Valóban jobbak a márkás ruhák?
Nekem is van egy-két márkás holmim (turiból, persze), de nem vettem észre, hogy annyival jobb minőség lenne, mint amennyibe kerül.
Nem vettem észre komoly különbséget a drágább (Esprit, Pepe Jeans, Zara) és az olcsóbb (New Yorker, C&A) ruháim közt.
Sajnos a farmerek dereka ugyanúgy kinyúlik rendszeres hordás során 1-3 év alatt, mindegy, hogy az eredeti bolti ára 5000Ft, vagy 40 000Ft.
A nyáriruháimat, szoknyáimat meg úgyse tudom annyit hordani, hogy meglátszódjon rajtuk.
A cipőimet néha a kínaiban, néha a Deichmannban veszem, itt is változó a minőség.
Volt olyan kínais csizmám, amit 3000Ft-ért vettem, és kihúzott 4 telet, és olyan "márkás" is, amit 15 000-ért, és alig bírt ki 2 hónapot.
Két táskám van, amit rendszeresen hordok, egyik se volt drágább 3000Ft-nál, és semmi bajuk.
Van olyan, amiből tényleg megéri drágát venni?
Vagy az ilyen 30-40 ezres kategória még nem az a szint, ahol meglátszik a minőségbeli különbség?
Ezeket nevezed márkának? :D :D
Hasonlíts akkor össze pl egy Gas, Replay, G-Star, Dsquared farmert egy Zarással vagy New Yorkeressel aztán majd észreveszed a különbséget. :D
ezek nem márkásabbak
Hogy ne nagyon drágát említsek, egy gabor, s oliver, rieker, vagabond cipő között hatalmas a különbség egy deichmannos akármilyenhez képest. Nekem van ami 3-4 éve meg van, talpaltatom, kiboxolom (gabor márkájú) és tökéletes még mindig, a bőr is épphogy megtört de szépre, nem repedezett szét. :)
Meg sokszor az anyagot érdemes inkább figyelni, a kialakítást, a varrást, van sok sok árulkodó jel.
utolsó vagyok: telente lehet egy 10 ezres deichmann cipőt venni télre, ami beázik, vagy egyszer egy jobbat leárazáskor 20-25 ezerért is akár, de az évekig a barátod lesz.
persze ha úgy is megunnád és kidobnád akkor mindegy
Szerintem egyedül cipőből és télikabátból érdemes egy jobb (nem divat) márkát venni. A túraszer gyártóknak igazi űr cuccaik vannak már, amik 5 évet simán kiszolgálnak akkor is ha nem csak suliba/munkába jársz benne.
A többi ruha (póló, pulóver, nadrág stb.) bőven jó a takko, ca, vögele, newyorker szint.
Zara meg a többi túlárazott kacat. Semmi pluszt nem kapsz a pénzedért a páváskodáson kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!