Egy csomó ember, többek között Buli-buli ﹰDorina miért a jobb kezükön hordják az órájukat? Bővebben lent! 21/F
azért kell bal kézen hordani, annak, aki jobb kezes, hogy mikor a jobb kezét használja ne üsse véletlenül valaminek oda az órát, vagy karcolja meg, amit többet használunk, többet mozgatunk
barátom balkezes, és bal kézen hordja valamiért :D
van akinek úgy kényelmesebb
Volt a családban egy lány, aki feltűnésből hordta jóideig a jobbkezén. Nehéz is volt neki fölvenni. És láttam munkahelyen is egy lányt, aki mondta is, hogy divatból hordja a jobb kezén, de ez van már talán 10 éve is.
Mellesleg, nagyon nehéz balkezes órát venni, van amelyik visszafelé is jár -csak poénból, gondolom-, és szörnyű drágák.
Mindenki ott hordja, ahol akarja.
Amúgy többen kérdezték, hogy miért "kell" bal csuklón hordani. Nem kell, azért alakult ez így ki, mivel a legtöbben jobb kezesek, ezért az órások úgy alakították ki a szerkezeteket, tokokat, hogy a korona jobbra álljon, így egyrészt nem akadsz bele domináns kezeddel mindenbe. Másrészt régen nem voltak elemmel működő kvarcórák, hanem néha fel kellett húzni az órát, mechanikus volt, rúgóval működött. Jobbra állt a korona, bal kézen hordva lehetett csak felhúzni. Ha jobb kezeden van, akkor a korona a könyököd fele áll, azaz bal kézzel nagyon macerás lett volna felhúzni. Illetve ha picit sietett vagy késett (ami ezeknél az óráknál napi 15-20, de akár 50-60 másodpercet is jelenthetett), gyorsan lehetett állítani rajta, ha a bal csuklón volt. Aki jobb csuklón hordta, kénytelen volt minden ilyen beállításhoz, húzáshoz levenni, vagy megtanul keresztbenyúlni a jobb csukó fölött bal kézzel (én próbáltam, szinte lehetetlen), és így tud a koronához hozzáférni.
Manapság viszont egyrészt pontosak a kvarcórák, nem kell túl gyakran időt állítani, másrészt nem kell felhúzni a rugót naponta (akár többször), hogy járjon, azaz igazából tök mindegy, melyik csuklódon hordod. Évente 2-szer fogsz a koronához nyúlni, amikor 1 órát előre vagy 1 órát vissza állítod. Illetve elemcsere után, de azt valszeg amúgy se te csinálod, hanem lepasszolod egy órásnak.
Hogy lehet ennyi frusztráció benned? Rosszabb vagy mint egy menstruáló tini.
Azért hordok a jobbon mert úgy kényelmes.ennyi.
Illetve a balon nekem is karkoto van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!