Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Már mindenki drága boltokban...

Már mindenki drága boltokban vásárol ruhát csak én nem?

Figyelt kérdés
Olvasgattam itt válaszokat is meg a környezetemen is látom hogy mindenki ilyen h&m meg c&a-ban vásárol a drágább Zara meg stb. Én leginkább kínaiban szoktam vásárolni és nem én vagyok az egyetlen ez biztos! Vannak még olyan emberek akik onnan öltöznek?

2016. aug. 25. 18:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát kérdező, nem tudom milyen kínaikba jársz, de az én lakóhelyemen csak olyanok vannak, ahol ugyanannyiért lehet kapni ruhákat, sőt még drágábban is mint pl a H&M-ben.

Én speciel utálom a kínait. Hogy miért? Vacak, ronda ruhák vannak: túl csicsásak, strasszkövesek vagy szimplán a fazonja nem tetszik. És mint említettem, az árakat tekintve jobban megérné az "olcsóbb" márkás boltokban vásárolni.

Márkás helyekről pedig nem tehetem meg hogy vásárolok, max ha leárazás van, de akkor sem teszem. Ennek az az oka, hogy szinte mindenki ott vásárol, főleg akció idején és én nem akarok beleolvadni a tömegbe, zavar ha valaki teljesen ugyanúgy néz ki mint én.

Éppen emiatt, turkálóból vásárolok, mégis tele vagyok márkás ruhákkal (Amisu, H&M, New look, Esprit és sok más). Találtam már dolce & gabbana, zara és sok más számomra luxus helyről származó ruhákat is. Ráadásul nem fizetek egy-egy darabért, többet mint 350 ft, sokszor 100-200 ft max.:)

Cipőre adok ki több pénzt a minőség miatt, meg hát soha nem vennék használtat. Fehérneműből pedig F&Fest, mert a kínai melltartók semmit nem tartanak, csúnyák és talán párszáz ft-al olcsóbb csak mint a Tescos.

2016. aug. 25. 19:21
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

ezeket az üzleteket nem nevezném azért drágának. középkategóriások.

kínaiban én is csak giccses, gagyi cuccokat látok, és még a minőség is sz ar, ezért nem vásárolok ott. más szegények nyilván vásárolnak. nem tudom milyenek ott pontosan az árak jelenleg.

2016. aug. 25. 19:55
 13/21 A kérdező kommentje:
Értelek titeket. De nekem az a plusz 1-2-3 ezret is nagyon sok adni egy ruháért hiába jobb de nekem a kínaival sincs bajom cipőt kell többször cserélni de még mindig jobb mint egy 10 ezres bokacsizma a deichmannból. Egy pulcsi pl a h&m-ben amikor voltam 8 ezer volt kínaiban meg hasonlót találtam 3500-ért :) szóval azért ez szerintem fontos. Farmer ugyanígy. Igyekszek nem csicsás egyszerű darabokat venni a barátnőim sokszor megdícsérnek egy-egy darabot pedig köztük is van aki plázában vásárol inkább. Csak kíváncsi voltam hogy más emberek hogy vannak ezzel. Lehet veszek már plázás darabot elfogadható árom hogy meglássam a különbséget.
2016. aug. 25. 21:26
 14/21 anonim ***** válasza:
68%

Annyit hozzá tennék kedves kérdező

Hogy én max 2-3e. adok egy pólóért, és 5-t egy pulcsiért és szerinted én márkásan öltözködöm.

Azt hozzá tenném hogy pólóból még egynek sincs baja (se szakadás se semmi) illetve pulcsiból is annyi hogy nem annyira puha mint az elején pedig már van 5-éves pólóm.

