Miért nem tudják a szülők elfogadni ha feketét hord a gyerekük?
Sok fekete ruhám van de vannak színesek is. Van amikor fekete pólót veszek fel fekete nadrággal. Ilyenkor rámszólnak hogy vegyek fel hozzá valamit pl egy színes sálat mert ez így túl komor. Vagy ha ki szeretném festeni a körmömet általában úgy szoktam hogy fekete és van benne egy kis szín pl pár rózsaszín vagy piros vagy kék pötty vagy csík, ilyesmi. És igazából megengedik de látom hogy nem tetszik nekik. Kicsit rockeres az öltözködésem , de nem olyan mintha depis vagy emos lennék, és nem is leszek az. (Lehet ettől félnek?)
Mondtam nekik hogy csak tetszik ez a szín meg megy mindenhez, meg tudom hogy úgyis kinövöm majd ezt az időszakot de addig is mit csináljak/mondjak hogy ne zavarja őket?
(Nem annyira foglalkozom mások véleményével öltözködésben azt veszek fel ami nekem tetszik, de anyukám sokszor nem engedi hogy azt hordjam amit szeretnék)
Vannak ilyenek is. Nem minden szülő ilyen s természetesen nem is mindenki növi ki :) Nekem világéletemben a fekete volt akedvencem, persze kisgyerekként még nem, de tiniként, fiatal felnőttként, harmincas éveimben is szinte kizárólag fekete ruhám volt. Akad 1-2 bordó s egyéb szín is, de minden elegáns pólóm fekete és koponyás. Igaz, hogy még csak 40 vagyok, de tudom, hogy ezt sose növöm ki, max. rájövök egyszer, hogy már öregít és akkor más színű pólóm lesz fekete nadrággal, de inkább a fekete pólómon kicsit több lesz a minta.
A fekete egy kis színnel szerintem tökéletes.
De akinek nem tetszik, annak a véleményét nem tudod megváltoztatni. Nem tetszik nekik, ez van. Attól még te öltözhetsz úgy, ahogy akarsz, legalábbis általában (abba lehet, hogy simán belemennék a helyedben, hogy ha a szüleimmel utazom el valahova, akkor ne legyen minden szinte teljesen fekete rajtam, ha őket valamiért zavarja ez. az együttélésben néha akkor is célszerű figyelembe venni a másikat, ha nincs igaza, csak más az ízlése s rólunk van szó. önfeladás nem kell, de egy kis engedmény olykor sokat jelenthet).
Nem tudom, mit jelent az, hogy anyukád nem hagyja, de ez azért szomorú. Nálunk ilyen nem volt.
ha nagyon idegesíti őket akkor próbáld meg azt,hogy sima fehér pólót hordasz fekete gatyával fekete fehér cipővel :D nekem bejött
sok sikert
Ez egy berögződés, valamiért azt hiszik a szüleid hogy te emiatt rossz társaságba fogsz kerülni, esetleg szomorú vagy stb. Valószínűleg tisztába vagy vele hogy sok rocker,emos,goth társaság hülyeséget csinál (sztereotípiák szerint lásd SouthPark) Azt gondolják ha hasonlóan öltözködsz mint ők valószínűleg közéjük akarsz tartozni és te is hülyeségeket fogsz csinálni.
Annyit tudok ajánlani hogy próbáld meg megbeszélni, ezt velük. Sokszor úgy tűnhet hogy lehetetlen, de te a gyerekük vagy (valószínűleg) jól ismered őket biztos megtudod győzni őket arról hogy a stílusod nem függ össze a viselkedéseddel és a társadalmi hovatartozásoddal.
Mondd azt, hogy a fekete olyan, ami soha nem sok, soha nem kevés, kellően egyszerű, és kellően elegáns :D Igen, a fekete a gyász színe, de az ünnepé is sokszor, ha valaki elmegy egy bálba, vagy operába, akkor fekete ruhát/öltönyt vesz magára, mert az az elegáns.
Azért szeretem, mert komoly, és méltóságteljes, ünnepi és gyászos egyszerre.
Én 22 éves vagyok, és még nem nőttem ki ^^ (és nem tartozom semmilyen szubkultúrához).
Köszi a válaszokat
#7 teljesen igazad van, egyetértek. Nem tudom miért kell külső alapján ítélni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!