Beköszöntött a nyár. Hogy szoktál ilyenkor kimenni az utcára? 1: Cipő zoknival 2: Cipő mezítláb 3: Papucs mezítláb 4: Papucs zoknival 5: Szandál mezítláb 6: Szandál zoknival Kort, és nemet is, ha lehet.
Ha olyan helyre megyek, ami megkövetel egy minimális kis eleganciát, akkor 1, de alapjáraton 3.
Nem értem azokat, akik a 40 fokos gatyarohasztó melegben is cipőben meg zokniban flangálnak. Nekem is szoktak okoskodni a családban, hogy papucsban mászkálni az utcán milyen igénytelen, térjek át inkább a cipőre, de nem érdekel. Nem fogom ezt a minimális kis kényelmet megvonni magamtól, csak mert valami pihent agyú egyszer kitalálta, hogy nyitott lábbelit hordani proli dolog.
23/F
Kedves 13-as.
Én úgy veszem észre, hogy a lányoknál, nőknél, de még a bőven nagymamakorúaknál is sokkal rendszeresebb, és talán elfogadottabb a mezítlábas utcai megjelenés akár szandállal, akár papuccsal, mint a férfiaknál.
Elég csak arra gondolni, hogy ahogy írtad, ha elegánsabb helyre mész, akkor cipő zoknival (pl. öltönyhöz), de nőknél a kisestélyihez is elfogadott a nyitott lábbeli természetesen harisnyával (kivéve az Angol Királyi Családnál). Már eleve az is érdekes, hogy a harisnya sokkal közelebb áll a mezítlábas viselethez; érzésre, és látványra is, mint a zokni.
Tehát ebből fakadóan szerintem a rokoni, baráti rosszallás talán fakadhat abból a társadalmi beidegződésből is, hogy a férfinak cipő való zoknival, a nőknek pedig szandál mezítláb, vagy elegánsabb helyen harisnyával.
Azért kíváncsi lennék, hogy ez miért így alakult ki történelmileg?
Lehet, hogy ez lesz a következő kérdésem, amit az oldalon felteszek :)
13-as vagyok.
Örülök, hogy megadhattam a következő kérdésedhez az ihletet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!