Etikus hack tanulása linux allat?
2 éve programozok, ismerem a html-t és az xml-t is a programnyelvem mellett! Keresgéltem a neten, mindenhol azt írták, hogy tanuljak, de sehol nem találtam anyagot! Programozni tudok!
Tudnátok adni valamilyen lehetőleg magyar nyelvre lefordított könyvet? Linket? És hol tudnék beszélni más hackerekekkel? Milyen linuxot használjak?
Köszi!
"Programozni tudok!"
Ezt 2 év után kicsit meredek még kijelenteni. (Főleg abból, ahogy és amit leírtál.)
"lehetőleg magyar nyelvre lefordított"
Aki tud programozni annak illik angolul is tudni.
Ez pont egy olyan terület amiről magyar könyvet tuti nem fogsz találni.
"hol tudnék beszélni más hackerekekkel"
Nagy az internet, de nemsokára közeleg ez is: [link]
"Milyen linuxot használjak?"
Gondolom még sosem volt a kezeid között linux, szóval kezdd az alapokkal. Erre egy Ubuntu tökéletes, szórakozz ezzel egy darabig.
(Igen ott a BackTrack linux ami kifejezetten biztonsági teszteléshez van, de KEZDÉSNEK ne azt próbáld.)
A tanulás szempontjából pedig nem kifejezetten ezt kell keresni, hanem mindent. Ismerned kell a hálózatok felépítését, a hálózati protokollokat, az operációs rendszereket...
Ezeket tanuld!
"más hackerek" :D "magyar nyelvre lefordított könyv".
Az etikus hack pedig uaz mint a hack, csak pénzért csinálod, cégnél, legálban. Erre a kérdésre nem lehet válaszolni, ha tényleg lenne fogalmad a dologról, akkor nem a GYAKORIKÉRDÉSEKEN kérdezősködnél hanem valami levlista archivumát kezdenéd visszaolvasni
elöször is kellenek neked könyvek, pl a hacker kézikönyv bocs linket nemtudok küldeni mert nemengedi az oldal szal még tölts le a Hacking For Beginners - a beginners guide for learning ethical hacking csak annyi,hogy ez angol én is ezt olvasom forditót használok és úgy olvasom linuxot én a backtrack 5 öt ajánlom vagy egy unixot fontos,hogy nyilt forráskódu legyen infot egy oldalon találsz ird be a google ba,hogy "hogyan lesz az embervől hacker" idéző jel nélkül és az első találat vagy lehet neked nem az lesz ez egy olyan oldal ahol nincs semmi dekoráció az oldalon csak irás bocs,hogy linket nem tudok küldeni
szal én is hacker akarok lenni és ezeket olvasom ja még a doksi.hu ról tudsz könyveket tölteni programozás stb ja regisztrálj a doksi.hu ra is mert csak akkor tudsz töltögetni na cső
jó tanulást és sok szerencsét :)
@Ádám14: Neked is küldöm az első hozzászólásomat.
Első körben ne BackTrack-ezz, hanem tanuld meg a linux/unix rendszerek használatát, alap parancsokat stb...
Ezek a könyvek nem rosszak, de az átfogó tudást nem helyettesítik. Például ha leírják, hogy ARP spoof akkor ebből tudni kéne fejből, hogy mi az az ARP, mire szolgál és miért jó ha hamisítod. Stb...
Na meg a fordítók minőségéről, főleg "szaknyelv" esetében had ne nyilatkozzak.
"szal én is hacker akarok lenni "
jajmár... pont az ilyn figurák miatt találtok egyre kevesebb doksit a neten, mert égetitek a heckereket
Szia! Ajánlani tudom neked ezt a blogot, nagyon jó cikkek vannak rajta a témával kapcsolatban:
Nekem sokat segített az elindulásban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!