Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Szerintetek SEM jelent állatkí...

Szerintetek SEM jelent állatkínzást egy állat megnyúzása (annak bundájáért), ha előtte megfelelő és etikus módon történik az elaltatása? Mégis mintha pár embert ezek után is zavarná a szőrmeipar. Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Szerintem semmivel sem rosszabb elaltatni, majd miután elhalálozott, utána lenyúzni annak bőrét, AHHOZ képest, amit a kőolajszármazék műanyag (ezáltal műszőrme) előállítása címszó alatt végez az emberiség.

Előállítása környezetszennyező, mivel műanyag (mobil, tv, monitor, ruhafogas, autó-karosszériaelem, vagy éppen mostanság igen-igen divatos műanyag pufi-kabát, esetleg maga a műszőrme) ezért ezek EGYIKE SEM BOMLIK LE, ha mégis, nagyon sokáig, a bomlás során keletkező anyagok ismét környezetszennyezőek!

Ehhez képest (HA NEM élve nyúzzák meg őket - és szerencsére ezen kínaiak vannak kevesen! több az állatot elaltató/megölő, és csak utána nyúzó társaság) az állatok megújuló TELJESEN TERMÉSZETES források, melyet, ha etikusan kezelünk (nem szűk ketrecekben tárolunk, nem bántjuk, nem törjük csontjaikat, nem nyúzzuk őket élve), mindegyikük igencsak környezetbarát.

Namost! Ha megfelelő tartási körülményeket biztosítunk ezen felhasználásra szánt állatoknak, és nem elcseszett kínai módon élve nyúzzuk meg őket (ez tényleg borzalmas, láttam a videókat), akkor úgy vélem senki szemét INNENTŐL FOGVA nem illene szúrnia, hiszen ezzel ez etikus módszerrel tartott állatok - végre - pontosan egy szinten lennének a naponta tonna szám lemészárolt baromfikkal, juhokkal, marhákkal, halakkal.

Ha pedig a tyúk, a liba, a charolais lemészárlása (tonna szám) szinte senkinek nem jelent gondot (kivéve pár embert, de a többségnek ezzel SEMMI baja), akkor ugye innentől miért lenne bármi gond a prémállatok tartásával/felhasználásával?

(Kategórikusan kijelentem _NEM_ provokációnak szánom a kiírást, én magam még SOHA(!) nem öltem állatot (autónak sem csapódott soha semmi), és nem is tervezem (bár mások által lemészárolt baromfikat, marhákat, halat éppen ugyanúgy, mint mindenki más, magam is fogyasztok), DE olvasva sok-sok ember hozzászólását (akár itt, akár angol nyelvű fórumokon), melyekben a bundát/bőrkabátot hordóknak azt "javasolják", hogy inkább viseljenek műszőrmét/műbőrt, csak elgondolkozik az ember azon, hogy vajon mégis mennyire lehet "jó" tanács az, hogy a kegyetlenül szennyező(!) műanyag holmit hordjunk a megújuló, és természetes forrásokkal szemben. Persze - hogy magam ellen is szóljak - alpaka, vagy akár juh szőrét is horhatjuk/hordhatnánk, és az pláne nem fáj senkinek.)

2016. szept. 28. 00:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
53%
Egyetértek a 02:08-assal! Már hogy ne lenne állatkínzás? Szerinted komolyan elaltatják ezeket az állatokat??? Úgy gondolod, hogy az önzö emberi faj ezért még fizetni is fog??? Úgy gondolkodnak a feldolgozótelepeken is, mint te, hogy majd úgyis lesz új, meg több, amiket meg lehet ölni. És tényleg semmi szükség szőrme cuccokra, mással is tudod ruházni magad. Egyébként nem tudom feltűnt-e neked, de eléggé úgy beszélsz az állatokról, mintha valami tárgyak lennének:,, az állatok megújuló TELJESEN TERMÉSZETES források, melyet, ha etikusan kezelünk (nem szűk ketrecekben tárolunk, nem bántjuk, nem törjük csontjaikat, nem nyúzzuk őket élve), mindegyikük igencsak környezetbarát." Ez a rész különösen ilyen, de lehet csak nekem tűnt ez fel. Gondolkodj egy kicsit, mielőtt okosabbnak gondolván magadat, ilyet írsz ki!
2016. szept. 28. 07:42
 12/22 anonim ***** válasza:
02:08 RESPECT!!!
2016. szept. 28. 09:23
 13/22 anonim ***** válasza:
53%

Tulajdonkeppen ezt csinaltak a nacik is a ciganyokkal, zsidokkal..

