Hord még valaki ilyet?
A harisnyatartó abból az időből származik amikor valahogy meg kellett oldani, hogy a selyem harisnya amely nem volt rugalmas ne csússzon le a lábról. Ma már tényleg ritkán használják.
A combfix a tapadós csipkeszegéllyel és a szilikonos csíkkal egy nem túl régi fejlesztés. Ma a combharisnyák túlnyomó többsége ilyen. Attól hogy nem látod még sokan hordják utcán is.
Igen én. Munkahelyen szoknyához elvárás a harisnya én meg a combfixet jobban szeretem és van mikor tartót is veszek fel hozzá. Nem azért hogy látszódjon, még csak az kéne :) hanem mert nekem így kényelmes.
23L
Persze. A hugim (19) csak combfixet hord, mert jobban bejött neki, mint a harisnya. Van egy barátnőm (25), ő is inkább combfixes, bár ő harisnyát is vesz fel néha. Én pedig (27) inkább harisnyát hordok, nekem a combfixek annyira nem jönnek be, mint hétköznapi viselet. A harisnyatartós harisnyát egyszer kipróbáltam, de nem igazán jött be. Alapból a harisnyatartó átüt a legtöbb ruhán, könnyen ki tud kapcsolódni, ha nincs jól odacsíptetve a harisnya széle. Már pedig, ha menet közben kapcsolódik ki, nem egyszerű visszakapcsolni, mert szoknya, ruha alól nem lehet, csak fölülről, ahhoz meg ugye le kell tolni a szoknyát, ruhát, h a kapocshoz férjek. Szóval a harisnyatartós harisnya nem túl praktikus, se idősnek, se fiatalnak a hétköznapokra, szerintem nem is nagyon van olyan aki azt hord. Combfixet sokan hordanak, de a szilikonos végűt. Az amúgy tényleg egész jó, de engem zavar, h nem ér végig a lábamon, így marad a harisnya...
Amúgy meg bocsi, de jót mosolyogtam azon, h "úgy látom ez már csak az idősebb generáció divatja". Már ne is haragudj, de ezt honnan látod (miből gondolod)?! Már csak azért, mert ha kultúráltan hordják a combfixet (nem lóg ki a csipke rész), akkor honnan tudod, h az combfix, és nem harisnya?! Ha pl veszünk 2 nőt mindkettő ugyanolyan (térdig érő, nem túl passzos) szoknyában van. Az egyikőjük viszont combfixben van, a másik harisnyában. De csak a térdükig látszik. Nehogymár azt próbáld meg előadni, h meg tudnád mondani melyiken van combfix, és melyiken harisnya... 😃😃 Ezt még én sem tudnám, pedig elhiheted, h rengeteg harisnya és combdix (inkább harisnya) megfordult már a lábaimon. De mondok jobbat: passzos farmer, balerina. Csak a lábfej látszik ki belőle. Akkor az lehet harisnya, combfix, térdfix, vagy bokafix. Ennyiből nem lehet megállapítani.
Szóval, nem tudom honnan jutottál erre a következtetésre, de szerintem rossz nyomon jársz. Meg azzal is, h az idősebb generáció divatja.. Ez alatt mit értesz? 40-es, 50-es korosztály, esetleg még idősebb?! Szerintem ők pont nem hordják őket. Amit én tapasztaltam (kolléganőkön, idősebb rokonokon) az az, h nekik a harisnya az a krepp harisnyát jelenti, esetleg az üvegszálast, nem h combfix meg harisnya tartó... 😃😃 Persze, nyilván van olyan is az idősebb korosztályból akik hordják, de a fiatalabbakra sokkal inkább jellemző. De igazából ezt sosem fogod biztosra megtudni, mert amint mondtam már, nem lehet megkülönböztetni (jó esetleg közvetlen közelről, de nem hinném, h mindenkihez odamész akin nylon van, h kiderítsd, harisnya vagy combfix az... :D Innentől kezdve, csak találgatni lehet, ha ezen agyalsz, viszont, ha már találgatsz, akkor azt tedd úgy, ahogy neked tetszik. Pl aki szimpi, arról úgy fondolod, h combfixben van, aki nem az pedig harisnyában, ezáltal meglesz neked is a lelki békéd.. :)
(Nem kérek privát üzit, olvasás nélkül törlöm őket!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!