Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Egy csomó ember, többek...

Egy csomó ember, többek között Buli-buli ﹰDorina miért a jobb kezükön hordják az órájukat? Bővebben lent! 21/F

Figyelt kérdés
Rengeteg embert látok, hogy a jobb kezükön hordják az órájukat. És az hülyeség, hogy azért, mert bal kezesek. Nekem is van rengeteg bal kezes ismerősöm és egyik sem a jobb kezén hordja az óráját. Mindegyik a balon. De akkor aki a jobbon az miért ott? Pl Buli-Buli Dorina miért a jobb kezén hordja az óráját? (Az összes klipjében, képén, videóján és az interjúi alatt is a jobb kezén van az órába. És például az összes magyar navigátor csaj a magyar Rallyban miért a jobbon? Főleg olyanok válaszát várnám, akik a jobb kezükön hordják az órájukat, tőlük szeretném megtudni, hogy ők miért a jobb kezükön hordják az órájukat. Mert én szerintem az óra a bal kézre való és a legtöbb ember ott is hordja.

2018. nov. 22. 07:50
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
65%

azért kell bal kézen hordani, annak, aki jobb kezes, hogy mikor a jobb kezét használja ne üsse véletlenül valaminek oda az órát, vagy karcolja meg, amit többet használunk, többet mozgatunk

barátom balkezes, és bal kézen hordja valamiért :D

van akinek úgy kényelmesebb

2018. dec. 16. 16:32
 22/31 anonim ***** válasza:
56%

Balkezes.

Micsoda rejtély.

2018. dec. 16. 18:24
 23/31 A kérdező kommentje:
Utolsó. Ez nem igaz. Ez hülyeség! Rengeteg balkezes ismerősöm van és ők is a bal kezükön hordják.
2018. dec. 16. 20:29
 24/31 anonim ***** válasza:
75%
Kit érdekel, hol hordja egy idegen az óráját? xD
2018. dec. 16. 23:00
 25/31 anonim ***** válasza:
76%
És ki rakja fel nekik akkor, az anyukájuk? Jobbkezesként próbáltál már a jobb kezedre felvenni órát? Nyilván aki a jobbkezére rakja, annak az a kényelmes felrakás, ergó balkezes.
2018. dec. 17. 07:25
 26/31 A kérdező kommentje:
Ez nem igaz. Mert például én is és a barátnőm is jobb kezesek vagyunk. És én a bal kezemen, a párom országba jobb kezén hordja.
2018. dec. 17. 08:40
 27/31 anonim ***** válasza:
65%
egy igazi férfi mindig bal oldalon hordja a cerkát az övcsatot meg az órát!
2019. aug. 12. 03:38
 28/31 anonim ***** válasza:

Volt a családban egy lány, aki feltűnésből hordta jóideig a jobbkezén. Nehéz is volt neki fölvenni. És láttam munkahelyen is egy lányt, aki mondta is, hogy divatból hordja a jobb kezén, de ez van már talán 10 éve is.

Mellesleg, nagyon nehéz balkezes órát venni, van amelyik visszafelé is jár -csak poénból, gondolom-, és szörnyű drágák.

2020. jan. 23. 01:28
 29/31 anonim ***** válasza:

Mindenki ott hordja, ahol akarja.

Amúgy többen kérdezték, hogy miért "kell" bal csuklón hordani. Nem kell, azért alakult ez így ki, mivel a legtöbben jobb kezesek, ezért az órások úgy alakították ki a szerkezeteket, tokokat, hogy a korona jobbra álljon, így egyrészt nem akadsz bele domináns kezeddel mindenbe. Másrészt régen nem voltak elemmel működő kvarcórák, hanem néha fel kellett húzni az órát, mechanikus volt, rúgóval működött. Jobbra állt a korona, bal kézen hordva lehetett csak felhúzni. Ha jobb kezeden van, akkor a korona a könyököd fele áll, azaz bal kézzel nagyon macerás lett volna felhúzni. Illetve ha picit sietett vagy késett (ami ezeknél az óráknál napi 15-20, de akár 50-60 másodpercet is jelenthetett), gyorsan lehetett állítani rajta, ha a bal csuklón volt. Aki jobb csuklón hordta, kénytelen volt minden ilyen beállításhoz, húzáshoz levenni, vagy megtanul keresztbenyúlni a jobb csukó fölött bal kézzel (én próbáltam, szinte lehetetlen), és így tud a koronához hozzáférni.

Manapság viszont egyrészt pontosak a kvarcórák, nem kell túl gyakran időt állítani, másrészt nem kell felhúzni a rugót naponta (akár többször), hogy járjon, azaz igazából tök mindegy, melyik csuklódon hordod. Évente 2-szer fogsz a koronához nyúlni, amikor 1 órát előre vagy 1 órát vissza állítod. Illetve elemcsere után, de azt valszeg amúgy se te csinálod, hanem lepasszolod egy órásnak.

2020. jan. 23. 02:22
 30/31 anonim ***** válasza:
61%

Hogy lehet ennyi frusztráció benned? Rosszabb vagy mint egy menstruáló tini.

Azért hordok a jobbon mert úgy kényelmes.ennyi.

Illetve a balon nekem is karkoto van

2020. febr. 8. 12:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!