Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Nem gáz, hogy az Ebayen...

Nem gáz, hogy az Ebayen tizedannyiért meg lehet venni egy ugyanolyan ruhát mint a H. R. V. T. és társai?

Figyelt kérdés
Úgy értem a márkáknak vagy akik ott vásárolnak ezekben az üzletekben. Megterveznek egy ruhát, árulják 20 ezerért, de te megrendeled az Amazon/Ebay/akármi oldalról fillérekért és ugyanúgy nézel ki. Szó szerint ugyanúgy, mert nem gyenge hamisítványokról van szó, egyik barátnőm vett ott nemrég és én mondjuk biztos voltam benne, hogy valamelyik nagyon drága hazai üzletből van.
2018. márc. 29. 17:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
67%

Nem a ruha kerül a legtöbbe, hanem az ahhoz tartozó vevőszolgálat. Kapásból nem valami okos ember az, aki online rendel meg egy ruhát, amit előtte fel sem próbált. A márkáknak ezzel ellentétben vannak szalonjai, ahol felpróbálod a ruhát, képzett eladók segítenek, a ruhára komoly garanciát vállalnak, ha mégsem tetszik, 14 napon belül visszaveszik kérdés nélkül.

Ha az Ebayen vett kínai ruhával bajod van, akkor kapásból tízezer a visszaposta plusz a több hét várakozási idő, ami így nem is éri meg. A minőség természetesen nem ugyanolyan, csak ugyanúgy néz ki, de a tartósság a nem mindegy. A one-size cuccoknál messze nagyobb a kockázat is, szóval vagy bejön a méret vagy nem, de így is állhat szarul az egész és még vissza se küldheted.

2018. márc. 29. 17:16
 2/15 A kérdező kommentje:
Barátnőm ruhája nagyon jó minőségű és olyan mint a képen. Igazad van, előfordulhat, hogy nem olyan a termék, én éppen ezért nem rendelnék drága dolgot ezekről az oldalakról. De láttam az élő példát, hogy bejöhet és meg is éri. A HRVT minőségéről pedig sok rosszat hallani.
2018. márc. 29. 17:41
 3/15 anonim válasza:
35%
Nyilván rossz. De ilyen hamisítvány szarokat úgyis csak az igénytelen prolik vesznek, ők meg úgysem vennének eredetit.
2018. márc. 29. 17:43
 4/15 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy jó minőségű ruháról beszélek. Prolik vesznek ilyeneket? Ezek szerint azok a normálisak, akik csak a márka jelzés miatt veszik meg ugyanazt 10x annyiért? Nekem pl a stilus számít és a minőség. Az a normális, ha valaki státusznak érzi ha többet kiad érte? Pláne, hogy nagyon szidják az eredeti minőségét.
2018. márc. 29. 17:52
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez a lutri a feltétele az Ebay alacsony árainak (és persze a trilateláris egyezség a nagy szállítók között, ami miatt a kínai cuccokat $2/kg áron szállítják, ezért szállítanak minden kis bizbhahszt ingyen).

Méret - minőség - szállítási idő - zéró effektív garancia.

Vannak termékcsoportok ahol nagyon megéri, de ruhánál én nem tudnám vállalni. Személyes példa is van, feleségem barátnője Ebayen vette 11-ért az esküvői ruháját, nem volt jó a méret. Tanulópénz.

Műszaki cikkeket viszont ki lehet fogni, ha van pár száz pozitív vélemény.

Amit még észrevettem ruhával kapcsolatban, az az anyagfelhasználás: itthon ugye a pamut nagyon elterjedt, Kínában viszont poliészter/spandex a fő anyag, mert könnyebb, olcsóbb, jobb rá festeni és nyomtatni. Cserébe tapadós és rádrohad a melegben, mosni meg nem lehet 30° felett mert kimegy a színe.

Valamit valamiért.

2018. márc. 29. 17:52
 6/15 anonim ***** válasza:
37%

Rendeltem már több mindent, ruhát, cipőt, parfümöt, cd-t, stb. Ruhák sose úgy néztek ki, mint a képen :D Iszonyatosan szar minőségűek.

Ez nem azt jelenti, hogy a HRVT jó, mert nekem nem tetszik, se a stílus, se az anyagok, se a kivitelezés.

