Miért van az, hogy valaki, aki pop-ot/rapp-et hallgat, de metallicás vagy Iron maidenes pólókat hord?
Semmire se jó ez. Csak pózerkednek. Sok esetben meg pont ezek nezik le a rockereket/metálosokat.
Szánalmasa az egész.
De épp ez az! Honnan tudod, hogy amúgy nem hallgatja? Velem volt már olyan, hogy megtetszett egy póló a boltban, de nem tudtam hogy egy zenekar logója van rajta. Mostanában nagyon sok bandás pólót lehet kapni a ruhaüzletekben, és szerintem sokan nem is tudják hogy egy zenekar van rajta. Felesleges ilyeneken mérgelődni. Egyébként sosem értettem ezt a "húdemenő cucc" meg "tömeg" és hasonló megszólásokat. (Amiket most fogok írni az nem biztos hogy illik rád, mert nem tudom hogy öltözködsz)
Mindig megmosolyogtatnak az olyan rocker vagy ilyesmi stílusú társaságok, akik megszólják a többieket, akik követik a divatot. Ök mennyivel jobbak? Rájuk nézek, és az jut eszembe, hogy basszus ezek is ugyan úgy néznek ki, akkor mi bajuk? Egy 5-6 fős rocker társaságnál kb. nem lehet megkülönböztetni őket. Mennyivel jobb, hogy úgy nézel ki teljesen ugyan úgy mint a többiek, hogy van rajtad egy bandás póló? Az valami megkülönböztetés?"Elit?"
Az a különbség, hogy a rockerek/metálosok nem követik a divatot azt vesznek fel amit akarnak nem pedig azt ami éppen divat. A rockeres öltözködés is szerintem inkább a zenei műfaj iránti lelkesedést és szeretetet fejezi ki.
Meg ráadásul vannak olyan ismertető jegyek amiböl a rockerek felismerik a többi rockert metálost az utcán.
Én pl tök boldog vagyok ha meglátok egy másik metálost/rockert. Mindig arra gondolok, hogy tök jó, hogy ennyien vagyunk, hogy más is szereti ezt a zenei műfajt :)
Ja és ez egy szubkultúra (aminek a tagjai eléggé összetartóak) nem pedig egy öltözködési stílus.
Ja és ha már az öltözködésnél zartunk
Az öltözködés itt jelzés értékű is lehet.
Jelezheted vele, hogy milyen alműfajt hallgatsz a metálon belül.
Pl a Thrash metált kedvelők sokszór hordanak felvarós farmer mellényt míg a szimfonikus black metált hallgatók szeretik a kicsit goth cuccokat.
Még a bakancs fűzőjének a szine is jelentéssel bír (igaz inkább a punkok szokták különböző szinű fűzővel fűzni a bakancsukat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!