Egy doktornőnek mit illik és mit nem?
Úgy gondolom, hogy a főorvos részéről (és akik itt egyetértenek vele) begyepesedett gondolkodás. Nyilván ne teljesen illetlenül öltözzön az ember, ha olyan munkakörben dolgozik, de azért ne essünk már túlzásokba. Konkrétan semmi köze a munkáltatónak, hogy te munka időn kívül mibe öltözöl.
Főleg ha ott teljes ruházatot cserélsz. Én magasról tennék rá, szerintem orvosként bőven találsz magyarba olyan munkahelyet, ahol a nem azt fogják nézni mibe mész dolgozni, hanem összerakják a kezüket, hogy lesz orvos akik náluk dolgozik... a jelenlegi helyzetet figyelembe véve....
Nos én az orvosoknál elsődleges a szaktudásukat nézem... másodlagosan pedig azt, hogy mennyire viselkedik emberségesen. Az, hogy milyen a "csomagolás" nem releváns abba, hogy látja el a betegeit, ellenben a fentebb említetteknél.
Az, hogy sok helyen még mindig arra mennek, hogy belekössenek a másik emberbe ilyen, olyan okok miatt és nem arra figyelnek amire kéne. (hogy hogyan végzi a munkáját) Az csak azt bizonyítja számomra, hogy rossz a rendszer, de szerencsére egy folyamatosan változó világban élünk, amit mi alakítunk. :)
Én annyit fűznék hozzá hogy a munkába menet is munkaidőnek számít tehát ha baleset ér az munkahelyi balesetnek számít.
Emiatt a munkába induló ruházatnak is megfelelőnek kell lennie!
Lehet gondolkozni ezen is!
Most akkor egyesek szerint az orvos nyáron délután 4-kor a 40 fokos kánikulában is köteles hosszúnadrágban járni? munka után? hazafelé?
Lehet hogy valaki így jár de attól még nem lesz rá köteles más is.
Amúgy engem az se érdekelne ha a kórházban járna rövidnadrágban és trikóban, nem attól nem fogok meggyógyulni hogy konszolidáltan öltözik és nem attól lesz valaki jó vagy rossz orvos hogy mit vesz fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!