Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hogyan öltözködjek rocker/emo-...

Hogyan öltözködjek rocker/emo-ként?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 14 éves fiu vagyok és szeretnek rockerként és emoként oltozkodni (ugy értem hogy a ketto kozott). Amit tudni kell rolam hogy nagyon szeretem a rockot és post-hardcore-t, kedvenc bandáim a Hollywood Undead, From Firt to Last, Deuce és még sok más zenészt/bandát. Jelenleg eléggé sportosan oltozkodok, melegito nadrág, adidas/nike polok, cipok és még van 2 UKF-es polom (elektronkius zene csatorna YouTube-on) de azokat kb 1 éve rendeltem, akkor még dubstep-et meg hasonlot hallgattam! Milyen legyen a hajam? Csak mert most viszonylag rovid és nem tudom milyen hajat csináltassak ami nem páwás, miben járjak utcára, iskolába? Egyebkent most rendeltem egy Hollywood Undead-es polot ebay-rol és egy karkotot, ugyszinten HU-s! ( :D ) Segítsetek :

2016. szept. 4. 12:05
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Koszi :)
2016. szept. 11. 14:12
 12/12 anonim ***** válasza:

"Nem vagyok pozer, belurol ossze vagyok torve de nagyon.."

Akkor tudom ajánlani a South Park Mazsolák (Raisins) című oktatóvideóját (7. évad 14. rész). Attól, hogy te most magadba zuhantál és mellé esetél nem leszel semmilyen szubkultúra tagja. Attól te maximum egy nagyon szomorú kisfiú leszel és ezen egy szubkultúra nem feltétlenül tud segíteni.

Így első nekifutásra azt kellene megérteni, hogy az emo az egy zenei alapon szerveződő szubkultúra. Tehát az minimum, hogy google-ben megkeresed azokat a bandákat, amelyeket túlnyomóan hallgatnod kéne.

Második nekifutásra azt kellene megérteni, hogy bár az emo és a rock zene szegről-végről rokonon (punk rock --> hardcore punk --> post hardcore --> emo), maguk a szubkultúrák gondolkodásmódban, világnézetben rettentően távol állnak egymástól. Tehát nem véletlenül hördültek fel itt a népek, hogy "PÓZER!"

"ne akarj többmindent ötvözni, mert nevetségesen fogsz festeni"

Én ezt így nem mondanám. Lehet stílusokat ötvözni, csak hogy normálisan nézzen ki, ahhoz kevés 14 év élettapasztalat. (Arról nem is beszélve, hogy annak, akinek gyakorin kell megkérdeznie, hogy hogy néz ki egy emo, mert képtelen magától utánanézni, úgysem fog sikerülni.)

Ami sokkal fontosabb viszont, hogy ne állíts valótlan: ez esetben, hogy rocker, emo, bármiegyéb vagy, mert ebből szokott általában a balhé meg a pózerezés lenni. Ilyenkor az szokott lenni a helyes válasz, hogy "nem szeretem, ha beskatulyáznak", így viszont a szubkultúra/stílus adta biztonságtól is elesel (ami a korodbelieknek egy nagyon fontos dolog).

Na, hogy még mondjak neked kedves és vidám dolgokat: tudom, hogy te most nagyon lelkes vagy de én a helyedben behúznám a kéziféket a stílusváltáson. Két dolog miatt is:

1. Te most még felfedezel és nagyon képlékeny, hogy mi tetszik neked. Ha a szüleid vannak olyan rendesek, hogy támogatják a stílusváltásodat (lelkileg is és anyagilag is - fizikai képtelenség hogy egy 14 éves kölyöknek önerőből legyen pénze egy teljes stílusváltást finanszírozni), akkor az a minimum, hogy ésszel csinálod. Kezd az alapdarabok beszerzésével: fekete farmer, sötét ingek... ezekre mindig szüksége lehet az ember fiának.

2. A kamaszok khm... elég érzékenyek tudnak lenni az ilyen tegnap-lett-rockerekre. Tudod, akik egyik nap még az elektronikus zenéért rajongtak, de másnap full feketében vannak, vadonatúj acélbetkóssal, bandás pólóval és annyi fémmel, hogy 10 méterről beriasztja a fémérzékelő kaput.

Szóval fiam, azt tudom neked javasolni neked, hogy vissza a tervezőasztalhoz, méghozzá olyan szinten, hogy "mi az emo?" "mi a rocker?" "melyek a szubkultúra gyökrei?" "milyen zenéket hallgatnak?" "ezek közül mit szeretek én?" "melyek a ruhatáruk alapdarabjai?" "mi az, ami nekem jól áll?" stb.

2016. szept. 12. 06:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!