Milyen antivírus és/vagy tűzfalprogramot ajánlotok Linux Ubuntu 11.10 alá?
Tudom, hogy az Ubuntu alapból biztonságosabb, mint pl. a Microsoft op.rendszerei, kíváncsi lennék, hogy Ti,esetleges Linux felhasználók, milyen biztonsági programokat használtok.
Előre is köszi a válaszokat!
Köszönöm a válaszokat! :)
És erről Nektek jók a tapasztalataitok? Nem fogja nagyon a gépet? Olvastam a gépigényét, nem olyan vészes, de azért kíváncsi lennék.
Én Ubuntu-ra a FireStarter szoktam felrakni (azt hiszem így hívják).Ezzel lehet a Linux tűzfalat egy grafikus kezelő felületen keresztül állítgatni.
De csak alapdolgokat.
Antivírus nem igazán kell Linux-ra,ami van rá azok első sorban a Windows-os fenyegetések eltávolítása ellen vannak.Én nem szoktam felrakni.
Amúgy sincsenek valami jó antivírusok Linux-ra.
A NOD32 mondjuk egész jó,amikor béta stádiumban volt,használtam és néha blokkolt a netről 1-2 kártevőt.De nem tudom hogy Linux vagy Windows fenyegetések voltak-e,de szerintem inkább Windows.Kb 1 évig használtam Linux-t antivírus nélkül és soha semmit nem kaptam be,legalábbis a gép nem bolondult meg,se nem lassult be.
De ha mindenáron felakarsz rakni egy antivírust ami ingyenes akkor a BitDefender-t rakd fel szerintem,Linux-ra ingyenes.
Itt tudsz ingyenes licenszt igényelni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!