Nektek mit jelentenek az emo, punk, goth szavak? Mit gondoltok az ilyen stílusú emberekről?
Mit zavar ha valakinek kék haja van? Nem mindegy neked, hogy kinek milyen színű a haja?
Már bocsánat de erre csak így tudok reagálni.
Én amúgy nem utálom a divatot. Egyszerűen csak nem foglalkozok vele. Nem érdekel, hogy ki milyen ruhát visel, kinek milyen színű a haja stb. Nekem nem ez a fontos hanem, hogy az illető milyen belsőleg mennyire lehet jókat beszélgetni vele, milyen a hozzáállása a világhoz stb...
Az is fura, hogy az extrémebben öltözködő emberek nem nagyon nézik le az átlagosan vagy a divat szerint öltözködő embereket. Egyszerűen túllátnak a ruházaton.
Fordítva viszont sokszor megesik, hogy pl beszólogatnak az utcán a ruházatom vagy a kinézetem miatt.
Persze nem azt állítom hogy minden alternatív stílusú ember a legjobb fej a világon mert az elfogultság lenne. Csak néha nem ártana ha az emberek túllátnának a külsőségeken. És nem a személyes preferenciáikat, izlésüket tekíntenék etalonnak.
Emo: ez egy tinédzserkori stílus, nagyon kevés olyan ember van, akinél teljes mértékben megmaradnak felnőtt korára az emo stílus jegyei. A gothok körében "babybat"-nek szokták az ilyeneket hívni. A közhiedelemmel ellentétben nem öngyilkos hajlamúak. Vannak belőle olyanok, akik egész szépen tudják kombinálni ezt a stílust, és még akár vonzók is tudnak lenni.
Punk: nem sokat tudok róluk, ez a szegmens sosem vonzott. Anarchisták, nihilisták, lázadnak a mindenkori rendszer ellen és kommunisták is - fogalmam sincs, ezeket csak hallottam. Egy punk személyt ismerek, de csak felszínesen, tehát véleményt nem tudok mondani.
Goth: próbálom ezt a szubkultúrát képviselni én is. Aki azt mondja, hogy feketeruhás depressziós idióták, elég messze jár az igazságtól. Bár 90%-unk valóban feketében jár (hiszen ez a szubkultúra alapja), belülről nézve az egyik legszínesebb szubkultúra a miénk. Bár van egy alap zenei stílusunk, az industrial és a darkwave, de senkit nem érdekel, ha te pl rapet hallgatsz. Csak picit kell beletekinteni, és bárki megláthatja, hogy a gothok a leginteligensebb emberek közé tartoznak. Roppant nagy az irodalmi, történelmi ismeretük.
Magán a stíluson belül is rengeteg alstílust meg lehet különböztetni: viktoriánus goth, old school goth, pastel goth, lolita-goth, stb.
Ahogy egyik ismerősöm mondta: "a gothok olyan gyönyörűek, mintha egy dark tündérmeséből léptek volna ki". Igazából nem értem, hogy lehet őket lenézni.
Emo: Emlékszem, gyerek koromban, 2008-2010 körül mindenki “divatemo” akart lenni. Olyan őrület volt belőle, mint tavaly előtt a grunge. Mindenki felül alaposan megtépett hajjal, full feketében, “pandás” szemsminkben járt. Alapvetően én is egy tiniirãnyzatnak gondolom, ami nem hosszú távú.
Punk: A punkról nekem egyértelműen a szokatlan színű “zebrasörény” ugrik be. Többnyire olyan emberek, akik non stop alternatív rockot hallgatnak, imádják a sört, és rengeteg koncertre járnak. Elég távol áll tőlem, mert hozzám már túl “hard” az egész.
Goth: Ezt én teljesen elkülöníteném a többi stílushoz. Nagyon közel áll hozzám, mert imádom a historikus motívumokat és vonalvezetéseket egy ruhán, szeretem a feltűnő, porcelánbaba szerű szemfestést. Ha nem is 100%-ban vagyok goth, de olyan 60%-ban ilyesmi stílusú dolgok teszik ki a ruhatáramat. A zenével annyira nem tudok azonosulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!