Szepen elaltattak oket majd csinaltak a borukbol lampaernyot!

Semmi gond ezzel sem ! Igaz ? Kerdezo?

2016. szept. 28. 10:15
 14/22 A kérdező kommentje:

Na itt gond lesz gyerekek, nem is kicsi!

Akkora sötétség van a természettől teljesen eltávolodott ELVAKULT (valószínűleg nagyvárosi) fejetekben - tisztelet a kivételenek - hogy csodálkozom a sok önellentmondsásotok hogy a ménkűbe nem fáj saját magatoknak!

Miért nem lehet úgy fogalmazni, mint pl. ő: "Alapvetően igazad lenne, de az a baj, hogy ezek a szőrmék nagy része nem etikus módon lett lenyúzva."???

Őszintén kérdezem belehalnátok, ha végre ÁLSZENT hazugságok fröcsögése helyett normális hangvételben írnátok, ahogy ő is tette, vagy ahogy én is kiírtam a kérdést? Direkt írtam kolosszális betűkkel, hogy NEM provokációnak írtam ki a kérdést, ti mégis úgy támadjátok önellentmondásaitokkal a kiírást, mintha éppen a saját anyátokat nyúznák meg éppen a háttérben.

Ha szépen fogalmaz valaki, ABBÓL IS megérti a másik (igen, a kérdező is - hihetetlen nektek igaz?!), hogy ha gond van (mégis), akkor mi az a gond. Szépen írtam, ugyanilyen stílust vártam el.

Akkora önellentmondás (és főleg valami miatt FRUSZTRÁCIÓ) van egyesekben itt, hogy többet ér, ha az ember inkább fel se jön ide, mert itt csak ilyen álszent, valószínűleg otthon teljesen elnyomott, sötét (gyengébbek kedvéért: aljaskodó) hajlamait kiélő "ember" (vagy inkább - ahogy egyitőtök találóan írta - földönkívüli) válaszol csak, aki egy teljesen normális, finom hangvételű kiírásra is csak mérhetetlen aljassággal képes válaszolni.

Komolyan ennyire lehetetlen itt, a GyakoriMindenkiMindenkinekAzEllensége.hu-n normális kérdésre, ugyanolyan hangvételű választ adni? Vagy a 83%-osokból ennyire látványosan kevés van? Hisz láthatóan az önellenmondásoktól szenvedő, otthon valószínűleg totálisan elnyomott, dühös emberszabásúak vannak többségben, a normális válaszadókból meg ezek serint nem sok.

Ejj, mi lesz ezzel az oldallal itt, ha hozzám hasonló normális emberek tonnaszám fogják elhagyni azt pár elnyomott, frusztrált kis pukkancs minősíthetetlen, megfelelő válaszadásra teljességgel képtelen dühkitörése miatt... :)

Akkor kezdem:

Kedves - még egy normális hangvételű kérdés esetén is - kizárólag csak sértegetni képes (gyengébbek kedvéért: személyeskedő - ez mint tudjuk azok fegyvere, akik már nem tudnak mással dobálózni, a butuskáké) 70%-os:

Nem személyeskedtem veled (sem senki mással), nem ezt érdemlem, még csak azt sem tudod ki vagyok (akár az anyád is lehetnék te nagyon szerencsétlén!) és ráadásul normális kérdést írtam ki.

Te ezt nem voltál képes helyén kezelni, leereszkedtél egy alpári, minősíthetetlen stílusba, ez (hiába mutogatsz rám), egyes egyedül rólad szegénységi bizonyítvány. ;)

Már az elején emberi hasonlattal jöttél, holott az embert állatok alá helyezni Krisztusi bűn.