2016. aug. 25. 21:45
 15/21 anonim ***** válasza:
Én ritkábban szoktam bemenni kínaiba, általában H&M, C&A, Orsay, New Yorker és ehhez hasonló üzletekbe járok. Biztos üzlettől függ, de én ahányszor bemegyek egy helyi kínaiba szinte mindig csalódások sorozata vár rám...:) Már megszoktam, hogy a legtöbb ruha strasszos, feliratos, csillámos stb., de néha mégis úgy megörülök neki, hogy látok egy nem neon színű, egyszerű felsőt, már vinném is próbálni, aztán mikor megfordítom látom, hogy a háta minimum teljesen kivágott, de általában még van rajta valamilyen masni vagy csipke vagy lánc...és akkor szépen visszateszem a helyére. Nekem nem ilyen az ízlésem. Egyáltalán nem nézem le azt, aki itt vásárol és egyébként ki lehet fogni jó dolgokat is. Én leginkább csak bugyikat, zoknit, harisnyát szoktam ott vásárolni, de van egy-két kínai felsőm is meg a tesóm is vett a múltkor egy nagyon szép, ízléses táskát, amiről meg nem mondanám, hogy kínai. Viszont ez ritka, mikor olyan cuccokat találok, amik tetszenek ezért szívesebben járok a már korábban felsorolt üzletekbe mert ott hamarabb, könnyebben találok az ízlésemnek megfelelőt. Valamint szerintem sem igaz, hogy anyagilag jobban megéri mert már a kínai üzletekben is kb. ugyanannyiba kerülnek a ruhák és akkor már inkább olyat veszek, ami jobban tetszik és jobban megbízom a minőségében. Nyilván pl. a H&M-ben is vannak drága ruhák, de szoktak lenni leárazások, akciók illetve az alapdarabok is olcsóbbak szoktak lenni. Valamint a Kikben is szoktam vásárolni és szerintem ott is vannak jó ruhák, a múltkor pl. 1500 forintért vettem egy tök jó felsőt, ami szerintem már viszonylag ritkának mondható mert a legtöbb helyen drágábban szoktak lenni. Szerintem semmi baj nincs azzal, ha valaki kínaiban vásárol mert miért lenne, de szerintem sem igaz az a része, hogy olcsóbb lenne.
2016. aug. 25. 23:06
 16/21 anonim ***** válasza:
Én főleg turiban, piacon, és kínaiban vásárolok magamnak ruhát. Aki azt gondolja, hogy a kínaiban csakis neonszínű meg párducmintás giccseket lehet kapni, téved. Jó cuccokat is ki lehet fogni, ráadásul olcsóbban, mint a plázás boltokban. Én tavaly télen egy álomszép szövetkabátot vettem ott magamnak 6000 Ft.-ért, nadrágok is csak 3000 körül vannak, míg plázás boltokba 10-15 ezer, Nem igazán értem, mért szidjátok ennyire, bár lehet, hogy csak én fogok ki jó helyeket.
2016. aug. 26. 12:31
 17/21 anonim ***** válasza:
16-os: valószínűleg te és a kérdező jó helyeket fogtok ki. Én 2 városban is körbejártam nem egyszer a kínai boltokat, de mindenhol ugyanaz fogadott: kicsi méretek, számomra ízléstelen ruhák. Elhiszem én, hogy onnan is lehet jól öltözni és néha kifogni jó cuccokat, de én akkor is maradok a turinál. Teljesen mindegy mikor és melyikbe megyek, biztosan tudok venni magamnak 400 ft alatt nadrágot vagy felsőt, ami márkás is és gyakorlatilag új:)
2016. aug. 26. 14:27
 18/21 A kérdező kommentje:
Turi nekünknincs jó a vásorban de ha megyek valahova szívesen járok oda is. A kínaiban valóban kicsi méretek vannak, de én kicsi is vagyok nem gond :D #16, na végre valaki. Én is sok jó cuccot találok ott és én is épp az árakat magyaráztam :) pláza drágább akárhogy nézzük. Ha meg egy 6000 ftos nadrágot ki is fogok az totálvékony cicanadrág anyagú :s
2016. aug. 26. 17:58
 19/21 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért az alapján érzik magukat többnek, vagy kevesebbnek az emberek, hogy mennyiért vesznek ruhákat...-_-

Én imádom a turkálókat, mert nagyon egyedi darabokat találok ott, és ezt nem tartom cikinek, ha valaki kérdi honnan van, rávágom, hogy turi. Nem érdekel, ki mit gondol.

Egyedül a klasszikus, minőségi darabokért vagyok hajlandó többet kiadni (pl. Converse), vagy farmerért, mert abból nagyon nehéz jót találni. De a H&M-ben, New Yorker-ben, stb., semmi nincs, ami megérné a drágább pénzt, főleg, hogy nem követem a jelenlegi béna divatot.

A kínaik nálam azért nem játszanak, mert igénytelenül összetákolt, csicsás, giccses, rossz anyagból készült termékeik vannak. Turi forevör.

És mégegyszer: Nem leszel attól kevesebb, hogy nem veszel drága ruhákat! Emiatt ne érezd rosszul magad! Sőt szerintem akik tele vannak aggatva mindenféle giccses dizájnercuccokkal, vagy úgy néznek ki, mint egymás klónjai (mert hát ugyanazokból a boltokból vásárolnak), sokkal nevetségesebben festenek, mint bárki. :)

2016. aug. 26. 21:06
 20/21 anonim ***** válasza:
A kínai, legalábbis azok, amik a mi környékünkön vannak, olyan drága lett manapság, hogy H&M-ben, C&A-ban leértékeléskor sokkal olcsóbban tudok vásárolni, és minőségibbet is. Kiv. a kínai piacos pár százas kategória, de ami ott párszázas, az már a viselhetetlen ocsmány prolis kategória. Akkor már inkább turkálok, ezerszer jobb.
2016. szept. 6. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!