Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Átlagos (=nem túlfizetett)...

Átlagos (=nem túlfizetett) keresetű lányok/nők! Van amiben ragaszkodtok a (drága) márkáshoz?

Figyelt kérdés

Szimpla kíváncsiság lenne, ha valaki szánna a válaszra időt.

Barátnőmmel a minap beszélgettünk, és mutatta, hogy vett egy tizenvalahány ezer ft-os rúzst. Nem irigylem tőle (pláne mert én nem is használok), csak magamban egy picit elcsodálkoztam, mert tudom, hogy a fizetése nettó 120-130 körül van, és egyébként az öltözködésére nem jellemző, hogy szórná a pénzt, pl. cipő a kínaiból és hasonlók. Én úgy vagyok vele, hogy kb. mindent arányosan vásárolok ahhoz a kerethez képest ami egy hónapban a rendelkezésemre áll. Eddig valahogy fel sem merült bennem, hogy máshogy csináljam, bár valószínű van ráció egy drága (tartós) csizmában, kabátban, stb.

Ti van amire sokat költötök a fizetésetekhez képest?

2018. jan. 29. 12:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ruhákban, cipőkben nem ragaszkodom semmilyen márkához. Átlagos árúakat veszek. A túl olcsót bénának tartom, tartósság szempontjából is. De a túl drága nem tud annyival többet egy átlagosnál.

Egy arckrémhez ragaszkodom, 10 ezer körül van. De nem használom naponta, csak ilyenkor télen. Nyilván ennél sokkal olcsóbb márkás arckrémek is vannak. De nekem sok mindentől piros, irritált, vagy zsírós lett az arcom. Örülök, hogy találtam egyet, ami jó és semmi bajom nem lesz tőle. Egyébként arckrém mellett, szemre való termékekben is fontos nekem, hogy ne legyen allergén, és ne tartalmazzon parfümöt.

Gondolom, a rúzs is olyan a barátnődnél, hogy nem havonta kell megvennie, hanem sokáig kitart. Így nem tűnik olyan nagy kiadásnak. Ha egyébként normálisan be tudja osztani a pénzét, akkor nem gond, hogy néha vesz egy-egy drágább terméket.

2018. jan. 29. 12:20
 2/17 anonim ***** válasza:
38%

Nincs ilyen.

Nálam inkább az van hogy valamire rákattanok és azokat veszem észre nélkül.

Lehet furcsán hangzik de nekem most ilyen a paróka.

Tönkrement a saját hajam le lett vágva egész rövidre és nem tudom elviselni.

Van több parókam es copfom ráadásul ezek hamar tönkremennek így nem elég egyszer megvenni.

Pl az első copfom 22.000 Ft volt ami egy ellen wille darab volt és 3 hét után dobtam ki.

Azóta olcsóbb darabokat veszek de így is költséges.

2018. jan. 29. 13:06
 3/17 anonim ***** válasza:
48%
Csak cipőre/ lábbelire és téli kabátra adok ki 10.000-nél többet.
2018. jan. 29. 13:23
 4/17 anonim ***** válasza:
38%

200 felett keresek de sosem adnék ki egy rúzsra ezer ft-nál többet.

Ruhákat sem szoktam vásárolgatni csak akkor ha már nagyon lestrapált ami van, de ott sem veszek meg irreálisan drága dolgokat.

Legutóbb egy téli kabátot vettem ami drága volt (25) de azt évekre veszem nem egy szezonra természetesen. Sportcipőből szoktam márkásat venni, kínaiban nem fogok sántikálni. De 25-nél többet arra sem adok, sőt ha van akció akkor inkább megveszem az olcsóbb de kevésbé tetsző darabot mint azt amelyik nagyon tetszik de drága. Nem szeretem elplázázni a pénzt, inkább gyűjtöm.

