Mennyire gáz feketében esküvőre menni?
Alapszabály,h 3 szinben nem illik menni eskuvore:
-fekete,mert sokan a gyasszal,halallal azonositjak
-feher,mert az a menyasszony szine aznap
-piros,mert az szinten a menyasszonye a lagzin,a menyecske tancnal.
Ha semmi keppen nem szeretnel venni ruhat aznapra kerj kolcson valakitol
Magyar hagyományok szerint illetlenség.
Más opció nincs? Egy csinos nyári ruha? Vagy sötét alj egy színes blúzzal?
Esetleg kérj kölcsön valamit barátnőktől vagy nézz szét egy turiban, gardróbcserén, olcsón lehet csinos ruhákat venni. Ha csak nem veszel valami puccos nagyestélyit akkor a későbbiekben ki is tudod használni.
Én is fekete, deréknál arany berakásos mentem unokanővérem esküvőjére. De arra a ruhára senki nem mondta volna, hogy gyászos, mindenki szerint jó volt.
A fekete is lehet odaillő, de nyilván temetés-hangulatú is. Attól függ, milyen a fazon, stb.
Voltam többször is falusi esküvőn, ahol azért eléggé élnek a hagyományok és simán kinéznek, ha nem tartasz be hagyományokat. A fiatalok közül is többen voltak feketében.
Azért egy elegáns fekete kisestélyi és egy temetésre való ruha között van különbség. Pláne, ha a kiegészítők színesek. Én úgy veszem észre, hogy csak bizonyos helyeken és nem feltétlen a hagyományt követő helyeken terjedt el ez a feketében, pirosban nem illik dolog.
Egyre figyelj oda: a menyasszonyt túlöltözni valóban nem illik. Tehát ha a menyasszonyon koktélruha lesz, akkor bunkóság odaállítani estélyiben, legyen az bármilyen színű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!