De vannak normális üzletek, ahol jó ruhákat lehet kapni, normális áron.

2018. márc. 29. 18:13
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Az a bibi hogy a világ másik oldaláról megéri a fekete melóval csalással zéró tesztekkel kikerülve a környezeti követelményi előírásokat gagyi tré vackokkal telíteni Európát . A minőségibb már drága és mi azt sem előállítani és megvenni se tudjuk , műszál mérgek gyerekmunka uzsora alvilág van ezek által felfuttatva . Optimális helyzetben nálunk ki sem nyitna sem terjeszkedne sem lenne igény semmilyen keleti bódés étkezdés meg "áruház" kolónia szinten .
2018. márc. 29. 18:26
 8/15 anonim ***** válasza:
74%

Lehet szidni ezért a filléreskedő vevőket és a kormányokat amik apróért vámmentessé teszik az ázsiai szemetet.

Így lehet szétvágni a kisvállalkozásokat a világon.

Annuska nem akarja kifizetni a hazai vállalkozás húszezerért tervezett és legyártott ruháját.A hazai vállalkozás nem tudja olcsóbban adni mert fizetni kell a telephelyet,a helyi adókat,a környezetvédelmi és munkavédelmi előírások költségeit,az alkalmazottakat és azok költségeit,a minőségbiztosításban előírt megfelelő minőségű alapanyagot,a gyártósor kialakítását vagy annak bérletét.

De hogy megy a Kínainál?

Filléres munkaerőt alkalmaznak a legalapabb juttatásokkal. A munkaidő embertelenül hosszú de mindig van utánpótlás.A kínai kormány nagyon komoly adómentességgel és vámátvállalással segíti a helyi vállalkozásokat,hogy ersenyképesek legyenek.A környezetvédelmi és munkavédelmi előírások enyhék,az alapanyag pedig addig nem lényeges amíg van aki megveszi.

És Annuska nagy boldogan látja hogy jé,Yüang 2000-ért árulja az ugyanúgy kinéző cuccot,pedig 7000 km-ről küldi el tök ingyen!!A hülyének is megéri!Bár semmi garancia ezekre és egy nyelvet se beszélnek de sebaj!A magyar kft meg szépen lehúzza a rolót,elküldi az embereket,ezzel nem lehet versenyezni.

Kit érdekel,olcsóbb a cucc!!!Ha szar az egész még mindig lehet venni új szart!

EZ a gáz.

2018. márc. 29. 18:48
 9/15 A kérdező kommentje:
Sok mindenben igazatok van. Viszont, a stílust csak az érdemli meg, akinek sok pénze van? Én nem tehetem meg, hogy ezeket vásároljam. De nagyon tetszenek. Ne rendeljem meg, mert a kisvállalkozót meg a kínai vámot kell szem előtt tartani? Szép dolog a szolidaritás, de a kis vállalkozó miről mond le miattam? Egyáltalán, életszerű az, hogy azt mondom nem rendelem meg 2000-ért Yüangtól, hanem megveszem Pesten 20 ezerért mert az jó a helyi gazdaságnak. Nekem a fizetésem ötöde, de akkor is, a vállalkozónak az jó. Értem én, hogy mindannyiunknak kellene úgy gondolni, ahogy mondod, de az nagyjából oda vezetne, hogy megszűnne a kínai, igény hiányában. HRVT tegyük fel virágozna és megsokszorozódna iránta a kereslet. Levinné az árat? Nem, mert ő HRVT. És ez csak egy példa. Nem hiszem, hogy a vállalkozókat/tervezőket kellene sajnálni.
2018. márc. 29. 19:24
 10/15 anonim ***** válasza:
72%

És pont itt bukik ki hogy fogalmad sincs az egészről.

A minőségnek köze sincs az ellenőrzött minőséghez,garanciád nulla,még magadra se kaphatod és egy kb ázsiai méretindexet használsz,mégis örülsz neki hogy de occsó,de ha mégis benyalod a dolgot akkor hőbörögsz hogy megint a médincsájná.

A buta vásárló összes ismérve:nem akarom megfizetni a minőséget de sírok ha megkapom a szart amiért fizettem.

No comment.

2018. márc. 29. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!