jan. 26. 22:06
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Neked nem a ruhájukkal van a problémád, hanem, hogy a munkakörükben kevesebb a munka és vélhetőleg mégis többet keresnek, mint te. S jó magyarhoz méltón ezt nem vallod be, hanem egy szalmabábot támadsz.
2019. jan. 26. 22:33
 17/20 anonim ***** válasza:

Én szeretek blézert meg inget hordani nőként, rendszeresen viccelődtek is velem (informatikus vagyok én is), hogy holnap majd hozzám öltöznek, meg hova megyek délután, stb.

Nem zavar :D de azért lássuk be, back officeba kb hülyének néznek mikor kiöltözve megyek. Szóval erről ennyit, akkor öltözök csinosan, ha megyek délután valahova, ahol érdekel, munkába fölösleges.

2019. jan. 27. 00:18
 18/20 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom kit akarsz megvezetni. Minket, vagy önmagad... nem is érdekel őszintén szólva. De hogy nem az öltözködésükkel van bajod az tuti. Csupán zavar, hogy jobb munkakörben vannak, mint te. Javítsd meg te a gépeket és tervezz te grafikai anyagokat. Majd rájössz, hogy a valódi munkát nem időben, hanem befektetett energiában, a használt tudásban mérik.

A négyes válaszoló iskolapéldája az olyan HR alkalmazottaknak, akik miatt szabadúszó lettem. Ezért egy köszönettel tartozom neki!

2019. jan. 28. 17:07
 19/20 Kretén István válasza:
40%
Az INTP típusoknak nem kötelező kiöltözni. Nincs az a pénz, amit a tudásuk ér, ugyanakkor nem is követelőznek. Ők maguknak dolgoznak, nem érdekli őket a külső, meg a népszerűség, vagy a meggazdagodás. A gép, vagy a program tökéletes működése az elsődleges céljuk, az jelenti számukra a sikerélményt. Meg hogy az ötleteikkel kísérletezhetnek munka közben saját örömükre az előttük heverő céges eszközökön, és gyakorlatilag ingyen tanulnak meg milliókat érő tudást, amit máshol használhatnak, miközben még többet tanulnak, és így tovább. Hogy mellesleg ezért pénzt is kapnak, az csak kellemes mellékhatás nekik. 5% ilyen él állítólag a Földön. Arról lehet megismerni őket, hogy befordulnak, és ha csevegni akarsz, leráznak, vagy elárasztanak a gondolataikkal, ha nem veszed a lapot, de abba belehalsz. Igénytelenül öltöznek, és nem jön össze nekik a párkapcsolat. Gimit végzett HR-esként nem árt ismerni az embereket, ha világcéget akartok növeszteni a kisvállalkozásból.
2019. febr. 2. 16:25
 20/20 anonim ***** válasza:
Szóval az a baj, hogy a helyszínre kijárós informatikus/szerelő nem öltönyben jár? Nem gondolod hogy a munkájához ez indokolt? Nem tudom hogy pontosan mit takar az informatikai dolog. Rendszert frissíteni nyilván bármiben lehet, de ha hardverrel is foglalkozik, főleg ha cégekhez jár ki ahol a hardver nem egy darab gépházat jelent két monitorral, akkor teljesen jogos a laza megjelenés. A legutóbbi munkahelyemen a géphez tartozó összes kábel az asztalok aljára volt felszerelve olyan módon, hogy csak az asztal alá bemászva, a földön ülve/feküdve lehetett hozzáférni. Tök jó lett volna ha az informatikus kolléga fehér ingben mászik be oda, ahol öt perce a lábam volt, valóban.
2019. jún. 9. 01:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!