Miyen operancios rendszeren dolgoznak a hackerek?
Unix alapon, vagy DOS-on.
(A Linux, OSX is erre épül)
Miért ne dolgozna windowson? :D
Szerintem nem nagyon függ össze a távoli rendszer hibáinak keresése, weblap hackelés és a social engineering az OS mivoltával.
A DOS az nagyon nagy hülyeség. DOS-t manapság csak korlátozott teljesítményi ipari számítógépekben, mikrovezérlőkben használnak, illetve talán olyan helyeken, ahol veszélyes és bonyolult lenne a régi DOS-os szoftvert lecserélni.
A Windowsnak meg eléggé korlátozottak a lehetőségei. Például aki próbálta már a szomszédja wifijét feltörni, az tudja, hogy az egyik legjobb szoftver erre az Aircrack, ennek van ugyan Windows verziója, de az egy elég szarul portolt változat, például a legtöbb wifi kártyát nem támogatja, így nem árt az eredeti Linuxos változatot használni.
De eleve a hackerek, akik annak mondják magukat, nem azok, akik bankok rendszereit törik fel pénzszerzési célból, a hackerek igazából nagy tudással rendelkező számítógépes hobbiszakemberek, és nyilvánvaló, hogy Unix világban fognak leginkább ügyködni, mert fejlettebb, jobban bele lehet nyúlni, mint a Windowsba, azon belül pedig a nyílt forráskódú Linux az, ami a legelterjedtebb, de biztosan vannak hackerek, akik FreeBSD-t használnak. OS X is Unix, de az a zártsága miatt gázosabb.
Unix alapú rendszereket használnak, azon belül is Linuxot vagy BSD-t. Miért? Azért, mert mélyrehatóan bele lehet piszkálni. És mit csinál egy hacker? Rendszerekben kutakodik. A windowsnak nagyon korlátozott lehetőségei vannak hálózati diagnosztikai programok terén, az OS-X meg a zártsága miatt nem jó, ott nem tudsz annyi mindent módosítani a rendszeren.
Meg eleve: egy hacker ÉRT a hálózathoz, a rendszerekhez és nyilvánvalóan egy ennek megfelelő rendszert fog használni. A windows úgy készült, hogy a felhasználók többsége NEM ért a számítógéphez, az egész koncepciója így van kialakítva. A MAC OSX pedig "neked nem kell tudnod a részleteket" szemlélettel dolgozik. Azaz használd, de ne próbáld meg szétszedni. Tehát marad a Linux, a BSD és társaik.
Akik itt okosan válaszoltak, azok közül hány hacker van, hogy ilyen pontosan tudják a kérdésre a választ? :-P LOL!
Egyébként olyanon dolgoznak, ami az adott cél elérésére a legmegfelelőbb :-P Egy hacker nem op. rendszer függő ...
Mac8:
Miért te talán hacker vagy, hogy ennyire tudod?
"Egyébként olyanon dolgoznak, ami az adott cél elérésére a legmegfelelőbb :-P Egy hacker nem op. rendszer függő ..."
Ami az esetek 99%-ában valamilyen Unix.
Törtem már fel Linux-os szervert még anno Win'98 alól is, mert olyan hibája volt, amit így tudtam kihasználni :-P
Nem vagyok hacker, de dolgoztam olyan helyen, ahol tesztelnem kellett hálózati és szerver biztonságot, valamint titkosító és kém programokat szakértettem és ezáltal volt kapcsolatom "igazi" hackerekkel.
Mac8-nak abban igaza van, hogy oprendszer független ez az egész.
Persze a "szokás" az eszközök és az állíthatóság szempontjából valamilyen linux vagy unix alapú rendszer.
De Windows alól is akár ugyan azt meg lehet oldani.
(Például egy webes támadást akár egy régi Nokia mobiltelefonról is meg lehet csinálni, ha olyan a hiba, csak rohadt kényelmetlen.)
Összegezve erre nem lehet megfelelően azt válaszolni, hogy csak egyik vagy csak másik rendszert használják.
(És mielőtt valaki kötözködne, nem tartom magam hackernek, bár eléggé érdekel az etikus hackelés és bele is ástam magam a témába már egy ideje.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!