Ha nem tudod hova tenni, mert ennyire műveletlenül próbálod osztani az észt, olvass sokat (akár a Bibliát is), ne félj, az majd engem igazol. Vagy te a keresztény értékektől eltávolodott Istentagadó ateista vagy?! :O

Ha a (igen gyermekes :DD ezen jót nevettem! :DD )"földönkívülieid" megszállják a Földet :DDDD (eddig nem tudtam, hogy ilyen jó másokon röhögni! :DD kösz, ez most kellett! :DD ) az a baj, hogy akkor a te drágalátos anyucikádból is kolbászt fognak készíteni, és az apád bőrét hordják majd magukon, semmivel sem leszel tőlünk még csak nüansznyit se kivétel! Sem te, sem ők! :DD

Ezzel úgy látszik nem számoltál. :) Ejj de rossz lehet, ha a személyeskedő kis méregzsák a saját fegyverébe dől! ;)

"ÉLŐLÉNYEKET GYILKOLSZ A BŐRÜKÉRT." Mit számít az neked, hogy, oda volt kétszer is írva:

"Pontosan egy szinten lennének a naponta tonna szám lemészárolt baromfikkal, juhokkal, marhákkal, halakkal.

Ha pedig a tyúk, a liba, a charolais lemészárlása (tonna szám) szinte senkinek nem jelent gondot (kivéve pár embert -->> de a többségnek ezzel SEMMI baja <<--), akkor ugye innentől miért lenne bármi gond a prémállatok tartásával/felhasználásával?"

Te (és a hozzád hasonlók) csak egy ötéves óvodás érzelmi szintjén megrekedt, a természettől teljesen eltávolodott _ÁLSZENT_ alak vagy.

Annyira sötét vagy belül, hogy rólad nevezték el magát a fekete színt! Ennyire nem lehet, hogy valaki képelen a gondolkodás bármely apró szikrájára! Ennyire még te sem lehetsz retardált!

De ezek szerint mégis...

Na figyelj, te meggondolatlanul személyeskedő féleszű, segítek:

"Csak épp az ember egy végtelenül önző faj, folyamatosan szaporodik és zabál."

Csak épp az állat egy végtelenül önző faj, folyamatosan szaporodik és zabál.

Leesett? Nagyot koppant? Beledőltél a saját kardodba?

Mondd meg az oroszlánnak, hogy legeljen, te nagyokos!

Mondd meg bármely ragadozónak (akár a tetves macskádnak is, aki napi szinten fogja meg az egereket, galambokat, pedig ott van rendszeresen előtte a saját kajája), hogy térjen át az indiai vegán ételekre!

Kicsit sem zavar, hogy irgalmatlanul sokszor a ragadozók a csordákból éppen a legfiatalabb egyedeket ragadják el, és marcangolják szét?! Azokat az egyedeket, akik (idézem, hiszen tökéletes szavakat használtál saját magad ellen) "kicsik, védtelenek, nincs fegyverük, se csapdáik, ezért nem tudnak védekezni".

Picinyem, elfelejted mi van a természetben - az ember nélkül is.

Az, ha egy állat állatot zabál, mert ahogy fogalmaztál (nagyon találóan!) folyamatosan szaporodik és zabál, az neked és a hasonszőrűeknek az nektek rendben van, de ha mi tesszük (igen te gondolkodásra képtelen félkegyelmű szerencsétlenség - TE MAGAD IS, te végtelenül egosita, önző disznó), az már főbűn?! Az ellen "millióknak" kellene tiltakozniuk?!

A másik meg - ne nekem gyere a meggondolatlan téveszméiddel, nem én mondom, csak tovább adom - ORVOSOK milliói mondják/írják/terjesztik, hogy kizárólag növényi ételekből EGYSZERŰEN _NEM_ kapja meg a szervezet azokat az elemeket, melyek fontosak az egészsége számára.

Hiába sajnálják "milliók" a szegény állatokat (Krisztus szavai mellett ezek teljességel elsiklottak?!), az emberi szervezetnek egyszerűen szüksége VAN állati táplálékra IS.

