Fiúként baj ha szeretek ruhákra költeni? 20/F
Ha győzöd anyagilag akkor szerintem semmi gond nincs. Én is havi szinten több alkalommal rendelek ruhát, cipőt, mikor mi kell.
22F
Hát győzni győzöm mert úgy osztom be, hogy elég legyen. Nálad ez nem hiszem, hogy probléma hiszen te keresed meg rá a pénzt de én csak nagyon kevés részét keresem meg rá munkával.
De honnan vásároljak akkor #2-es? Ez a stílus bejön és már több éves ruháim vannak onnan amik ahogy nézem eddig még nem mentek ki a divatból.
Tapasztalatból, az állandó vásárolgatással három probléma van:
1, Elmegy vele az időd, fontosabb dolgok elől. Pl. csajozás. :-) Vagy a diplomamunkád. Legrosszabb esetben baráti kapcsolatok ápolása elől.
2, Egyszercsak nem fogsz elférni a szekrényeidben, és rossz érzés kidobálni hibátlan, nem hordott ruhákat.
Még rosszabb új szekrényekkel zsúfolni a lakótered.
3, Értelmes egyetemistaként állíts fel saját értékrendet:
a, Az időd mekkora részét fogod tölteni munkával/tanulással, pihenéssel/sporttal, szórakozással és azon belül shopizással?
b, A havi bevételeid mekkora részét teszed félre nagyobb célokra, mennyit szánsz szórakozásra, azon belül shopizásra?
Ezeket az arányokat, számokat nyugodtan ülj le fél-egy évente átgondolni, DE impulzus-szerűen (pl. 55% leértékelésnél) ne térj el az aktuális elveidtől.
Esetedben van még egy issue: más azért dolgozik a családodban, hogy neked (az ingyen albérleten kívül) legyen több szekrénybe akasztott, alig hordott holmid? Ezt a szemébe is mondanád szüleidnek mosolyogva, vagy azért szégyelled kicsit, hogy visszaélsz a szeretetükkel?
Egyébként 3 dzseki nem a világ vége. Amíg elférsz egy szekrényben az összes ruháddal, addig nincs túl sok ruhád. De a 4. megvétele ELŐTT döntsd majd el, melyiket dobod ki helyette.
Értem és köszönöm a választ.
Az esetemben albérletet nem kell fizessünk mert saját, kertes házunk van egyedül az a szálka a szemembe, hogy a pénzt amit adnak az elköltöm és nem gyűjtöm. Természetesen van félretett pénzem de nem olyan sok. Az időmet nem veszi el mert ennyire van időm a tanulás mellett, csajozni nem szoktam egyáltalán szóval az sem releváns, szórakozni (bulizni) pedig szintén nem szoktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!