Mit gondoltok az iskolai egyenruháról? Érdemes lenne manapság bevezetni?
Szerintem felesleges. Hallottam már ezt a feltűnősködés dolgot, bár én sosem tapasztaltam. Nálunk a suliban sosem ez volt a menősködés tárgya.
A mi sulinkban így is raboknak érezték magukat a diákok a bezárt épületben, rácsozott ablakokkal, ha az egyenruha is bekerülne, még inkább olyan érzést keltene, mint akik börtönben töltik a napjukat..
"Kevesebb cikizés": ahol azért cikiznek mert nem márkás vagy divatos a ruhád, onnan messzire menekülni kell, az igénytelen öltözködést viszont nem csodálkozom, ha sokan megszólják. (Meg alapból ez a cikizés dolog is még inkább az általános iskolában van jelen, középben már nem nagyon, ahol igen, ott a színvonal a tudjuk mi alatt van.)
+Ezzel szerintem folytatódna a magyar oktatás terén amúgy is meglévő gondolatmenet, öljük meg az egyéniséget, és védjük a gyengébbet a jobb kárára.
De a második válaszoló véleménye is helytálló!
én nem örülnék neki, mert ez is a szabadságom korlátozása lenne.
ha nem a ruha miatt, akkor más miatt bántják majd egymást az emberek. ezzel csak eltakarsz egy problémát, de nem oldod meg. aki olyan, az talál új lehetőséget a szemétkedésre.
Amikor szóba jön ez a téma, az emberek általában csinos kis blúzokat és rakott szoknyát képzelnek el, amiket az animékban látni, de valószínűleg itt csak valami rusnya, formátlan, műszálas iskolaköpeny lenne.
Szerencsére nem érint, már nem járok iskolába, de nem tartom jó ötletnek. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy baromi drágán lehetne beszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!