De te (vagy azok, akik papolnak az állati termékek ellen - igen, termékek, lehet az húskészítmény, vagy bőr, szőrme, tök mindegy!) aki maga is zabál, mert végelenül önző (álszent) disznó vagy, nyugodtan tömöd magadba a csirke, meg halhúst, a kutyádnak megint húst adsz (már ha nem mérgezed kétes eredetű tápokkal), tonna szám gyilkolják le MIATTAD és mások miatt minden egyes áldott nap a haszonállatokat!

De a szőrméért nehogy tartsunk kis aranyos állatkákat (mintha egy tehén, vagy egy ló nem lenne aranyos - sok ro.hadt álszent köpönyegforgató), nehogy a bundájukért lemészároljuk őket!

És a végére hagytam a legszebbet, csak azért, hogy fájjon:

"Gyakorlatilag NEM LÉTEZIK olyan ezzel foglalkozó vállalat, ahol az állatokkal a legkevésbé is humánusan bánnak. Nem létezik. Mint ahogy a kozmetikai cégek 90%-a is még mindig állatokon kísérletezik, annak ellenére, hogy nem lenne rá szükség. És egyik sem bánik velük a legkevésbé sem finoman."

-->> Na látod kis bugris, ha CSAK ezt írtad volna, hidd el megértettem volna! Egy szót nem szólnék, a fenti szöveget látván! <<--

De úgy látszik neked már csak a személyeskedés maradt... A másikról még csak lópikulát sem tudván. :DD

Másról beszélsz rosszat, holott a szánalmas egyedül Te vagy! :)

2016. szept. 28. 14:35
 15/22 A kérdező kommentje:
Én így vélekedek az állatokról, holott én vagyok az aki előző télen mások által KIDOBOTT három kiscica sírását hallottam meg, és fogadtam be őket! Így kíméltem meg őket a hosszadalms szenvedéstől, magától a kínhaláltól!
2016. szept. 28. 14:38
 16/22 A kérdező kommentje:

Ne is írj vissza, azonnal törlöm a kérdést a listámból, többet ide vissza nem nézek!

Tudatlan és álszent félkegyelműek kerüljenek el engem nagyon messze!

2016. szept. 28. 14:42
 17/22 anonim ***** válasza:
44%
Nekem erről az a véleményem és tapasztalatom,hogy a nők többsége (tisztelet a kivételnek) eljátsza a humánus állatvédőt és mikor kapnak egy bőrkabátot vagy egy bundát akkor meg le sem veszik és hirtelen elszállnak az elvek.
2016. szept. 28. 16:11
 18/22 anonim ***** válasza:
Hát kérdező, te aztán tényleg tökéletes vagy! Te vagy a mindenttudó mi? Masokat degradálsz, és te mondod, hogy mi milyen stílusban írunk? Egyébként, amit írtál, hogy az allatokat az ember fölé helyezni... chh.. nem tudom mennyire tanultál te biológiát, de az ember is állat! Te is olvashatnál kicsit. Jajj es befogadtál pár kiscicát?? Ájuljunk el?? Igen, nagyon jól tetted, de azon nem változtat, hogy a "haszonállatokat" meg lesz@rod. Te papolsz nekünk, holott magadból indulsz ki. Mindent amit leírtál, nem lehetett volna leszűrni a válaszokból, te találtad ki. Az eggyel előttem szólónak csak annyit, hogy lehet, hogy a nők nagy része ilyen, de ha kicsit kinyitja a szemét látja azokat is akik nem ilyen kis álszentek, akik ugyan bőrkabátban mászkálnak, vagy szőrmés kabátban, de ügyelnek rá, hogy az ne valódi legyen. Ennyit erről tényleg, kérdező te meg aztán nagyon tudod tartani magadat, szánalom, ahogy kikeltél magadból.
2016. szept. 28. 18:39
 19/22 anonim ***** válasza:
0%
Én csak annyit mondok, ha kapnék ajándékba krokodil bőr táskát cipőt, nercbundat boldogan viselnem. Akinek nem tetszene az bekaphatná... :)
2016. szept. 28. 19:14
 20/22 anonim ***** válasza:
19-es a bőrkesztyűt se feletsd ki. :)
2016. szept. 28. 21:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!