35n

2018. jan. 29. 13:23
 5/17 anonim ***** válasza:

Arckrémet, szemkörnyékápolót és arclemosót használok kicsit drágábbat, de érzékeny bőröm van, mindentől kipattogok. De ezeket is igyekszem kuponos napokon megvenni, viszont akkor több darabot, előre. Sminkcuccokat is kuponnal veszek és úgy általában cipőt és ruhát is csak akciókor vásárolok, olyankor általában márkásat veszek. Van, hogy kinézek egy-egy darabot, de csak akkor veszem meg, ha leakciózzák :-) Rendelni is csak akkor szoktam, ha akciós vmi és nincs szállítási költség :-) Vettem már 43 ezres cipőt 8 ezerért. 270 körül van a nettóm :-)

Viszont sokat költünk hétvégi programokra, éttermezésre, utazásra.

2018. jan. 29. 14:25
 6/17 anonim ***** válasza:
51%

Cipő az egyetlen, ami nekem fontos, hogy márkás legyen. Az is csak azért, mert tovább bírja, mint a kínais, meg nem fájdul meg a lábam nap végén. Rohanósak a napjaim, ezért ez nekem fontos.

Illetve még a tusfürdőre szánok többet, a bőröm miatt, nagyon érzékeny.

A legtöbb ruhám a Decathlon-ból van, 2-3 ezer forintért nagyon jó cuccokat lehet kapni, és bírják is sokáig.

2018. jan. 29. 15:05
 7/17 anonim ***** válasza:
72%

A ruhakbol nem engedek! Nem a ‘Guccsinal’ es egyeb nagy vilagnarkaknal vasarolok, hanem egyszerubb, bevasarlo kozpontokban talalhato uzletekben. De csak ott. Kinaiban, turiban sosem veszek ruhakat. Erzekeny a borom, igy alaltaban finom anyagu ruhakat veszek, es ezeket is keresem elsororban. Nincsenek kotott cuccaim pl.

Egy nadragra max. 10.000 Ft-ot szanok, egy felsore 5-ot, egy kardigan/blezes szerusegre max 8-9 ezret, labbelire is olyan 8-9- et.

Tudom, ez nem tunik soknak, de egy 120,000 Ft-os fizeteshez kepest igen is sok. Probalok minden honapban 1db valamit venni magamnak, es igy alaltaban kijovok.

Kozmetikumokbol siman elvagyok a par szar ft-osakkal.

21

2018. jan. 29. 16:15
 8/17 anonim ***** válasza:
Drága ruháim vannak de nem sok és vigyázok rájuk, kozmetikumokból drágábbat használok de elég egy fél évre egy alapozo / púder. Senkinek semmi köze ahhoz ki mit használ és azért a kozmetikumok elégé el vannak árazva Magyarországon. Lehet azt a rúzst, máshol megkapná 8 ezer forintnyi dollárért vagy euróért. Szóval maga az ár semmit nem mond el, csak az okos kereskedők azon a filozófián vannak hogy magasabb áron kevesebbet eladni. Mert a minőségnek nincsen már vásárlókörre. Kérdezd meg a belvárosi fashion street boltok dolgozóit kik vásárolnak náluk. 70% külföldi, 30% magyar. Aki szegény annak a lengyel cipőbolt is drága (mennyi a vásárlói panasz) aki meg gazdag annak a luxusmárkák kellenek. A kettő közötti kategória meg a külföldiekből és a vékonyka középrétegből él.
2018. jan. 29. 16:26
 9/17 Metionin ***** válasza:
100%
Konkrétan cipő (téli vagy bakancs), télikabát, hajfesték és tampon. Na most ebből a hajfesték meg a tampon az, ami havi kiadás, a télikabátom 4 éves és még tök jó, a cipőim is kibírnak még pár telet. Az összes többi cuccból inkább olcsóbbat vagy sajátmárkásat veszek, ruhákat turiból vagy akciók idején. Őszintén szólva a hobbimra többet költök mint ilyesmikre.
2018. jan. 29. 16:44
 10/17 anonim ***** válasza:
Talán a parfümöt lehetne mondani, de azt is ésszerű határok között. Veszek 10ml-t valakitől 2000 körül, mivel van itthon már pár tucat, így is évekig elég lesz. Fölösleges lenne megvenni egy teljes üveggel.
2018. jan. 29. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!