Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Beköszöntött a nyár. Hogy...

Beköszöntött a nyár. Hogy szoktál ilyenkor kimenni az utcára? 1: Cipő zoknival 2: Cipő mezítláb 3: Papucs mezítláb 4: Papucs zoknival 5: Szandál mezítláb 6: Szandál zoknival Kort, és nemet is, ha lehet.

Figyelt kérdés

2017. jún. 7. 10:43
1 2 3 4
 11/32 Metionin ***** válasza:
cipő titokzoknival vagy szandál mezítláb
2017. jún. 7. 18:57
 12/32 anonim ***** válasza:

1,2,3

26f

2017. jún. 7. 19:44
 13/32 anonim ***** válasza:
68%

Ha olyan helyre megyek, ami megkövetel egy minimális kis eleganciát, akkor 1, de alapjáraton 3.

Nem értem azokat, akik a 40 fokos gatyarohasztó melegben is cipőben meg zokniban flangálnak. Nekem is szoktak okoskodni a családban, hogy papucsban mászkálni az utcán milyen igénytelen, térjek át inkább a cipőre, de nem érdekel. Nem fogom ezt a minimális kis kényelmet megvonni magamtól, csak mert valami pihent agyú egyszer kitalálta, hogy nyitott lábbelit hordani proli dolog.

23/F

2017. jún. 7. 20:18
 14/32 anonim ***** válasza:

1,2,5.

27N

2017. jún. 7. 20:23
 15/32 A kérdező kommentje:

Kedves 13-as.

Én úgy veszem észre, hogy a lányoknál, nőknél, de még a bőven nagymamakorúaknál is sokkal rendszeresebb, és talán elfogadottabb a mezítlábas utcai megjelenés akár szandállal, akár papuccsal, mint a férfiaknál.

Elég csak arra gondolni, hogy ahogy írtad, ha elegánsabb helyre mész, akkor cipő zoknival (pl. öltönyhöz), de nőknél a kisestélyihez is elfogadott a nyitott lábbeli természetesen harisnyával (kivéve az Angol Királyi Családnál). Már eleve az is érdekes, hogy a harisnya sokkal közelebb áll a mezítlábas viselethez; érzésre, és látványra is, mint a zokni.

Tehát ebből fakadóan szerintem a rokoni, baráti rosszallás talán fakadhat abból a társadalmi beidegződésből is, hogy a férfinak cipő való zoknival, a nőknek pedig szandál mezítláb, vagy elegánsabb helyen harisnyával.

Azért kíváncsi lennék, hogy ez miért így alakult ki történelmileg?

Lehet, hogy ez lesz a következő kérdésem, amit az oldalon felteszek :)

2017. jún. 7. 22:55
 16/32 anonim ***** válasza:

13-as vagyok.

Örülök, hogy megadhattam a következő kérdésedhez az ihletet :D

2017. jún. 7. 23:02
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
a papucsos es szandalos megoldas akkor igenytelen, amikor mutogatja a letort labkormet, vagy epp a gombas labat, esetleg a borkemenyeds nincs kezelve. Na ezek valoban undoritoak es gusztustalanok...
2017. jún. 8. 08:23
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Cipőt zoknival vagy mezítláb (cipője válogatja), szandál és papucs nmezítláb. 27/f
2017. jún. 8. 09:49
 19/32 anonim válasza:
100%
4 :p
2017. jún. 9. 00:41
 20/32 anonim ***** válasza:
Csakis 1. (F35)
2017. jún. 10. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!