Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Az ilyen többszázezres, meg...

Az ilyen többszázezres, meg milliós óráknak mi értelme?

Figyelt kérdés

Egyik haverom tegnap eldicsekedett az újonnan vett, 1,5 millió Ft-os órájával (Omega).

Komolyan nem értem ezeket az embereket, hogy ez mire jó?

Jó tényleg szép az az óra, de nem látom semmivel sem többnek, mint pl. egy plázában kapható 50-60.000 Ft-os óránál.

És szerintem a legtöbb ember csak annyit lát, hogy szép, meg csillog. De hogy 50.000 Ft volt vagy 1,5 millió, azt már nem tudja.

Akkor mi értelme? Ha nekem lenne ennyi pénzem, eszembe nem jutna ennyiért órát venni. Inkább valami értelmesebb dologra (pl. bútor, utazás, stb) költeném.

2016. jún. 11. 20:45
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Miért lenne gáz?? Neked az óra arra kell, amire való: az idő mutatására. És nem pedig státuszszimbólumnak, meg az anyagi helyzeted fitogtatására. Ennyi.
2016. jún. 13. 08:57
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem gáz. Konkrétan nem tetszik de sok minden nem tetszik amit mások hordanak. Ami gáz az a sok hamisítvány. A luxus táskák masolatai a kamu sportruhak cipők stb. Ezek gázok nem egy klasszikus karóra.
2016. jún. 13. 09:42
 13/17 anonim ***** válasza:
69%

Álljunk meg!!! Ez nem igaz. A karóra az nem sznobizmus. Legalábbis eredetileg nem az. Ez ugyanolyan, mint az autóknál. Ha valaki szereti az autókat, meg tudja mondani, hogy milyen motor van benne stb., ugyanúgy az óránál is meg lehet mondani a szerkezettől kezdve mindent.

Van aki az autókat szereti, van aki az órát, de sőt...van aki a borokat, vagy öltönyöket. Mindenki szeret valamit és van hobbija. Egy órakedvelőnél a Rolex ugyanolyan, mint egy autókedvelőnél a Mercedes, vagy a Rolls Royce.

2016. jún. 29. 23:15
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként meg mondtad, hogy a laikusok látják az autók minőségi különbségét. Az óránál is lehet ey bizonyos mértékig. Egy divatóra és egy igazi svájci szerkezetű óra közt is meg tudod mondani, hogy van különbség bőven. De valószínűleg, aki 1,5 millióért vesz órát az ért is hozzájuk és látja, hogy a szerkezete sokkal másabb, szebb, kidolgozottab. Ennyi erővel mondhatnánk, hogy a Suzuki meg a Ferrari közt sincs különbség, mert mindkettőben van gázpedál és megy. Meg ugyanígy a bor. A "bóti" 400ft-os meg a francia Bordeaux-i közt is van árbeli és minőségi különbség. Ha kitöltik pohárba mindkettő, valószínűleg a laikus nem mondja meg, hogy melyik a 400 és melyik a 40.000ft-os.
2016. jún. 29. 23:22
 15/17 A kérdező kommentje:

Szerintem ha ránézel egy Ferrarira meg egy Suzukira, akkor el tudod dönteni melyik a komolyabb autó, és nem kell hozzá beülnöd, vezetned, felnyitnod a motorháztetőt.

Direkt nézegettem a plázákban azóta az ilyen 50-70.000-es órákat és komolyan mondom, ránézésre egyáltalán nem tudnám megmondani, hogy melyik a drágább, komolyabb óra, a haverom 1,5 milliós Omega órája, vagy azok a plázában.

2016. jún. 30. 07:04
 16/17 anonim ***** válasza:
64%

Pedig egyértelműen látszik rajtuk. A kidolgozottság, a minőség meg minden. Meg az 50-70 ezres divatjátékokban a műanyag szerkezetet se lehet összehasonlítani egy Tag Heuerével. A lényeg, hogy aki ilyet vesz, az azért vesz, mert megengedheti magának és ez a hobbija.

Nekem az egyik ismerősöm havonta-2 havonta váltogatja az óráit, igaz nem másfél milliósakat, hanem 400-500 ezreseket cserélget.

2016. júl. 1. 06:42
 17/17 anonim ***** válasza:
78%

Bírom az ilyen kérdéseket mindig. Mi miért kerül annyiba, amennyi. Márka nagyrészt elvisz az értékből. DE! Fele annyi pénzért nem kapod meg azt a státuszt, minőséget.

Óra értékálló is, valamint egy ékszernek is felfogható.

Aranyláncból se 5-6 grammosat fogok a nyakamba akasztani, mert olyan látszat kb., mintha a kádnál a lefolyó dugasz láncát hordanám...

Szerintem, pont vicc kategória egy Police karóra vagy hasonló marhaság.

2016. aug. 2. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!