Átlagos (=nem túlfizetett) keresetű lányok/nők! Van amiben ragaszkodtok a (drága) márkáshoz?
Szimpla kíváncsiság lenne, ha valaki szánna a válaszra időt.
Barátnőmmel a minap beszélgettünk, és mutatta, hogy vett egy tizenvalahány ezer ft-os rúzst. Nem irigylem tőle (pláne mert én nem is használok), csak magamban egy picit elcsodálkoztam, mert tudom, hogy a fizetése nettó 120-130 körül van, és egyébként az öltözködésére nem jellemző, hogy szórná a pénzt, pl. cipő a kínaiból és hasonlók. Én úgy vagyok vele, hogy kb. mindent arányosan vásárolok ahhoz a kerethez képest ami egy hónapban a rendelkezésemre áll. Eddig valahogy fel sem merült bennem, hogy máshogy csináljam, bár valószínű van ráció egy drága (tartós) csizmában, kabátban, stb.
Ti van amire sokat költötök a fizetésetekhez képest?
Ruhából nem számít, fast fashion boltokban (NY, H&M, Reserved, Orsay) vásárolok, de ha nem kell valami sürgősen, ott is szeretem megvárni a leárazásokat.
Cipőt a Deichmannban szoktam venni, ugyanígy.
Kozmetikumok esetén inkább az összetevőket, mint a márkát nézem, főleg azok esetén, amit az arcomra kenek.
A legdrágább perpillanat a szemkörnyékápolóm (Bioderma, 3000Ft), de mivel nagyon gyorsan fogy, 3 havonta kell újat vegyek, pont ma vettem kipróbálásra Alverde-t feleennyiért, szebb összetevőkkel.
Illetve a hajápolásban van egy termék, amihez ragaszkodom (Revlon 10 Benefits), de ez is lassan fogy (fél év kb) és szintén 3000Ft körül van.
De minden másból szívesen veszek saját márkásat is.
A BB krémem pl szintén Alverde, nem adnám semmiért, pedig próbáltam korábban drágábbakat is.
Szóval nem, kb nincs semmi, amit a fizumhoz képest drágán veszek, leszámítva az említett két (remélhetőleg most már csak egy) dolgot.
Cipö, nagyon fontos, h kizárokag bör legyen. Nem márka, hanem bör.
Illetve a szemfestékeim és egy sampon, mert érzékeny a szemem és a fejböröm.
A ruháim 90%-a turis, 1000x jobb minöségüek mint a h&m, vagy orsay, vagy egyéb standard márkák.
Farmernál veszek olyan márkájút, ahol van normális farmer fazon és nem ezek a lábra cuppanós izék. Erre nem sajnálom, mert ami az átlag boltokban van, azt nem bírom elviselni.
Illetve cipőnél sem a legolcsóbbat szoktam: márkához nem ragaszkodom, de bőr legyen. ezekre költök többet, sokat nem keresek, de kapunk ruhapénzt, így elengedhetem néha magam.
Kabát és cipő,amina fizumhoz képest aránytalanul drágának tűnhet. Mindkettőre lazán kiadok 30-40 ezer forintot, ez kis túlzással a fizetésem harmada. Persze nem minden hónapban szoktunk ilyesmit vasarolni.
Drogerias sminktermekeket használok,amiknek nagy részét joy és Glamour napokon szerzem be 50%os kuponnal(rimmel és max factor)
Ruhákat szinte kizárólag learazva veszek,de elég sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!