Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért hiszik ezt a fiatalok?

Miért hiszik ezt a fiatalok?

Figyelt kérdés

Hogy a Bershka, Pull&Bear pl. "Márkásak" ?

Nem tűnik nekik fel, hogy csak egy túlárazott tömegcikket áruló fastfashion bolt?

ezt csak tényleg kíváncsiságból kérdezem

2016. nov. 26. 23:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tartom a boltokat, ahol a ruháimat veszem átlagban (H and M, New Yorker, Vero Moda, ONLY - utóbbi kettő dán) márkásnak vagy minőséginek. De azt tapasztaltam, hogy pontosan azt kapom, amiért fizetek, és pontosan azt kapom, amire szükségem van 19 évesen.

A stílusom még kalakulóban, saját keresetem még nincs, minek vegyek 20 ezer forintért egy felsőt, hogy utána csak azért hordjam, mert "úristen milyen drága volt" amikor vehetek 3 ezer forintért is, aztán egy év múlva visszavonultathatom itthoni pólónak ha elnyúlik vagy kiszakad?

Meg egyébként is, én meg vagyok elégedve a fentebb leírt boltok minőségével. Persze mindenhol van gagyi, de megfogom az anyagát, megnézem a varrásait és eldöntöm.

Amiben "válogatós" vagyok, az a cipő. Mivel a lábam mindenhova elvisz, nagyon nagy különbséget érzek egy H and M-es kiscszma (mert azt ott vettem, hogy évente kétszer hordjam) meg például a Dr. Martens cipőm között. Utóbbiban elindulnék akárhova, míg az előbbiben ősszel és tavasszal, úgy, hogy nem esik az eső, maximum az iskoláig.

Arról meg, hogy negyveneseknek nehéz ruhát találni, anyukám jut eszembe. Tényleg nehéz, ha rá akarom erőltetni azokat a boltokat, ahol én vásárolok. Bár a H and M szerintem jó választékot nyújt Neki is, pedig nem hord térdig érő ruhát se, se feszes nadrágot, de dekoltázst mutogató felsőket. De ahol szeret vásárolni az a C und A, Vögele és a városunkban a kisebb butikok. Ott ismeri az eladónőt, az eladónő ismeri anyukámat, és annyiért, amennyibe kerül egy ruha ezekben a nagyobb boltokban, anyu kap egy elegáns, egyedi, tökéletesen rá és hozzáillő darabot.

2016. nov. 27. 10:40
 12/17 anonim ***** válasza:
Elnézést, azt akartam írni, hogy "se dekoltázst mutogató felsőket", így elég érdekes lett a mondat :)
2016. nov. 27. 10:42
 13/17 anonim ***** válasza:

de, mindenki tudja ezt. általában fiatalok vásárolnak ott, akiknek nincs öt szatyor pénze egy pólóra, nadrágra, akármire egy drága üzletben, de kínait sem akarnak venni, ahol mindenhonnan flitterek, csillámok lógnak.

ezekben az üzletekben olyan ruhákat lehet venni, ami a mai divatot követi, mégha gyengébb minőségben is (ami miért lenne baj? hétköznapi emberek számára is elérhetővé válnak a divatos ruhák). nekem nem egy-két évet bírnak ki a ruháim ezekből az üzletekből sem egyébként, mert vigyázok rájuk. bár én inkább zara-ban, mango-ban vásárolok, ami azért ennél egy fokkal jobb kategória, de még mindig átlag középosztálynak való boltok, és rengetegen vásárolnak ezekben is, nem kiemelkedő üzletek.

na meg mindenki azt veszi ami tetszik neki. ebbe igazán felesleges belekötni. hol kéne vásárolnom? mégha ezek túlárazottak is... a sokkal drágább, márkásabb ruhákra nem akarok költeni, mert nálam van az a határ, amit nem lépek már át egy ruha miatt, nyilván sokan meg nem is tudnak drágát venni. nyilván ők az olcsóbb, de jóval gagyibb kínait se akarják megvenni, nem tetszik nekik, még szarabb a minősége. sokan nem szeretnek turkálni, mint pl én se, tehát ez is kilőve. akkor mégicsak ez az opció maradt, nem?

2016. nov. 27. 19:40
 14/17 anonim válasza:

Nem minden fiatal hiszi én pl a levi's-t, a Camel Active, olymp, lacoste, columbia termékeket preferálom.

A breshka, pull&bear túl gyerekes!

2016. nov. 28. 16:13
 15/17 anonim ***** válasza:
50%
A ruhákat nem kell preferálni, elég a mosás is. 😃
2016. nov. 30. 11:03
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én sem értem. 20 vagyok, sok velem egykorú ismerősöm turkálókban meg kínaiban vásárol, és mondja nekem, hogy milyen hülye vagyok, hogy én meg "drága" plázákban. Nekem nincs amúgy semmi bajom a turikkal, kínaiakkal sem, de egy New Yorker vagy egy C&A is simán van olyan olcsó. A Bershka, Pull&Bear is kb ez a kategória, kicsit talán drágább. De szerintem nincsenek túlárazva. Akciósan simán ki lehet fogni jó dolgokat. Én pl. múltkor vettem 5 felsőt meg egy melltartót 16000ért. Ami azért nem mondható drágának. Nekem a minőségükkel sincs bajom, tény, hogy soha nem volt Prada ruhám, úgyhogy nincs is összehasonlítási alapom. De simán kibírja 2-3-4 évig a legtöbb ilyen helyen vásárolt ruhám. Tovább meg nem is kell, úgyis megunok mindent egy idő után. Összességében tisztában vagyok vele, hogy nem nagy cuccok a boltok amikben vásárolok, de sokaknak meg már ez is drágának számít. Én meg vagyok elégeve az ár-érték aránnyal,
2016. dec. 1. 16:59
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem kell általánosítani,oké? Ha valakinek azok a ruhák jönnek be, akkor azokat fogják megvenni! Legalább tud több ruhát is venni. Nem mindenki teheti meg, hogy olyan boltokba járjon ahol egy egyszerű póló 6000 Ft-tól kezdődik jó esetben. Egyébként meg vannak nagyon jó ruhái a Bershkának, a New Yorkernek, és a többinek is.

Azt viszont gáznak tartom ha valaki nem a saját stílusának vagy tetszésének megfelelő ruhát vesz, hanem azt ami minden 5. emberen megtalálható.

2016. dec. 24. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!