Ti akkor vesztek csak ruhat, amikor valami alkalom lesz, vagy maskor is?
Kicsit elegem van mar abbol, hogy akarmikor veszek valami szebb, dogosebb ruhat, azt kerdezik a szuleim, hogy hova fogod felvenni. Minden alkalommal ez van. Mar szabalyosan felek venni ruhat, ami megtetszik, mert mindig ezzel a suket kerdessel allnak elo. Ha le van arazva egy egyberuha miert ne vegyem meg, ha nem rogton, de esetleg 2 het mulva szuksegem van ra, es akkor folveszem.
Mas hogy van ezekkel a vasarlasokkal?
Én akkor veszek ruhát ha kell (tönkrement valamelyik) vagy ha olyat látok meg hirtelen jó árban, amit rég szerettem volna de nem tudtam megvenni (nem volt a méretemben vagy drága volt). Általában ugyanannyi ruhám van, nagyjából tudom, hogy hány nadrágra, pólóra stb. van szükségem és ha egy tönkremegy, akkor helyette veszek másikat. Kifejezetten elegáns vagy alkalmi ruhám nem sok van, egyberuhám van amit megfelelő kiegészítőkkel fel lehet venni ünnepibb alkalmakra is. De ezeket hétköznap is hordom, csak nem pl. magassarkúval. Bulikba nem járok, nálam a szórakozás az vagy kocsmába beülés vagy rockkoncert, de oda éppen nem a mai fogalmakkal vett "bulizós ruhát" veszi fel az ember.
A szüleim nem szoktak a ruháimról kérdezni, anyukám olykor megdicséri őket de nem foglalkozik vele különösebben. Sőt, vannak olyan ruháim, ami sok szülőnél kiverné a biztosítékot de neki kifejezetten tetszik.
Hány éves vagy? Látszik hogy tizenéves kölyök. S igen a szüleidet megértem, hisz ne feledd ők látnak el.
Meg csak egy buli miatt venni ruhát.
Ember a szüleidnek a leírásod alapján azzal van bajuk: nem úgy veszel ruhát, hogy több alkalommal hordhasd, meg persze utcai viselet és nem "utcalány" stílusban.
Az a bajotok, hogy anyuci apuci adja a pénzt, de nem ésszel s kis nevelés is rád férne: ÉRTÉKELD A SZÜLEID MUNKÁJÁT.
Életet kezdő huszonéves vagyok, sose igényeltem minden alkalomra ruhát. Elég pár olyan ruhadarab amit jobbnál jobb és változatosan tudok kombinálni. Ruhatervezői szakon tanultam s varrni is tudok, vannak s lesznek is egyedi ruháim.
Mielőtt felszólalna a gyermeki ajkak megszólása:
Igényes s elegánsabb nő vagyok, s én a kevés, de jó ruhadarabokból kombinálok. Lehet változatosan öltözni az nélkül, hogy pl hetente újat vegyél.
Évszakonként persze alap ha valami régebbi helyett újat veszel. Ez természetes.
Nem tudom a szüleid mennyit keresnek, de átlag magyar ember 70ezer fele s ha tudnád mennyi mindenre ide-oda kell fizetgetni lehet felvilágosulnál kicsit.
Mondok egy pl t:
Ha anno egyedül el akartam volna kölzözni s lett volna magyarba munkám ez lenne:
70ezer fizu, abból az olcsóbb lakás+rezsi 60ezer + buszra bérlet 10ezer :D
Hopp elment a kereset és ezek hiányoznak: Panelbe pl közös költség 5000, havi tampon, gyógyszer, étkezés, és nem beszélve a ruházatról xD
Lehet anyudék csak kímélni akarnak mennyi gondjuk van, de lehet rá kellene kérdezned ezekre is s megtanulni értékelni azt amit adnak szeretett gyermeküknek. ^^
Ezért se azon legyél kiakadva mert megjegyzik, mert biztos okkal mondják. S tényleg sok embernek felesleges ruhái is vannak. Az alkalmi/ünnepi ruha a legnagyobb baromság, lehet olykor kell, de bulikra meg ilyenekre tényleg felesleg.
Sok nőnél a ruhák 15%-a van hordva a többit néha napján, de van olyan hogy fel se veszik 1-2 alkalomnál többre. Ellentétbe egy pasinak kevesebb van, de azt hordják 90%ban.
Mit kell ezen kitalálni. Nekem se tetszeme, ha olyan gyerekem lenne, aki nem becsüli meg azt amije van és csak többet és többet akarna...
Nahh a hazugságot meg nem nézném el.
Látszik gyerekek "adnak tanácsokat" a gyereknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!