Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Esős időben mit hordjak, mit...

Esős időben mit hordjak, mit csináljak, hogy ne ázzak rommá és fázzak meg?

Figyelt kérdés

Állandóan megfázok ilyen időben, mert reggel fél órát kell gyalogolnom a vonatig illetve a vonattól a suliig, ami alatt ronggyá ázok, utána meg egész nap a vizes ruhámban, cipőmben ülök.

Alapesetben persze egy esernyő megoldaná a problémát, de most például épp vízszintesen esik, ráadásul a cipőm és a lábaim combközépig való szétázása ellen semmit nem tud tenni.

Esőkabát? Szintén nem véd mindenhol, ráadásul nem is igazán látok alsós kisgyereknél idősebb embert esőkabátban az utcán.

Váltóruha? Akkor kell egy másik nagytáskát is hordanom magammal, hogy minden beleférjen, én meg fizikailag nem férnék fel vele a tömött vonatra, ráadásul nincs is hol átöltözni. Arról nem is beszélve, hogy akkor mindenből kellene 2, de például meleg cipőből nincs pénzem kettőt is venni.

Mire nem gondoltam? Valahogy biztos megoldható...

Hogy lehet nem ronggyá ázni? :D

2018. okt. 24. 08:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Meleg, vizlepergetos hosszu kabat, esernyo
2018. okt. 24. 09:16
 2/15 anonim ***** válasza:

Váltócipőt nem kell meleget venned, a suliba bentre elég valami tornacipő vagy hasonló olcsóság. Egyszer kell csak bevinned, reggel lecseréled, délutánig megszárad annyira a melegcipőd, hogy ne ázzon be.

Plusz ha tudod, hogy esős idő van, akkor olyan cipőt vegyél, amiről tudod, hogy bírja a vizet. Hiába jó meleg a bundás csizma, ha nem vízálló, sokat nem ér... persze, lehet "csalni" impregnálóval, egy darabig, de az sem bír ki mindent.

Amúgy neten láttam egyszer egy olyat, hogy nejlont/fóliát tesznek az ernyőre, hogy oldalról is védjen.

Képet most nem találok, de ilyesmi:

[link]

2018. okt. 24. 10:01
 3/15 Metionin ***** válasza:
Vízálló cipő, kabát, váltónadrág. Amíg bicikliztem, ilyen vízlepergető nadrágot vettem rá a farmeromra, odaérve meg levettem. Azt elég kicsire össze is lehet tűrni és nem kell hozzá külön hely hogy átvedd, csak lehúzod a nadrágról és kész (amúgy wc sincs ahol át lehet öltözni?). Illetve váltózoknit vigyél, az fontos.
2018. okt. 24. 13:36
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyél már ennyire életképtelen. Jön egy kis eső és akkor megáll az élet? Felnőtt emberre is van esőkabát, ha valóban nem akarsz elázni, akkor nem törődsz vele hányan hordják még, fölhúzod. Lentre pedig gumicsizma. Pár éve divatba jöttek a színesebb darabok is, nem muszáj olyan ganéj taposót venned. Plusz még esernyő, ha nem fúj a szél.

Egyébként meg ha minden fos szellőtől is megfázol, én az immunrendszeredet erősíteném kicsit.

2018. okt. 24. 16:18
 5/15 A kérdező kommentje:

Állítólag vízlepergetős a kabátom, a gyakorlatban teljesen jól átázik. A lábamat pedig nem védi.

A suliban ma is kabátban ültem, nem nagyon van fűtés, szóval kell a meleg cucc.

Wc van, de épp elég nehéz használni, úgy is elég közben fogni a kabátom és a táskám, nem tudom, még plusz egy táskával hogy tudnék átöltözni... :/

Gumicsizmám volt már, annál még egy tornacipő is melegebb...

Az immunerősítést hogy gondolod? Milyen módszerrel? Érdekelne, utálok beteg lenni.

2018. okt. 24. 16:26
 6/15 anonim ***** válasza:
Akkor húzz alá vastag zoknit. De van olyan is, ami béléses.
2018. okt. 24. 16:42
 7/15 anonim ***** válasza:
Fogyassz sok zöldséget gyümölcsöt. Citrom cékla alma smoothie italnak. Rajtam ma [link] kabát volt, esernyővel nem áztam meg, pedig esett vízszintesen is. Jó is hogy nem lett vizes,mert első 3 órán én is fáztam, kellett a kabát.
2018. okt. 24. 17:21
 8/15 anonim ***** válasza:

Gyömbér

Van csomagban cukrozott is.

2018. okt. 24. 19:13
 9/15 anonim ***** válasza:
Reggel fújj le mindent impregnálóval. De legalább a cipőt, meg a gatyát a comboknál.
2018. okt. 24. 22:02
 10/15 A kérdező kommentje:

A sok zöldség, gyümölcs alap, imádom.

Gyömbért is sokat fogyasztok, azt is nagyon szeretem.

Aztán mégse használnak semmit :D

2018. okt. 25. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!